sâmbătă, 5 martie 2011

un proaspat nou nascut, posesor de dacie, nu'si mai baga picioru'n mercedesa

cetepeua, molfaindu'si suzeta de nou nascut 'ntr'ale evolutziei presii postdecemvriste, cu tot cu "fir'ai al naibii majestate!" si cu propria'i interventzie in privintza justetzii interventziei mineresti in piatza drogatzilor din trei'spe - cin'spe iunie cu tot, s'arata oripilat de tabloidizarea crucisatorului lui gindac, in ciuda faptului ca, 'n acelasi gindac, el insusi ii facuse boerului liicean al mintzii un frumos rechizitoriu din cauza propensiunii pentru creme si parfumuri fine depinstata 'ntr'o anume pagina scrisa a 'mpricinatului.
Când am dat acestui ziar numele Gândul, mă gândeam că articolele ce vor apărea într-însul trebuie să aibă o legătură cu activitatea sistemului nervos central numită gândire. Încerc, prin urmare, să gândesc în legătură cu subiectul principal al zilei de azi din ziarul Gândul, scris cu litere de-o şchioapă: cum l-a înşelat Gabriel LIICEANU pe SIEGFRIED cu Mercedes.Sub acest titlu-bombă, o poză mare: Gabriel Liiceanu tocmai a coborât dintr-o limuzină Mercedes neagră, într-un peisaj de iarnă, aflăm că la Sinaia. 
Ce să înţeleg din asta? Că Liiceanu s-a-mburghezit de tot, merge cu Mercedesul la o petrecere privată, ceea ce pentru un filosof e scandalos? Că, dacă ministrul Radu Berceanu a fost fotografiat compromiţător lângă Audiul "băiatului deştept" din energie B. Buzăianu, în cazul dlui Liiceanu e suficientă maşina, Mercedes, neagră, pe care scrie Balul Arhitecţilor, ca să ne dăm seama că "s-a mânjit" şi el? Că ar da bine în rolul unui şef mafiot care descinde la o reuniune de profil în decor montan? Sau, ce spune titlul, că şi-a înşelat BMW-ul personal, Siegfried, cu Mercedesa? Păi, tot în articol suntem informaţi că maşina le-a fost pusă la dispoziţie participanţilor de către organizatori, nici măcar de către firma Mercedes Benz din Stuttgart. Adică, dacă te aşezi pe aceeaşi canapea de pe care tocmai s-a ridicat frumoasa Ginela, înseamnă că ţi-ai înşelat nevasta pe canapea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu