luni, 14 martie 2011

drobu' (unguresc) teszare

Vîntu, Voiculescu, vi se pregăteşte ceva!
Ovidiu Marincea
13 mar 2011 

Aţi auzit de Zoltan Teszari?

Este un tânăr antreprenor orădean care a făcut sute de milioane de euro montând cablu TV în scara dumneavoastră. Apoi internet, telefonie, televiziune digitală, apoi a plecat şi-n alte ţări unde a făcut acelaşi lucru. El controlează acum compania telecom RCS&RDS care are în portofoliu 2,2 milioane de clienţi şi ocupă prima poziţie pe piaţa de profil din România. În curând, Teszari îşi va cumpăra concurentul de pe locul doi, compania UPC şi va crea un gigant cu peste patru milioane de clienţi. Pentru a se perfecta această tranzacţie, însă, Teszari are nevoie de avizul Consiliului Concurenţei.
taguri

Iar pentru că miroase a monopol în toată regula, Consiliul nu îi va da avizul decât cu girul Cotroceniului. Teszari a înţeles acest aspect şi s-a apropiat suficient de mult de Traian Băsescu, aşa încât să fie sigur că va primi OK-ul de la Concurenţă. În acest fel, Antena 3 şi Realitatea TV (aflate în grila RCS&RDS) se vor trezi captive într-o companie apropiată lui Băsescu. Ce le poate face Teszari? Păi o televiziune de ştiri proprie, Digi News, să zicem, după modelul celor de sport - Digi Sport. Odată înfiinţată televiziunea Digi News, Teszari ar putea decide că nu mai are de ce să păstreze în pachetul său de programe canalele de ştiri concurente ale mogulilor răi şi să îi scoată din grilă. A făcut la fel cu postul Telesport al lui Vîntu, pe care l-a scos din schemă după ce a înfiinţat Digi Sport.

Uite-aşa, Vîntu şi Voiculescu ar putea juca la perete în campania electorală pentru alegerile din 2012, dacă vor continua să atace Puterea. Mogulii vor avea sabia deasupra capului pentru că, dacă va vrea muşchiul lui Teszari, peste patru milioane de abonaţi de la RCS şi UPC nu vor mai avea în pachetul de programe nici Antena 3 şi nici Realitatea. Credeţi că vor ieşi românii în stradă să protesteze pentru că nu mai recepţionează canalele de ştiri ale mogulilor? N-a ieşit nimeni în stradă nici când meciurile din Liga 1 au fost mutate pe Digi Sport şi GSP TV. Aşa că domnule Vîntu, tovarăşe Voiculescu, pregătiţi-vă de ce-i mai rău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu