marți, 10 mai 2011

 alba fripta ca zapada 

deci, zice d-l pupinbasist plesu:
e evident că poporul nostru nu e, acum, altul decît era pe vremea referendumului salvator. Nu era în 2007 mai harnic, mai iubitor de glie, mai străin de şpriţuri decît este acum, în 2011. N-a avut loc o revoluţie genetică. Rezultă că, pentru dl preşedinte, poporul e deştept, performant şi dulce, cînd te alege, şi e leneş şi beţiv, cînd te huiduie.
si are dreptate!

'ncep si io sa'l vaz pe diktatore ca p'unu' ce si'o pus in gind, nemaiavin' incotro, cazindu'i pleashka crizii in poala, criza ce tot o sperat sa'l ocoleasca, sa termine si el  ceva pa pamintu' ista, si cum reforma clasii poulitice, pe care tot o avea in gind la 'nceput, nu s'o lasat trecuta strada, iaca'ta ca se limiteaza sa devie marele reformator ioconomic, un fel de balcerowicz de balta, acuma 'ntr'o noo prezentare, cu manageri de mari compagnii desemnatz pa baza de licitatzie 'nternatzionala, ca tot se stie ca nu se ezista licitatzie la romunika care sa nu aiva rezultatele dinainte cunoscute, buna ocaziune sa le dee la uslashi cu firma'n capuri, daca vor avea lipsa de prevedere sa cistige alegerile ce s'apropie, si sa'i  lese sa se uite linistitzi la becuri de sai'zeci, ca doar n'o sa pretinza ca poa' sa'i schimbe pe proaspetzii numitzi pe baza unor proceduri dincolo de orice suspiciune  murdara.

asa ca problema cu "sa curga banu', baetz"  se poate vedea rezolvata 'ntr'un mod neasteptat de ingenios, cel putzin pina'n doo mii cin'spe, fara a mai fi nevoe sa te lasi in baza populimii alegaretze, cu ochi si irima sburdalnica, ce'o cazut, nerecunoscatoarea, in mrejele hippyotului  'ndragostit de prop'iu'i chip.

vedea'se'va  daca asta'i varianta corrrecta in functzie daca creste'va gradu' de nervozitate in rindu' "cadrelor" de nadejde ale partidului, ca tot vine peste noi acceleratu' conventziei pedeliste, pe care tot diktatorele a rezolvit'o 'ntro asa masura 'ncit a 'nebunit'o da cap pina si pa monika,  convingind'o, cu shiretenia caracteristica, sa'si depuna obolu' p'altaru' neputintzii bocassiene, pentru ca - nu'i asa? - e cam loialist, sarmanu', rezolvindu'ne si pe noi, partizanii neconditzionatzi ai "sectei" moniciste, lasindu'ne mofluji vazind'o p'aceeasi parte a listii cu d'alde catindatu' la postu' de secretare jenerale al partidului pe mustatza oparita ala de olteanu, ca sa nu ma gindesc mai departe, ca 'ncepe sa'mi fileze lamba, luindu'ne si sperantza ca, dupa absolut certele ca(s)t(r)astropfe electorale care vor urma buluc, monika ar putea pretinde o conducere a partidului aflat in degringolada, ca doara buldogu' si gashka lui, daca pierde'vor ei acuma, atit ar astepta.

ne'atz  mincat'o fripta  si pe halba ca zapada, bai  boc-basestilor!

s'acuma tre' sa ne reorientam catre o lebada neagra, si cam muta, ce'i drept...

4 comentarii:

Arogantu' spunea...

Ha, ha, ha - balcerowicz de balta !
Buna gaselnitza ! :D

Shadow spunea...

@nea niku

O sa ne scrii matale ceva despre "amestecul copiilor" in politica si pe "stil pdl" sau deranjul era doar la poza fetei lui crin pe cd-ul din cutia postala ajuns nu in iarna ci in plina primavara (deh mai ninge pe ici colo :-))? Ca vaz ca dupa "carnete de note oranj" funebrul ministru vrea si liceeni in pdl daca vor sa "reuseasca in viata". Stiu, stiu "viata e complexa si are multe aspecte" ca m-am prins ca ti-a placut Filantropica.

PS. Si zau daca e vorba de vre-o "alba ca zapada" sau vre-o "lebada neagra" ci doar de aceeasi mare "mizerie portocalie" pe care incearca sa ti-o vanda tie "ambalata" frumusel "corifeii cei vestiti" de la tru la vajnica monika.

niku_elektriku spunea...

@arogante

raminem cu gaselnitzele, cum ne'am intzeles...

niku_elektriku spunea...

@shadowe

iar duci munca "de la om la om" cu mine?

am vaga senzatzie ca una vorbim - basca ne 'ntzelegem!

cu basca-fara basca...

Trimiteți un comentariu