joi, 24 februarie 2011

"identitatea în plină coagulare a USL"

un alt "rapidist" cu stagiu pe la evropa libera, e drept doar postrebolutzionar, e vorba de radu calin cristea, actualimente esuat pe pozitzia d'opiniot pe tarlaua patrika de la hadevaru', dintre cei mai "pe linie" cu "patronatu", s'arata oripilat ca un biet ipochimen multimiliardar, in lei (sper!) evazionist si devorator de curve de lux, 'ntineaza 'naltele idealuri ale uslashismului:

(...) 
Protocolul de la Ilfov s-ar întinde până la sfârşitul lui 2019 şi, cel puţin în viziunea PRM, ar presupune nu doar o fraternizare cu un scop electoral, sărind de la locale până la (euro)parlamentare şi prezidenţiale, ci şi „conlucrarea" pentru a stopa defrişările ilegale sau „finalizarea" Canalului Dunăre-Bucureşti. Ţinta principală rămâne însă îndepărtarea de la putere a preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL. Partea desăvârşit comică a situaţiei se ascunde, fireşte, într-un detaliu: comandanţilor pregătiţi să se arunce în bătălii grozave le lipsesc deocamdată ostaşii. În Ilfov nu e picior de consilier judeţean al PRM şi, în definiţia de o şarmantă inocenţă a lui Robert Negoiţă, preşedintele filialei PSD, „e destul de complicat pentru că în Ilfov nu prea există organizaţie a PRM, dar acest protocol este în ideea că o să apară şi apoi vom colabora".
Încercând să iau în serios un abac căruia îi lipsesc momentan indispensabilele biluţe, cred că PSD bate palma cu PRM mai mult pentru a căsca spre PDL gura spurcată a lui C.V. Tudor. O asemenea analiză nu vede însă copacii din cauza pădurii. PSD face parte dintr-o alianţă ce are toate şansele să câştige detaşat viitoarele scrutine. Omiţând că orice coaliţie limitează până la reducţie totală gesturile autonomiste ale membrilor săi, PSD se trage de curea cu PRM angajând întreaga USL şi aruncând în aer oricare alte mult mai plauzibile construcţii politice, de pildă, alături de UDMR. Cârdăşia cu PRM - un calcul politic ilogic înainte de a fi păgubos pe toate planurile - va crea un legitim disconfort votanţilor fideli, de exemplu, liberalilor sau unei părţi a indecişilor. În loc să-l lase pe C.V. Tudor să se sfâşie cu Dan Diaconescu pentru felia lor de demagogie abisală, PSD comite o imprudenţă aberantă, ce blurează identitatea în plină coagulare a USL.
 il declar nul, si'l abjur, ca rapidist!

Un comentariu:

Anonim spunea...

f tare postul!

Trimiteți un comentariu