vineri, 26 martie 2010

mama tzara


tzara mea are cimpii manoase, dealuri bengoase...
doo decomandate, confort doi "sporit", coltz cu vascautzi !
cu ce'am gresit, oare, ca mama tzara a binevoit sa decedeze si sa ne lase cu intretzinerea neplatita, lumina taiata, cu mobila scilciata, fara abonament "pe toate liniile", gratis, pentru handicapatzi, in loc sa ne fi lasat freo vila cu buncar la subsol in primaverii, plus conturi grase in paradis fiscal ?
tre' sa ne purtam singuri de grija acum ?
pai, e drept ?
nu'i mai bine sa faci un pichet grevist, impreuna cu nefasta, soacra, puradeii, in fatza mormintului tzarisoarii, si sa strigam, batind din picioare, la ea, prin portavocea cumparata pe doo beri de la dumitru dinca ?
sa'i cerem sa'si indeplineasca datoriile de mama ?
e normal sa ne lase pina si fara bani de tzigari ?
sau bani de penparsi pentru ala micu' ?
--------------------------------------
ce'a vrut sa sugereze poetu' esuat din mine prin aceasta alegorie fortzat-melodramatica ?
aud, sau vad, labareli lacramoase, zise "sociale", promovate de baetzi simpaticutzi si finutzi d'ai zice ca sint reprezentarea figurativa a liberei initziative si'a succesului in viatza.
chiar scolitzi pe la bbc, desi asta n'ar fi un criteriu' decisiv, data fiind orientarea cam stingista a alora din ultimii ani.
se plinge pe umaru' popo'ului muncitor, da' cu multe lipsuri, din draku stie ce considerente, altele decit sperantza nutrita de rechinozaurii din spate ca dintr'o noo tulburare a apelor s'ar putea sa aiba de cistigat tot gunoaiele umane ridicate la suprafatza.
culmea tembelismului e insa a acestor unelte jegoase, ce'si moduleaza vocea a jale de fiecare data cind cheama turma in strada "sa'si ceara drepturile".
pai care drepturi, bai gagautzilor, ca s'asa purceaua economica e crapata'n cocina d'atita dopaj cu lamentatzii.
iar sperantza desantzata a anumitor politicieni, zic ei, socialisti, care isi inchipuie c'o sa le fie cu atit mai bine cu cit o sa fie mai rau, nu'i serveste pe ei, "ziaristii" lu' peste prajit, pentru ca, s'a vazut deja, pe fondu prabusirii ioconomice, le zboara in primu' rind LOR pernele alea moi de sub fund.

"piatza" asta "libera" - a draku ! - n'a actzionat - iata ! - asupra gloatelor bugetivore (ca bocutz si sleahta lui de pedelei, d'acu' fara cratima, se cam codesc, vaz, mai rau ca 'nainte de alegeri), da' asupra lor actzioneaza ceas de ceas si in proportzie de massa, cu fitzuici de campanie, zise "ziare" deja disparute in neant, somaj masiv, salar diminuat, s'alte delicatetzuri asemanatoare.

daca ioconomika n'o sa mearga, si n'o sa mearga daca o sa continuatzi sa zgindaritzi rahatu' sindicalist, mafiotizat in aceeasi masura - sau mai mare - ca rahatu' politicianist, voi o sa ajungetzi sa concuratzi la "gloria" de bloger de larga respiratzie, gura la gura, mondiala, alaturi de altzi prapaditzi.

ca mine, ca tine !
--------------------------------------
vaz ca unii dintre astia isi continua "munca" si pe blog !

8 comentarii:

George spunea...

Ete na! De ce ne-ncurci matale,tovarase Niku,cu BUN SIMT,LUCIDITATE si RATIUNE! Ia nu ne mai plictisi-cetatene-CA CA noi patriotii de la sindicate nu se egzista in veacu vecilor ! NOI, PETCU,D.COSTIN,BACIU,DUTZU,LIVIU LUCA(io am treaba la banca mea Romexterra...)si pretenu RADOI DIN KANALELE metroului, VA BUSIM DE NU VA VEDETI ! TRAIASCA INALTII SLUJBASI DE LA CATEDRA DIN BUZAU,HAI GLORIA BUZAU ! Ii pupam pa ai nostri GADEA, VRANCEANU FIREA,PRELIPCEANU si GUSA !TRAIASCA ALFRED NOBEL(ii multumim pentru inventia lui...) MAESTRE VOICULE,NEA CATALINEEE TE SALVAM NOIII ! TRAIASCA GUERILLA TATICULUI NOSTRU SOV,OLEEE !

matusalem spunea...

Prapaditi care au tupeul sa traiasca taica. Daca n-am fi bugetifori, astia ar da o lege prin care ne-ar obliga sa luam stricnina, sa scape dracului de noi.

niku_elektriku spunea...

@ george

nu mi'am dat seama, inca, pe piele proprie, de existentza politziei politice post-decemvriste (cu aia "ante" e alta treaba !), da' mafia sindicala am perceput'o direct, vazind si frica ce a intrat in oasele sindicalistilor, care, mai curind, l'ar injura pe basescu decit vreun grangure sindical.
zau asa !

niku_elektriku spunea...

matusalemeee, stai breee !
te repezi !
n'am nimic cu bugetivorii, eu insumi am fost ani in sir un fel de (acum sint externalizat !), si pot sa'tzi spun ca acum in multe locuri e mai mult comunism decit in vremea lu' ceashka !
ceea ce nu se prea poate sa reziste !
economic vorbind.
daca nu esti china.
sint constient de asta chiar daca o eventuala "reforma" m'ar afecta si pe mine, sau familia mea...

George spunea...

Dac-aveti drum prin Ardeal-dom.Niku-si nu mai vedeti muntele Tampa,sa nu va mirati;pa la noi, dupa ''Steagu Rosu'',Tractoru',Rulmentu'precum si Nitramonia (la Fagaras)talibanii sindicali, mana-n mana cu ''enoriasii ''lu'antonescu(ghise &comp)+ copos(ce a ras Poiana Brasov ca la carte) au pus pa butuci tot ce misca a industrie..(evident ca in loc n-a venit Ford-ca la olteni- ori frantujii in giudetzu lu'penescu si mutu,ci jmecheri imobiliari-recte rechini de-a lu' itzic&shtrul cu binecuvantare pesedea d'alu nitza)...Evident ca Base e de vina si mama lor de taranisti cu tot cu Maniul lor...

matusalem spunea...

Nu taica, stai linistit, m-am exprimat eu gresit. ma refeream la toti aia care contribuie la bugetul ala nenorocit. Ne iau aia pielea de pe noi, ca daca n-am mai putea da bani, gata, stricnina si la cimitir. Si ai dreptate, si la stat, ca pe vremea lui Ceashka. dar nu numai. Sunt si unii privati care actioneaza la fel. Unii cu munca, altii cu banul. :)

niku_elektriku spunea...

sorry matusaleme, daca te'am intzeles io gresit !

niku_elektriku spunea...

@ george

chiar nu ma'ndoiam ca e cum zici, zau !

Trimiteți un comentariu