marți, 29 septembrie 2009

blestemu' pamint(i)ului


zgriptzuroaica kaghebista, calare pe situatzie, nu pe matura, ca de fiecare data in, cel putzin, ultimii douazeci de ani, ne stropseste printre dintzii implantatzi, made in israel, fara strungareatza originara: "e un act samavolnic, sa nu se joace cu focul!", referindu'se la miscarea suprarealista a premierului boc, care a vrut sa faca si el poc, ca sa parafrazaez o sintagma foarte populara la mogul in ultimu' an, cu al nu stiu citelea ministru de interne din partea pesede din ultimele zece luni.
asa e !
indiferent ca a fost "la putere" cdr, pd, aliantza da, emil constantinescu, traian basescu, tot ciuma asta rosie a controlat si a manevrat totul, de la servicii secrete, ofitzeri acoperitzi din presa, federatzii sindicale, justitzie, diplomatzie, armata.
el si'a implantat oamenii potrivitzi in punctele cheie, si si'a croit legislatzia de asa natura incit sa nu'i poata schimba nimeni, incit itzi dai seama ca asta nu putea fi opera unui singur batrinel cu inima'n stenturi, care sa aiba asa capacitatzi persuasive de la mama natura.
poate de la maika rossia !
ca prea aratam a tzara sub ocupatzie...
stiu ca cel mai comod e sa aruncam vina pe straini, si ca paranoia unora ca vadim, coja, roncea,samd, ne'ar scoate cu onoarea nereperata, da' macar cu fatalismu' de rigoare atirnat ca stindard de lupta.
uite ca si acu', cind pericolu' dictatorului sasiu de la cotroceni bintuie hertzienele si pixelii patriei, tot el, impreuna cu nestiutele lui legaturi subterane, e cel ce degaja fortza, mobilizare extrema,disciplina de tip paramilitar, atentate, feroviare, aparute ca din senin, greve organizate "spontan" la justitzie, militzie, bugetari.
atmosfera leit cea din anii 1998-1999, cind hoardele mineresti se aruncau asupra jandarmilor neajutoratzi, atent supravegheatzi de automobilele ambasadei maicii rossia, si cind antena, ca atunci era numai una, devenise cartierul general al insurgentzilor.
pina si miscarea asta de azi a lu' boc, care presimt ca o sa faca iarasi poc, scuze, mi'e scirba de jocurile astea ieftine de cuvinte, in loc sa arate ca un gest de fortza, care sa impuna respectu' pina si al dusmanilor, arata tot a improvizatzie grotesca, fara stampila "aprobat" aplicata de ambasadorul perpetuu al moskovei pe linga noi.
ne putem da seama ce inseamna stampila asta daca comparam doua situatzii identice: cea de azi si cea cind premierul "moliceanu" isi asigura sprijinul papashei, aruncind pedelistii de la guvernare fara sa produca vreun frison de groaza, chiar in uralele televiziunilor de trust, porecla moliceanului transformindu'se astfel intr'un aprig renume, ce'l va tzine'n jiltzul puterii inca doi ani, linistit.

--------------------------------------------------------
completare, de la doamna Tia, despre imblinzirea scorpiei intr'un picior

Şmecherii
Curentul - marţi, 29 septembrie 2009

2 comentarii:

nora damian spunea...

excelenta postare, niku!

niku_elektriku spunea...

merci si saru' mina !
da' cre' ca era vorba mai mult de nervi...

Trimiteți un comentariu