miercuri, 2 februarie 2011

sa murim bine cu antonesei, nu cu antenesei

 lumea "buna" nu mai are rabdare, trepidin' de 'nfrigurarea asteptarii cuplului izbavitor po(a)nta-antenescu.
NU TRAGE DOM' SEMAKA!
[...]
Ce face o putere incompetentă, opacă la doleanţele cetăţenilor de ambe sexe şi de varii vîrste, cînd este atît de lipsită de imaginaţie politică încît nu poate găsi nici cea mai firavă soluţie de relansare economică şi de reabilitare, cît de modestă, a puterii de cumpărare şi, pe cale de consecinţă, a nivelului de trai? Ce să facă? Se sparie! Se sparie, mai întîi, de huiduielile binemeritate de la Iaşi, Focşani şi din alte locuri pe care le primeşte cu prilejul aniversării de 24 Ianuarie. Aruncă apoi ochii pe ecranele televiziunilor la evenimentele din Tunisia, la cele în curs de desfăşurare în Egipt şi la cele care parcă se pregătesc în alte locuri din Orient şi Nordul Africii şi se mai sparie odată. Şi, dacă tot se sparie, recurge, vorba clasicului, la un „leac contra fricii”, încercînd să transfere frica spre propriii săi cetăţeni. Bagă nişte zeci de milioane de euro în îmbogăţirea şi modernizarea echipamentelor de intervenţie ale organelor de represiune. Şi, astfel, brava noastră Jandarmerie va primi de la negustorii morţii căşti din metale indestructibile, scuturi aidoma, dar şi grenade lacrimogene şi fumigene, puşti de asalt, pistoale şi nu mai ştiu cîte milioane de cartuşe, ca să nu stea degeaba la nevoie. Iaca, n-am reţinut dacă gloanţele sînt de cauciuc sau din alea adevărate, cu cap vidia, ca în decembrie 1989. Lumea se tot întreabă unde naiba de duc banii de la FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană. Iată, o parte, deocamdată una mică, merge spre creştere puterii de „autoapărare” faţă de popor a acestei puteri nu doar incompetente, dar cum se vede, şi complet iresponsabile. Nu ştiu ce vor fi avut guvernanţii ăştia în cap, dar în acest moment, ştirea cu pricina a sunat, vorba lui Petre Roman din 22 spre 23 decembrie 1989, exact „ca dracu”. S-a încercat manipularea publicului cu strecurarea ideii că acest arsenal este menit folosirii în exterior, în misiunile de menţinere a păcii ale Jandarmeriei române. Fals! La cîte asemenea misiuni participă, în această perioadă, forţele noastre de ordine? Sau a fost achiziţionat necesarul pentru următoarea sută, dacă nu mie de ani? Pe vreme de criză? Atunci, cît a fost naibii comisionul?

Felicitări, Luminăţia Voastră, Domnule Preşedinte Traian Băsescu. Aţi reuşit să răsturnaţi impecabil urarea Dumneavoastră electorală de campania pentru primul mandat. „Să muriţi bine!” mi se pare la fel de scurtă şi elocventă, başca are meritul că e infinit mai puţin ipocrită, e mai onestă!

Felicitări, Excelenţa Voastră, Domnule Premier Emil Boc. Cele cinci-şase mandate, scurte dar dese, de pînă acum, sînt într-adevăr neîndestulătoare pentru a dovedi genialitatea Dumneavoastră în guvernare. Cu ajutorul jandarmilor înarmaţi pînă în dinţi, poate veţi reuşi să le obţineţi pe cele 50 – 60 necesare. Vă urez să aveţi parte de ele!

Felicitări, Domnule ministru al Administraţiei şi Internelor. Cum administraţia merge ca dracul, să lăsăm mai mult loc internelor! Poate că tot arsenalul acesta va ţine loc şi studiilor aproximative şi nefăcute la vremea lor. Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Felicitări, Domnilor miniştri. Cum deciziile guvernului sînt solidare, de bună seamă că aveţi şi Dumneavoastră un mare merit în acest uriaş salt înainte pe care îl face ţara pe drumul glorios, ba chiar şi luminos, către „noi culmi de progres şi civilizaţie”!

Felicitări, fraţi unguri din UDMR, parteneri la guvernare. Vă imaginaţi că acest arsenal va fi folosit doar în localităţile cu populaţie majoritar românească, aşa vă vor fi spus partenerii Dumneavoastră de guvernare, care nu mint niciodată. Vă asigur însă, că la nevoie, ultima preocupare a armelor va fi aceea a limbii în care vorbesc ţintele-cap sau ţintele-piept, că picioarele vor fi uitate repede!

Mult (auto) iubiţi – că şi autoerotismul poate ţine loc de eros popular! – şi excesiv de (auto) stimaţi Conducători, vreau să vă asigur că vă jucaţi cu focul. În ţara asta, au murit, în decembrie 1989, circa 3000 de oameni, ucişi de organele de represiune ale regimului comunist, iar în jur de 10.000 au fost mutilaţi şi răniţi. Dacă trebuie, vor mai muri pe-atîţia, poate chiar mai mulţi. Vor „muri bine”, dar nici Dumneavoastră nu vă va fi uşor de data asta, nici dacă vă veţi ascunde în gaură de şarpe ori vă teleportaţi în spaţiul intersideral!

bine ca nu se include si el, ca polonia'i departe...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu