marți, 8 martie 2011

se 'moaie asfaltu', de opt marte

romunu'i frate cu codru' verde (asta pin' l'o pus romunu' si pe fra'su codru la pamînt), da' nu si cu spatziu' verde, ca, la cum se prezinta  capitala 'ntregii romunii, da' nu numa', dupa ce se 'moaie asfaltu' naturel cu care ne doteaza al de sus atunci cin' totu'i 'nghetzat bocna, 'ncepi sa regretzi ca mistă videanu ot videle nu si'o terminat borduriada, mai precis, intentzia lui, 'njurata de noi to(n)tzi, d'a dubla bordurile existente cu 'nca unele mai 'nalte, care sa 'mpiedice apa precipitatzicola sa care tot pamintu' de flori, din asa zisele noastre "spatzii verzi", la canal, cu punct obligatoriu de oprire, si baltire, pe toate suprafetzele mai mult sau mai putzin plane 'ntilnite'n cale, ocazie de simbioza profunda, prin macerare, 'mpreuna cu cacatzeii a tot felu'de mamifere, cu doo sau mai multe picere (plus alte scarnavii mai mult sau mai putzin organice), avind o 'ncununare a 'ntrgului procest, pin' zvintire, odata cu poposirea definitiva, si irevocabela, 'n plaminasii nostri, si'ai copchilasilor nostri, 'n vecii vecilor, adeverind adagiu' biblic cum ca din pamint ne nastem, si, 'nainte d'a ne 'ntorce iara'n pamint, se 'ntoarce pamintu'n noi.
nu poci pentru ca sa nu'mi amintesc vizita de lucru a proaspat instalatului premare videanu, 'nsotzit d'o serie de notabelitatzi pedeliste, in care se dezbatea, la fatza locului, umflata un pic, proglema asta cu bordurile, p'intre multe altele (plantarea a tot felu' de plante ornamentale si copaci de vitza nobela, amplasarea de "mobilier stradal urban" modern, etc), si, daca n'am fi fo' noi atit de rai, nu ma'ndoiesc ca asta si'ar fi dus intentziile la bun, si obstesc, zvirjit.
ce alt motiv mai bun de linsaj mediatic se putea gasi decit aratarea obsesiva a secventzelor cu bordurile duble, precum si amintirea faptului ca premarele are firme care produc, si importa, astfel de borduri?
asa c'a lasat'o balta, cu toate ca borduri s'or tot schimbat in continuare, da' nu care cumva d'astea "duble", ca asta era apogeu' nesimtzirii "edilului", nu'i asa?
'n schimb, tiptil, tiptil, ne'am ales cu "mobilier urban" de cea mai buna calitate: bancutze, cosuri de gunoi, corpuri de iluminat stradal, tot felu' de aparate de joaca pentru copii, etc, calitate west, cantitate est, a caror valoare cumulata, probabel, ar fi fost sufitzienta pentru construirea unei capitale, mai mici, si  mai cochete, undeva pa luna, toate tronind in mijlocu' magmii jegoase ce ne 'nconjoara. 
ca'n bancurile cu prosti...


boureanu' nu'i prost destul, daca nu'i si fudul!
pusca si cureaua lata, ce distratzi eram odata...

acuma privim ca vitzeii la poarta, monumentala (mai monumentala decit portzile palatului de iarna din sankt petersburg), noo a lu' negoitza, de la una din intrarile parcului iore, locu' unde, mai mult ca sigur, acesta o sa fie si 'mormintat, politic...

loc de joaca pentru copii, model negoitza, fara copii, dintr'un sector, altu' decit cel al lu' negoitza,  dovada vie ca exemplele bune prolifereaza, pina a'l face irelevant pe original...
unde sint "aparatele de tortura" de altadata, cu cornieru' si tzeava lor ruginita?
imagine surprinsa incognito cu omoplatu' dezgolit al viitorului stadion natzional "elena udrea" din parcu' de cultura si odihna "traian basescu" din bucuresti.
nu numa' statuia tot
           lasa, bey, sabiutza aia jos
ca daca te'ntreb cum te chema n'o sa stii nici cu buletinu'n mina
 rapirea din se(v)raj, cineverite romunesc
noi sintem urmasii, romii?
ne'am nascut, si traim, ca un adevarat popo' "de dreapta", cu muci pa piept!
auzi tu:"vrem privatizare"!
doi dintzi din fatza, de data asta cu jenica barbu postum, si fara vadim tudor
care vadim e pe toate gardurile, mai nou
spre osebire de DDD
viitoru' tzarii noastre e...
da' secera unde'i?

 ca, daca te joci prea mult cu ciocanu', ai parte d'o recrutare roz in fundu' curtzii
 sau de inc'o laba trista plina de humor
drept urmare, si ca o consecitza logica, daca nu atz fost cumintz,
"la multz ani!", bai compatrioatelor!

7 comentarii:

Galeata cu Pixeli spunea...

Fotograf de ciudatenii trebuia sa te faci, Nikule. Aia cu "proletarul" suit pe acoperis e buna rau.

Anonim spunea...

Multumesc pentru martisor! A venit cu un zimbet!

Mihai Politeanu spunea...

Buna seara,
Sunteti cumva online? Am nevoie de ajutor tehnic, daca nu deranjez. Imi puteti trimite un e-mail pe mihaipoliteanu@monicamacovei.eu? Multumesc si scuze ca indraznesc.

filadel spunea...

Fiți-ar să-ți fie aparatu de fotgrafiat, Nikule! Fotografiază numai tîmpenii dar ce mai comentarii le trage! :D

niku_elektriku spunea...

@Galeata cu Pixeli

ciudat la ciudatzi trage!
(chestia cu cavaleru' tristei figuri catzarat pe sediu' partidului socialist romun, cu ciocanu'n mina, m'o surprins si pe mine, mai ales ca trec de destula vreme p'acolo si nu'l remarcasem!)

niku_elektriku spunea...

@anonima de la "doi"
saru' mina!

niku_elektriku spunea...

@ filadel

da, 'ntr'adevar, am un aparat cam "vorbaretz", spre deosebire de mine, si "junghi" pe deasupra...
si'l mai si ajuta mina tremurinda sa "performeze"

Trimiteți un comentariu