luni, 4 octombrie 2010

labe unu

imputzita'i politica asta daca ajunge sa ii faca pe dip (si nu oedip) ori felicsika preferabili lu' "liicheanu" ori hrp.
structura noastra interioara, a fiecaruia dintre noi, puternic totalitara, cu dorintza netzarmurita d'a'i vedea pe totzi ai'laltzi casapitzi pin' la unu', aliniindu'ne fiecare in spatele unor tabere ce nu sint neaparat intotdeauna ale noastre, ne face sa aplicam imperturbabil tactica si strategia "tovarasilor de drum" in care, sa zicem, un dinescu, cristoiu, o alina mungiu pippidi, sau (de ce nu ?) vadim tudor, devin, pe rind, cind spirite critice de incomenzurabela valoare teoretica si practica, cind ultimii oameni demni de dispretz, in masura in care baleiaza, cu mai mult sau mai putzin talent, precum pisatu' boului, de'o parte sau alta a spectrului politic.
iata'l acu' si pe serban foartza, cel care ramine, pentru noi, astia mai "batrineii", alaturi de andrei ujica, creatoru' inimitabilei stranietatzi antropo(zoo)logice de pe cantafabulele phoenixiene, storcindu'si ultimele resurse de principialitate pe sama unui "cotoi", vinovat, vinovat, vinovat, alaturi de altzi pedeloi, ca vrea sa le taie, samavolnic si anticonstitutzional, din penziile militzoilor securoi, dintr'o romunie ce pacat ca'i locuita, tzara car' nime' nu stie cum poate fi procedata, dac' tot ne'o blogoslovit D-zeu cu ea pa cap.
ca sa nu amintesc de nou' razbel pornit pe meterezele rezistentzii p'in cultura avindu'l drept protagonist pe avtoru' apelului catre lichele, cel ce'a avut nesocotita inspiratzie d'a o edita pa premianta nobel herta müller, si, culme a nesocotintzei, sa mai si participe la un spectacol "de circ" alaturi de ea pe scena ateneului roman

ocazie de sters pe jos cu 'telectualitatea noast'a, la gramada, cam pe buna dreptate, c'o fo' acomodanta si fricoasa de felu ei.
dovada ca numita herta nu'i prea dusa la biserica, politetzurile "de protocol" dovedindu'i'se necunoscute, ba chiar dimpotriva, provocind reactzii gen "dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine".
nasol ca, pe moment, herta o fo' luata'n bratze de inamicii basesti, altfel foarte sensibilosi la ambitzu' si honoarea tzarishoarii, bucurosi ca mai poa' sa le traga neste scatoalce "pupinilor".
e tot politica, da'o draku !
in spatele careia tot zimbetele, devenite tot mai largi pe zi, de criza, ce trece, unora ca bombo sau che ponta sara
intr'un final, pe mine, mie redindu-ma, salut p'aceasta cale aparitzia unei concurentze devastatoare pentru presa de kompromat (cum o numeste foarte expresiv d-na alina mungiu pippidi), pe care o va conduce inspre groapa de gunoi a lipsei de deontologie, bine'ntzeles in pauzele foarte scurte cind postu' respectiff n'o sa fie'n conced.
adeca freo doo-trei luni pe an...
e vorba de noa grilla de toamna-iarna de labe unu, postu' "mogulului bun", cum le place kompromatzilor sa faca mistou, in rabufnirea lor fireasca, cum aminteam mai sus, de a distruge orice urma de impotrivire in marsu' lor triumfal insp'e acapararea a tot ce misca in plan mediatic.
bine am ajuns daca mogulu' fratzii paunescu a ajuns sa reprezinte ultima sperantza in prezervarea unei minime decentze giurnalistice, la fel cum diktachioru' basesc o ajuns ultima pietricika'n pantofu' kompromatului.
====================
ma amuza terebel echivalentza asta 'ntre mashinaria de razbel bine unsa a adevaratzilor moguli, impreuna cu consoartele lor politico-sindicale, si shandramaua-garsonera pauneasca, ca si cum paunestii traseaza liniile de fortza ale ievolutziei romunichii pe urmatoarea suta de ani.
sper sa moara si astia in curind, si s'ajiunjem, in sfirsit, sa ne essprimam, totzi, p'un singur gind, o singura vointza, cu purcica decedata'n cotetz, cu 'telectualii deja frajezitzi sa reziste, asa cum or mai facut'o...

Un comentariu:

Riddick spunea...

Tot aştept să se urnească TVR.

Nu ca ghioaga mediatica, ci prin dezbateri echilibrate putere/opoziţie, cu trei inşi în platou - unul de la putere (PDL, UNPR, UDMR, etc), unul de la opoziţie, şi moderatorul (hai, si unul de la sindicate, când este cazul).

Nu ca la Mogulistan TV, când tăbară 5-6-7 inşi pe invitatul de la PDL.

Trimiteți un comentariu