luni, 18 iulie 2011

Liderul opozitiei din Romania, Crin Antonescu: 
Imperiile media ale lui Voiculescu si SOV 
trebuie desfiintate


Liderul Partidului Liberal din Romania, Crin Antonescu, propune modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de presa, in urma scandalurilor legate de recentul examen de bacalaureat. Potrivit liderului liberal, sefii grupurilor de presa Realitatea si Intact, Felix Voiculescu si Sorin Ovidiu Nush, detin prea multa putere in Romania, iar imperiile lor media trebuie desfiintate, relateaza Evenimentul Zilei.

Intr-un interviu pentru ziarul Curentul, liderul liberal propune un acord la nivelul tuturor partidelor politice pentru modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de media, care sa reduca din actuala cota de piata detinuta de cei doi, sustinand ca acestia au "prea multa putere asupra vietii publice romanesti".

Antonescu spune ca decizia grupului Intact de a renunta la oferta de preluare a retelei de televiziune OTV, demisia directorului executiv Mihai Gadea si inchiderea tabloidului Ring nu sunt suficiente pentru a restabili increderea si calmul in randul publicului.

"Cred ca trebuie sa analizam aceasta situatie in care doua persoane pot detine mai mult de 20% din piata ziarelor, platforma VoxPublica si televiziunile Antena3 si Realitatea", a spus Antonescu. "Cred ca este un lucru total nesanatos, pentru ca acumularea unei asemenea puteri in mainile unei grup de persoane a dus in mod evident la abuzuri de putere in cadrul organizatiilor lor. Daca vrei sa minimizezi abuzurile de putere, atunci acest gen de concentrare a puterii este, sincer, destul de periculoasa", a explicat politicianul roman.

5 comentarii:

Catz Kitty spunea...

Esti tare ! Mai ca eram sa cred :p

niku_elektriku spunea...

@Catz Kitty

vise, taica!

Anonim spunea...

:) m-ai rupt in doua. am crezut ca vrea sa se sinucida si din interior (sponsori) nu numai din exterior (posibili votanti).

niku_elektriku spunea...

@sareinochi
e bine sa visezi "colorat", uneori!

Marius Delaepicentru spunea...

Ipocrinie. Pînă ieri, dacă l-ai fi întrebat, ar fi spus că e totul OK. Cred că regina nopţii vorbeşte în somn.

Trimiteți un comentariu