duminică, 20 decembrie 2009

isi rupe funeriu dintzii'n mafia invatzamintului ?


foto: liviu chirica-mediafax via cozmin aldea
sint un mare suporter al personajelor reformiste, cu "doxa", cv, si infatzisare ceva mai concordante cu cele ale omologilor lor din tzari mai binecuvintate de Dumnezeu, si de locuitorii lor de la origini pina'n prezent !
din punctu' asta de vedere nu poci decit sa ma declar incintat de faptu' ca daniel funeriu a fost nominalizat pentru portofoliul educatziei, dupa mai mult decit probabile lupte subterane intre aripile pedeliste, si la care, tot probabil, un cuvint greu a avut si dom' prezidente basescu.
asta dupa ce'o fi vazut jalea si hainele rupte de pe blogurile portocalii, cele care au avut si ele o contributzie, cit de mica, la realegerea domniei sale.

jale pe care am impartasit'o si eu in mare masura, da' pe care am incercat s'o maschez cu doza de umor far' de care viatza noastra ar deveni si mai imposibila decit e.
eram constient ca victoria asta obtzinuta in extremis, si impotriva unei asa de coplesitoare unanimitatzi a celorlalte partidutze romanesti, plus presa aferenta, nu o sa'l poata face pe base sa le arda pedeleilor, in frunte cu baronimea ce'a mobilizatara activu', si inactivu', de partid, puntzile catre puterea atit de mult dorita.
nu tre' sa uitam ca, mergind pe mina lui, baroneii mai pierdutara o data puterea a' manoasa, pentru "nobilele idealuri", in care stim totzi cit cred majoritatea din ei, ale independentzei justitziei reprezentate de alt personaj reformist: Monica Macovei.

si daca facem un calcul simplu realizam ca pedeleii sint cei care au stat cel mai putzin la putere, singuri sau in coalitzii, fatza de celelalte partidutze significante.
mai putzin decit udemereu', chiar !

asa ca dorintza noastra netzarmurita de a avea guvern alcatuit numa' din unicate, e absolut utopica !

odata ce avem populatzia pe care o avem, cu reactzii pavloviene induse, cu atita rivna, de atita amar de timp, apoi nu vad cum un partid alcatuit numai din somitatzi titrate in cele mai mari universitatzi ale lumii s'ar putea bate cu alde (nu grupu' ALDE !) ale noastre somitatzi: vanghele, hrebe, mantzoc, mirtzog, precum si altzii asemenea !

am mai avut noi un guvern de "unicate": guvernu' roman, da' alea erau unicate die (severin, dijmarescu, vatasescu, baltazar, etc), si'am vazut in ce mod au e(in)voluat unii dintre aia .

in consecintza putem sa fim "aproape fericitzi" ca "aparatu" mai face si mici exceptzii, tolerind si personaje mai luminoase in peisaj.

ramine de vazut pentru cit timp !

2 comentarii:

amanda13 spunea...

da, si eu sper sa nu-l pape repede repede mafia din invatamant. insa imi imaginez ca, fiind un tip destept, s-a cam prins de cum stau trebile si nu va fi pampalau...

niku_elektriku spunea...

@ amanda 13
tipu' sper sa nu se limiteze sa'si mai puna un titlu la sivi.

da' din pacate nici nu e singur pe lume.

sint si sindicatele astea mafiotizate (nu numai alea din invatzamint, pe linga mafia din politica.

Trimiteți un comentariu