vineri, 30 octombrie 2009

tapalaga despre situatziune

Foto: Hotnews
Alianta Anti. Falsii dizidenti ai dictaturii Basescu
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 29 octombrie 2009


Trei partide si cateva sindicate, doua posturi TV si trei moguli traiesc sub o tiranie inchipuita. Descriu cu ochii iesiti din orbite o fictiune politica: dictatura lui Basescu. Ceilalti, tiranizati de fictiunea lor, abia mai pot respira aerul imbacsit de minciuna si manipulare. Mistificarea de proportii poarta semnatura celor doi falsificatori profesionisti: trusturile lui Vantu si Voiculescu. In Romania se inmultesc dizidentii de mucava, falsii profeti ai democratiei reuniti in Alianta Anti. Direct sau prin slugile lor, denigratorii statului de drept incing atmosfera unei mici apocalipse artificiale, de incubator. Cu trei saptamani inainte de alegerile prezidentiale, ratiunea a murit. Traiasca delirul!

Alianta Anti inventeza o dictatura. Forteaza o atmosfera sufocanta, care sa ne aminteasca de caderea tiranului Nicolae Ceausescu sau a micului despot Adrian Nastase. Pentru asta, pune la bataie tot arsenalul propagandei josnice: sondaje masluite, campanii stupide, miscarea de rezistenta, noi vrem respect, deformarea realitatii, hiperbolizari aiuritoare, (cateva imbranceli comparate cu violentele din anii 90), rastalmacire continua, cenzura obscena (vreo dezbatere pe tema Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana?), minimalizare, teroare editoriala, rascoale imaginare sau provocate de sindicalisti cumparati.

Din cortegiul pestrit al falsilor dizidenti, luptatori cu sinistra dictatura basesciana, au prins voce si primesc tribuna tot ce-i demn de dispret intr-o societate normala: frustrati, penali, moguli, jurnalisti mancurtizati, impostori agresivi, oportunisti, turnatori la securitate, plastografi, manipulatori de profesie, naivi isterici, sindicalisti corupti, intelectuali ratati, ONG-uri clona, independenti de fatada.

Pe scurt, o societate civila trucata si partide expirate, care defileaza in criza de solutii cu marionete. E posibil sa gasiti in funesta galerie de mai sus oameni de buna credinta, mai putintei la minte, luati de val in marea de vorbe despre pericolul dictaturii. Eu nu i-am vazut, dar poate exista.

Cateva ONG-uri, mogulii si pareristii lor speriati de somaj, trei partide si cateva sindicate s-au infratit in Alianta Anti. Ei au decretat ca Traian Basescu are voie doar sa taca sau sa dispara. Orice zice si face este prost, odios si ilegal. Respecta legea numai cand isi tine gura.

Mai intai, Alianta Anti ne-a propus sa nu ne batem capul cu referendumul: e inutil. Oricum, ne asigura, nu vom avea curand Parlament unicameral. (Apropo, de ce nu se bat pentru reducerea numarului de parlamentari, in loc sa ne convinga cat de greu se va ajunge acolo?) Acum aflam lucruri si mai ingrozitoare: referendumul este o prefrauda. Prefrauda e ceva complet nou. Ea nu exista pe vremea lui Tariceanu sau la Nastase. Cand au candidat ei, n-au mai discriminat pe nimeni. Prefrauda s-a nascut odata cu Basescu, e o infractiune electorala cu inculpat unic. Numai el, dictatorul bolnav de putere, poate fi in stare de ceva atat de meschin ca prefrauda.

Asistam la cea mai tembela dezbatere posibila. Nu cumva Basescu trage foloase electorale din referendum? Nu cumva ne fura subtil? Nu pune el in pericol statul de drept cand se catara pe ghiveciul din fata Palatului Cotroceni cu goarna in mana? Oare n-ar fi mai util sa stea ascuns la Cotroceni pana dupa alegeri? Sa nu-l mai vedem, su mai apara deloc la televizor. Sa plece pe mare.

Nu vad de ce referendumul lui Basescu e mai scandalos decat referendumurile locale declansate de primarii PNL, tot in ziua alegerilor. Ele nu-i folosesc lui Crin Antonescu?

Autorii dezbaterii au omis sa ne spuna cum fac alti presedinti sau premieri in functie cand vin alegerile. Dispar sub pamant? Se retrag la manastire? Demisioneaza? Li se interzic drepturile? Li se taie puterea? Evident ca orice candidat aflat la putere este cu un pas in fata adversarilor sai. Beneficiaza de un avantaj. Din start, sansele lor nu sunt egale. Unii sunt la putere, altii in opozitie. Unii au acces la resurse, altii nu. Restul povestii despre moralitate e manipulare si un subiect potrivit pentru prostii care vor sa-si umfle penele din fund.

