sâmbătă, 3 noiembrie 2012

it's a long
pr(e)along
way to tipperary

fraaaatzi romuni, da dreapta, stinga'mprejur, cu toata 'mpotrivirea colegilor mei, cacodemicienii, si cu catiru' bliiiin axinte zece, care'i si, de departe, intrece, afirm aici, cu deplina responsabilitate , si cu sticla de tescovina'n mina, ca cele sapte-opt procente ale arede's aproape, la alegerili "palmate"cofetarit-blatuite de pe 09.12.2012, data ce nu are nimic in comun cu cea de 21.12.2012, sa fie clar!

pentru conformitate, si pentru intarirea coragi(gaina ca te tai-tai)ului trupii de trupetzi, care n'a fugit inca la vrajmas, propun vizionarea, in cadru organizat, cum se facea, pe vremuri, cititu' presii in brava ostire a patriii sotzialiszte, a emisiunii lu' tapalaga din seara trecuta, tot de pe labe unu - ce credeatzi? - care le'a avut invitate pe doamna abramburica a 'nvatzamintului romunesc, savanta de renume mondial, si pe doamna pralong, cea mai "curatzica" catindata a aliantzii fatalailor scopitzi aredisti din capitala romuniii, cele doua doamne care or sa se batza 'ntre ele, la (ar)bustu' gol, in sectoru' actual si fost negoitzesc.





din vizionarea partzii d'emisiune in care apar cele doua aratari de mai sus (a doua parte, de la briu in jos, pentru curiosi), tot ce am reusit eu sa 'ntzeleg, pentru ca doamna pralong, pe care de fapt n'o (mai) cheama pralong, nu prea'si gasea cuvintele romunesti, iar doamna chimista mondiala dadea la rindea o frumoasa limba de lemn, ca d'obicei, e ca tusea si junghiu alegerii pina culegerii s'a amplasat frumusel tot in coasta guvidelui cetatzean turmentat care s'ar  putea, eventual, rataci, in zioa respectiva in cabina in care intra, de regula, o singura persoana, si unde nu e voe, tot de regula, sa'tzi faci nevoile.

din cauza asta, si din alte cauze pe care nu tziu sa le aduc la cunostintza opiniunii publice, deocamdata, imi manifest, si p'aceasta cale, indignarea si consternarea pentrue defetismu'/optimismu' deshantzat cu care anumitzi tovarasi incearca sa de/mobilizeze 'lectoratu' cu cifre scoase din burtzi mult prea proeminente ca sa nu fie ale unor ciocoi care sug sinjele popo'ului, dupa cum reiese si din profetziile despre trecut, prezent si viitor ale lui hera, care nu e fimee, nici zeitza, nici macar zeu, da' care gaseste si el ca'i de cuviintza, naiv p'in romunia, sa ne anuntze, la fel ca cristoiu, ca urmeaza pe micile ecrane lovituri naucitoare, in propria'i mecla, ale lui zeus, tocmai acum cind pina si taika ilici a ajuns sa'i dee peste mina lu' felics cu incercarile lui disperate d'a'l face pe antenescu interimar, din ou.



********

 EDITARE TIRZIE:

pentru c'o nenorocire nu vine niciodata singurica, iata c'aflam, de la un ins care se 'nvecineaza, dincolo de coltzu' strazii, cu mine, c'o sa am deosăbita placere (si irepetabil regret) de a le boicota, pe data de 09.12.2012 sau in oricare din datzile ulerioare pina la sfirsitu' lumii,  inclusiff pe doamnele amintite in mizgalitura de mai sus, desi n'o facusem cu intentzie, ci o facusem cu mina, carevasezica tot cu lucru manual...

4 comentarii:

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

dom' niku-le, hai sa votam cu stefan tapalaga, ca tot gasisi matale numaru' ala gresit. alo?

alu' matale,

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

cu tapalaga chiar nu, ca nu merita sa'l bagam in cabina aia, nici macar postum!

nici dan tapalaga nu catindeaza, din pacate.

poate cu lia roberts, pentru ca "prestatzia" doamnei pralong a fost nu departe de cea a sus numitei roberts, nereusind s'o egaleze nici macar pe aceea, nici vorba s'o eclipseze pe madam abramburica, care e cu noi, dinte noi, cu dacie la scara, daca n'om fi renuntzat intre timp si la aia, beneficiari fiind de programu' rabla sus rasare...

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

dna lia roberts continua sa fie consul onorific al romaniei (daca nu ma insel), asa ca fitzi mai cumpatat in afirmatzii & glume.

pana la urma, va trebui sa candidam si noi -- dvs & moi. dvs. la polul nord, eu - la polul sud.

candidaturile d'un pol conteaza conteaza enorm; ca si elephantzii cand dorm. aproape citat, adica: "..."; ca sa vaza si dom' ponta ce usor e sa recunosti ca "e din altzii..."

macar asa, cu candidaturiloe astea d'un pol, ne tzinem la distantza... echidistanta fatza de dogoarea ecuatorului politic romanesk.

saptamana usoara!

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

pe d-na lia roberts n'am vrut s'o ating nici macar c'o floare, asa cum nu stiu de ce naiba se zice, am facut doar o nefericita alaturare descriind'o pe doamna pralong devenita "victima perfecta" a madamii abramburica si carne de tun intr'un razboi care nu'si da seama (nu'si da seama?) ca nu e al ei.

eu cu polii stau cam prost in ultima vreme, asa ca ma tziu d'o parte, in asteptarea infrigurata (vine iarna!) unui punct de sprijin cu care sa rastorn universu' mamii dumnealor la groapa cu deriziuni a historiei.

vine, nu vine?

de un' drac sa vie!

Trimiteți un comentariu