miercuri, 31 martie 2010

scuzatzi, da' astia's barbatzi !

Masuri anti-criza in Bulgaria: Reduceri salariale, amanarea majorarii pensiilor, taxe de lux
de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 31 martie 2010, 17:24  

Guvernul Bulgariei a adoptat miercuri un pachet de 60 de masuri anti-criza menit sa taie cheltuielile bugetare si sa majoreze veniturile statului cu 818 milioane euro, anunta AFP. Masurile includ reduceri salariale de 10%, amanarea majorarii pensiilor si taxe de lux pentru locuintele si masinile scumpe.

Masurile anti-criza, la desenarea carora au participat, pentru prima oara, sindicatele si patronatele, urmeaza sa fie votate de Parlament joi.

Propunerile Guvernului includ taierea cu 10% a salariilor din sectoarele publice care nu au efectuat reduceri de personal, majorarea taxelor aplicate companiilor de asigurari, precum si a impozitelor pe jocurile de noroc.

Oamenii care detin proprietati imobiliare in valoare de peste 150.000 de euro si autovehicule mai scumpe de 35.000 de euro vor plati o taxa de lux dubla, in timp ce in cazul persoanelor care au avioane particulare si iahturi taxa de lux se tripleaza.

Premierul Boiko Borisov a precizat ca este pregatit sa majoreze TVA-ul de la 20 la 22% daca procurorii nu vor reusi sa anuleze contractele costisitoare "ilegale" semnate de fostul guvern.

Guvernul a decis, de asemenea, sa amane majorarea pensiilor si intentioneaza sa-si vanda participatiile minoritare detinute in companii care au fost privatizate in trecut.

In acelasi timp, Executivul va incerca sa-si vanda excesul de cote de emisii de dioxid de carbon.

Analistii au avertizat insa ca aceste masuri necesita timp pentru a produce efecte, singura cale de a garanta bani suplimentari la buget fiind reducerea cheltuielilor.

Bulgaria a incheiat anul 2009 cu cel mai mic deficit bugetar din Uniunea Europeana - 529 milioane leva, respectiv 0,8% din PIB, dar cu costul amanarii unor plati vitale pentru mediul de afaceri.

Veniturile reduse de la inceputul anului au provocat insa o crestere sensibila a deficitului, la 499 milioane leva in ianuarie si la un estimat de 1,2 - 1,3 miliarde, sau 1,8% din PIB, in februarie.


nici nu stii pe cine sa mai crezi. in alte locuri citisem ca bulgaria are de ani buni excedent al bugetului, si era data drept exemplu.

probabil socialistii or mai fi umblat si ei la cifre, pe linga alte lucruri cu lipici.

vad ca situatzia'i destul de "oabla" si la ei, da', spre deosebire de noi, au parte de un guvern "mai barbaT", facind abstratzie de vreo elena udre bulgaroaica.

badigardu' lu' jivkov si'a tras si un ministru de finantze adevarat care procedeaza cum trebuie, si cind trebuie.
doar se stie ca masurile bengoase se iau atunci cin' e fieru' (dracu' !) cald !
n'o lalai toata ziua pe la nasu, otv, ba vrei sa apari si la tvr saptaminal pina se convinge lumea ca tu esti prim ministru !
pina se conving ei, pina te hotarasti tu, trece mandatu'...
sau te dau 'ndependentzii gios !

Un comentariu:

Riddick spunea...

"Cu iubirea de mosie
Unde sunt acei barbati
Unde-i zarea sangerie
Peste umeri de Carpati

Cronicarul tot mai scrie
Drum de tara tot mai bat
Cu iubirea de mosie
Unde sint acei barbati

La Rovine in campie
Ori in codrii cei comati
Ai Cosminului sa fie
Spune Maica Romanie
Unde sunt acei barbati" :)

( Vali Sterian )

http://www.minte9.com/kb/cu-iubirea-de-mosie-cu-versuri-muzica-folk-vali-sterian-i2774


http://www.novinite.com/view_news.php?id=114807

Trimiteți un comentariu