Avem de-a face cu un truism politic, cu o mica nedreptate acceptata in orice democratie. Evident ca orice este legal, le este permis politicienilor. Morala lor difera substantial de morala publica. Pana la urma, asta incearca sa faca toti candidatii: sa-si creeze un avantaj. Altfel, cum s-ar naste competitia electorala? Vedeti vreun candidat jenat sa bata cruci pe la Biserici? Nu. Basescu, Geoana, Antonescu, Oprescu - cu toti folosesc preotii pe post de agenti electorali. E imoral? Da, desigur. Dar e mai mult problema bisericii si a alegatorilor. Din perspectiva candidatilor, Biserica e un vehicul - la fel referendumul - si il folosesc fara scrupule.

La ce mijloace recurg adversarii lui Basescu in competitia electorala, la cata presa au cumparat si cum se joaca cu viitorul nostru, prelungind criza politica ca sa traga foloase electorale, acuzatia ca Traian Basescu a manevrat referendumul in interes propriu suna ridicol. Zau? Chiar cheama poporul la referndum ca sa salte si el, acolo, cateva procente? Ingrozitor. Dictatura clara. Noroc cu Alianta Anti ca ne-a deschis ochii. Ei, paznicii moralitatii: Voiculescu, Vantu, Geoana, Nastase, Patriciu, Iliescu, Hrebenciuc si mai nou Parvulescu si Alistar. A ne scuti. Lor, totul le este permis, inclusiv furtul.

Suntem astazi captivi in lagarul isteriei publice, luati prizonieri intr-un delir colectiv despre Hitler si Ceausescu. Alianta Anti anunta apocalipsa basesciana: rascoale, revolte, fraude, saracie, chestii grave. Ultimul titlu pe care-l citesc la TV: Tara se duce de rapa. Lipsa de imaginatie. Puteau baga lejer ceva cu molima, Basescu, gripa procina, nepasare criminala.

Alianta Anti ne vrea cat mai departe de urne. De vot se tem cu adevarat, nu de dictatura. Predicatul lor e simplu: Basescu e rau, votati Alianta Anti! Ma vad nevoit sa repet: a ne scuti.

3 comentarii:

turnofftheglory spunea...

Culmea e ca Tapalaga e si el un pre-fraudator.
Oricat le bati obrazul, astia is nesimtiti. Jos dictatorul pre-fraudator.

GERULA spunea...

BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ -Cleptocrati, oengisti si bobor vegetal

octombrie 30, 2009 in Uncategorized (Edit)

Ieri,îl slujeau pe Ceauşescu
vorbind gângavi,despre popor
sau socialism biruitor.
Apoi,schimbară brusc macazul
dorind o ţară doar a lor,
Au cerut şi li s-a dat
fabrici ,
bănci ,
uzine,
mine ,
conturi de valută pline ,
acces liber la furat .
Unii au făcut averi
cărînd rulmenţi cu desaga,
scoţînd fete la produs
sau vânzînd blugi la tarabă,
Alţii , căpuşară statul
privegheaţi de Iliescu ,
ajutaţi de politruci ,
Cum e cazul cu Patriciu,
miluit de Tăriceanu
Cu ce câştigă la Haga
Anonimul Aurescu.
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.

Azi,noi nu avem o ţară
decât în suflete şi minte,
Lăcustele au dat năvală
Furând tot ce e de furat,
inclusiv morţii din morminte .
Lacomi,cu suflet pustiu
lupii, puşi paznici la stână
au dat iama în mioare
Şi s-au dedulcit la miei
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.

Toţi au vrut o albă pâine
Pentru lacomele guri
Şi să aibă slugi la masă
Care să îi preaslăvească,
Pentru a primi în schimb
şi ei,măcar firimituri
Sau să li se arunce un os
Pe care –l ronţăie greţos.
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.

Unii ies la înaintare ,
dornici să se bage în seamă
şi fac hărmălaie mare .
Cel ce –a fost informatorul ,
adorat de tuşa SECU,
azi,un biet argat la VÎNTU,
Mă refer la Mircea Toma ,
Zice de prefraudare ,
Cum să nut e-apuce voma ?
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.

Oengistul Pârvulescu
ce se erijează în guru ,
Se simte în drept să vie
Şi,scuipînd televizorul
să spună ce vrea poporul,
Să dea naţiunii tâmpe
Lecţii de democraţie.
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.

Dornic să parvină în viaţă ,
de legi neavând habar ,
dornic să –şi sporească banii ,
lecţii de democraţie
ne dă astăzi Alistar ,
cel investigat de ANI,
pentru fals în declaraţii.
Fonfii , hâzii şi guşaţii
Se pretind a fi aleşii ,
Salvatorii bietei naţii.
BUNĂ ŢARĂ, REA TOCMEALĂ
MAMA EI DE SOCOTEALĂ.
:) :)

niku_elektriku spunea...

mama ei, si tatal nostru ;-))

Trimiteți un comentariu