luni, 12 noiembrie 2012

între ei, 
bătăușii

n'am putut sa mă abtziu ca sa iau, iar, o pauză la pauza mea de (diz)gratie, atunci cind am citit fragmentzelu' ăsta de proza scurta al lu' doc, de pe contrinutors:


Vă amintiți povestea aceea despre Monica Macovei, promovată de patroni de presă securiști? Despre ”dezvăluirea” că, pe vremea când era procuror, a bătut îngrozitor, ba chiar l-a călcat un picioare pe un șef de sală aflat sub anchetă? Ei bine, mutatis-mutandis, povestea s-a repetat săptămânile trecute, cu comisia căreia i-a împrumutat numele. Povestea actuală sună cam așa:
…Într-o bună dimineață Monica Macovei a spart ușa sălii în care patru blajini șefi de alianță de dreapta discutau strategii electorale. Profitând de surpriză, l-a călcat în picioare pe superbul organizator Blaga, în același timp l-a proiectat pe MRU, cu un upercut, de partea cealaltă a mesei. Neamțu a rămas mut, Pavelescu leșinase deja. În final au acceptat, tumefiați și pieriți de frică, ultimatumul: să-i cedeze total controlul asupra candidaturilor pentru parlament.
pentru că  mi'am adus aminte că "pusesem bine" poza celui propus de madam pivnicerescu pentru șefia denea, pe care o anexez la prezenta.

 ioan irimie

poza care l'ar baga in spărietzi pina si pe killeru' care l'a făcut oo jumări pe "simbolu' natzional" bute.

și pentru că tot veni vorba de bătăușa pîrîcioasa macovei, tziu să aduc lămuriri suplimentare în legătură cu cifrele vehiculate, inclusiv de respectiva, privind furtișagu' de la referendum, recte cei 1,5 - 2 milioane de votatori votatzi în falș, cifre care sint in contradictzie izbitoare cu ce au putut proba procurorii lu' basexu și ai madamei lui, macovei, cel putzin pina în mai mult ca prezentu' mult prea maro.

cei care se mira si care se revolta fac parte din doua categorii distincte: una, e vorba de cei care nu știu, sau nu vor sa știe, cum stă  treaba cu realitățile 'lectorale ale romuniii, tzara în care nu se ezista rundă  d'alegeri în care sa nu se fi "palmat" cel putzin un număr echivalent de voturi, începând cu celebrele alegeri din 20 mai '990, care, bine'ntzeles, trebuiau cistigate cu 66 virgula la sută, pentru o constituantă  care să merite acest nume și care să'l merite și pe 'ndependentu' părinte al constitutziii iorgovane, ieșit din spuma meandrelor concretzului știm noi cui; cea de'a doua categorie e formată din actantzi politici interesatzi, provenind dintr'o multitudine de tabere politice (nu sint doar două) și care obtzin foloase necuvenite, constind (pe linga uzufructu' direct al posturilor din administratziile centrale si locale, mulse fără milă) și din bani pesin (negri ca pana corbului lui poe) obtzinutzi "la botu' calului" campagniilor 'lectorale.

stă mărturie la treaba asta că, de fiecare dată, cei care pierd alegerile strigă, ca din gura de șarpe, că au fost furatzi la urne (și au dreptate), pentru că, pe măsură ce trece timpu', "s'o lese mai moale", pentru că nici ei n'au nici un enteres să strice jucărica, aia care "o să'i deserveasca" și pe ei, cind le vine rindu'.

singura diferentză a fost, în cazu' referendumului ultim nevalidat, că, "la urne", a fost prezentă o singură tabară/tarabă politică, care nici ei nu știu sigur cit au furat, iar ăi'laltzi, sint acuma mai speriatzi decit "autorii", că s'ar putea, intrucitva, "face lumină", zădărnicindu'le și lor "eforturile" pentru atingerea celor 25-30%, ultra-optimiști, pe care și i'au propus, altfel neputindu'se explica absurdu' deplin al situatziii în care s'au intro-bagat singuri, după ce că au reușit s'o facă de cacao pe monikutza și comisia ei, că doar nu erau să  renuntze la "cadre" care "știau mersu".

* pe doamna reding io zic s'o lăsăm în pace, că nu ea e de vină pentru "pragu' de validare" de la referendum, ci tocmai legea (de prin 2000) pe care vor s'o schimbe "astia d'acum", și în care la toate formele de referendum-uri era necesar prag de 50+1, exceptzia, aia pentru demiterea prezidentului, fiind băgată ulterior, special pentru un anume personagi diktatorial.

era posibil, astfel, ca un diktatore singeros sa fie demis mai usor decit un premare din dolhasca (ăla avea nevoe de 50+1 ca sa fie dat jos - și are în continuare nevoe, mama nevoe).

dacă schimbau ăștia legea înainte, PENTRU TOATE TIPURILE DE REFERENDUM, nici mama lu' mamare a lu' madam reding n'avea ce le face.

numa' sa vree si grivei, adică primaru' din dolhasca, care si el se poate trezi demis cu cin'spe inși prezentza la bot...

********


plasez mai jos neste instantanee sulprinse, cu mina tremurindă, din sectoru' trei, capitala romuniii, tzara evropean ostracizată  de madam reding, care vor s'arate cum se prezintă situatzia cu mai putzin d'o luna pina la momentu' în care ardeistii umplutzi vor smulge un nesperat 7-8 la suta la alegerile pina culegerile din 09.12, subces ce urmeaza a fi obtzinut în urma unei devastatoare campagnii aeropurtate, că  suprafetzele cit de cit terestre sint acaparate, in exclusivitate, si cu recuzita desantat de abundentă, de catre uslasii "dreptaci pina la capat"(la capatu' liniii).


nu stiu cum se numeste "stilpnica" asta
ard-eista, catindata la mine'n coledgi,
pentru ca nu vreau sa cre' c'ar fi "pretena"
fostului premare negoitza,
cum lansaseră zvonerii rautaciosi;
oricum, nu'i nici madam pralong,
care, bag sama, catindeaza in ilegalitate,
ca doar n'o vrea sa'i asigure pedelistii
panotaju'-panacotaju'...





























hai, făceți pași!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu