joi, 21 octombrie 2010

o (alta) buna ocaziune d'a tacea, mai mult sau mai putzin 'nteligent, perduta

cum trebe, sau ar trebui,  sa se comporte, marmelada alcatuita den politicieni, ziaristi, public, ce asista la "revelatzia suprema" a stenogramelor pogorite din 'nalturi ?
pai, cei mai multzi, pe care criza nici n'a apucat sa'i zgudue prea puternec, ca doar banii femeiului lucra pentru ei, da' ei au cu totu' alta impresie, adeca, cum c'ar muri de foame, devoalarea faptului ca sov e'un ticalos fara margini ce 'ncearca, si reuseste, sa puna laba nu pe koreea, ci pe romunika lor draga si skumpa (al draku de skumpa !), la modu' cel mai propriu cu putintza, cu largu' concurs al mafoamelor de toate secsele, acest fapt  ii cam incurca, devenitz, cum au ajuns sa fie, mari vibratori la mesagele moguliste-mirceabadiste propagate pe mijloacele de diseminare'n massa.
enteresele lor pe moment, si (cine drak poa' sa stie?) pe cine stie cit timp d'acu'ncolo, coincid cu cele ale mogulasilor demiurgi de lume noo, atinsi cum par la aripa de fortza conducareatza pedeleatza, cea brambureatza.
de la astia nu ne vom putea astepta la altceva decit la o sporire a antipatiei profunde ce'o nutresk kontra diktatorului degraba taietoriu de procente si'a gastii ce'o substzine, 'ntarindu'le convingerile "antitotalitare" picurate in urechi'le, lucru ce poa' sa contravina expectatziei lansaretzilor de impact distrugator asupra astei largi categorii.
de altfel, constatai cu surprindere ca acelasi efect produsera si asupara unor baietzashi presupusi a fi mai destupatz, cum is aia ce stau la coltzu' strazii, sau aia ce tot cata leacu' durerilor, in cur, si nu'l gasesc ioc, ce s'or speriatara tare de securismu' procedurii, incepind, cica, sa vorbeasca in shoapta p'in cashile lor, da' nu se tem sa'ngiure cu gura plina pa bloage.
astia totz sin' capabeli s'atinga massa cretica d'isterie a mamalidgii car' essplodeaza, in caz ca basesktatoru' se'ncapatzineaza sa ramiie ancorat in meandrele concretzului pedelizd.

o alta categorie e constituita den aparatilii da partid, cam toante, ce tratatara tarasenia c'o usheoara tenta jenoasa, eventual jegoasa, simtzindu'se inclusiff cu diverse ginganii pe caciuli, cu cioc mic, comportindu'se 'n consecintza, cuplindu'i, in putzinele lor interventzii, inclusiff blogheriste, pa basescu cu vintu, si punind s'un mare semn = 'ntre ei, convenindu'le varianta, daca luam in 'nalta stima si consideratzie ultimu' simptom, ala cu larga majoritate shparlamentara cu care se'ntzelesera, din priviri, si din gresheala, pin' la viktoria finala, s'arunce mortu' unor masuri, si greutatzi, ce afecteaza la modu' grotesc pina si caricatura de bujet ce se prefigureaza pen' anu' aviator, in bratzele tartorului de la cotroceata, ca semn sigur ca skaraotzky nu doarme, si'i cauta un lok kaldutz linga iel, dupe o binemeritata suspensoare.

ultima, da' nu cea din urma, categorie, e (de)formata den ziarijdi, cei mai afectaz, si cam decredibilizatz, si care stiindu'se fiecare cum leagana pe craca shubreda a pohtelor ce'au pohtit propriu'le mogulash, s'au cam dat lovitz, care de pacatu' uitarii, ș'al ignorarii, care d'al minimalizarii, care d'al spalarii, in publec, de cadavru' proaspat parfiúme, daca tot au supape la dispozitziune.

concluziune provizorie: base'i mult mai aproape de statutu' de presidente jukator, cu babetzica...

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nikule, pana la un moment dat mogulii astia pe care ii injura acum Basescu ii erau buni prieteni. S-au scapat reciproc de puscarie, ce mai. La un moment dat insa au aparut in trusturi si voci extrem de critice. Prima la Antena3 a fost de exemplu Paler. Nu stiu daca citeai tu pe atunci Cotidianul (unde scria si el, deci in trustul lui Vantu) dar era singurul extrem de critic pe acolo si extrem de injurat. Restul il pupau in fund pe Basescu zgomotos. Dupa Paler, incetul cu incetul, au urmat altii. Eheeee, cu cate subiecte am contribuit si eu ca sa se realizeze in cele din urma aceasta ruptura dntre Basescu si moguli. Sute. Habar nu ai tu. Dar am reusit. Azi un subiect, maine altul, si asa Vantu si Basescu s-au trezit in tabere diferite, desi ei nu sunt decat niste puscariabili gretosi, cu nimic mai de caracter unul fata de altul, cu specificatia ca unul e privat altul... de stat. :)

niku_elektriku spunea...

sora lilicka,
ca mare semn de pace, fratre, pace, am sa evit(a) sa te contrez, ca tare mult ne'am 'ngiurat si pin' nu demult, si sa'tz dau f'un link la un artikol al altui pupin, ghinea pre numele lui, si car' avea o concluzie ca, dac' ar fi sa aleaga 'ntre cei doi nenorocitzi (sov si "tov"), l'ar alege tot pa base ca barimi d'asta mai ai putzin si skapi, mai cu agiutoru' mandatului car' oricum, ca si vremea utzi, trece, mai cu agiutoru' krizii, da' de moguli si de mafiile si(nistri)dicalo-politice, ba...

da' tu nici nu vrei sa skapi, dak tot zici c'ai ase mare 'nfluentza asupra lor, nu !

in punktu' asta ne despartzim total si definitiff.

da, daca tot esti p'in karter, fugutza sa'tz vezi crinu' pa nashu, sa vezi daca nu i'o fi pregatit ala f'un filmuletz trucat...
:(
sau esti in stafu' den antecamera ?

Trimiteți un comentariu