marți, 17 ianuarie 2012

vestitorii primaverii

au aparut "ghioceii" noului sistem de "asigurari  medicale" - ce daca doveditzi tzepari cu alte ocazii? - arvunitzi de diversi "investitori", locali or de aiurea, aflatzi "in tema", tema facuta "de acassa" si care nu mai aveau idei cum s'ar mai putea mulge un ban cinstit, de la bujet&populatzie, tot un drak, ca doar n'or sa se apuce sa faca shurube.

si'au dovedit, totusi, utilitatea in cazu' colectarii lanurilor de clentzi pentru asigurari obligatorii a locuintzelor, alea de'or sa'si dee obstescu zvirjit cu ocazia primului cutremur semnificatiff, or in cazu' asigurarilor de penzii private, pilonu' doi si un sfert, tot obligatorii, care or sa decedeze odata cu intrarea "in plata" a grosului gushterilor tineri contributori (citzi or mai fi si astia, ca majoritatea lucra, daca lucra, la negru/galben/ros/albastru, sau pe salar minim p'oeconomie) obligatzi s'astepte, cu ochii pa ceas, aparitzia umbrelor de cai verzi mortzi pe peretzi, cu potcoave cu tot!

(de ce cre' ca n'o sa functzioneze la noi asta cu asigurarile medicale? pai, una e sa ai de achitat, cindva,  intr'un termen nedefinit, eventual  la pastele cailor, niste sume, si alea necuantificabile, si alta e sa o faci finantzind, in niste limite suportabile, manoperatziunile medicale ale unei populatziuni intr'o 'mbatrinire accelerata, sugind, p'in doo paie la trei magari, si din bujetu' de la cnas si din buzunarele populimii, crezind ca toata flora spontanee indispenzabila nu va prolifera monstruos, mult mai monstruos decit a facut'o deja)


ai platit?
ai belit lula!
==================================
s'a'ntors arafat?
pai ce facem, portocaliilor, ne loam 'njuraturile n'apoi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu