marți, 27 noiembrie 2012

natură de toamnă-iarnă moarta'n cotetz cu blagă fără vlagă, duducă rămasă caducă, diktator călare pe jumătate de iepure chior & alte tinere sperantze și tineri sperantzi, care sperantze, se știe că mor ultimele (deh, așa's fimeile!), iar ei, sperantzii, sînt mai mult decît disperatzi (deh, barbatzi!) că totuși, 'ntr'un final, tot mor, cu lăcrămi in ochi, d'al tzearii off și dor

a fost scoasă de la naftalină, din lada de zestre cu gunoi a historiei, dup'o eternitate ce n'o durat nici doo-tri luni, artileria grea rămasă bortzoasă, ca și realitatea, a unei eșuate conceperi in vitro ce'i pe cale să dee naștere puilor vii ai unor procente miiiici, da' vesele, la alegerile din sezonu' soldurilor de toamnă-iarnă de anu' ăsta.

mitu' urban al dikatorului care face ce știe și știe ce face e pe cale să se dezumfle, odată cu relevarea și revelarea unei asa-zise dihotomii cu dintzi de tablă zincată între aripile blagiste și băsiste ale fosta'i lele ce ai fost-ei gubernări, cu atît mai mult cu cît rămâne o enigmă pe care nici cercetătorii britanici n'o s'o poatză dezlega prea ușor cum mama draku' l'a convins diktatoru' pă tradatoru' blaga să'i accepte într'o aliantză pe puradeii lui de pripass-e partout, cînd asta, era clar, n'o să'i aducă nici un cîstig electoral, ba dimpotrivă, și nici nu'i prea clar cum d'au acceptat noii venitzi un carcalete în care ei nu joacă nici măcar rolu' siphonului răsuflat, odată ce sînt plasatzi în locuri greu eligibile, dacă nu direct ne, cu riscu' amanetării eventualului viitor luminos al pozarii, în culori și cu flori pe pept, drept alternativă credibilă "dă dreapta".

am auzit și varianta, evocată "în glumă" de "anumite medii", dar pe care io o iau din ce în ce mai în serious, că basexu încearcă, prin ultimele lui interventzii, să'i tzină în priză pe ăia 7,4 milioane, preponderent pesedisti cu traista de gît, cei care nu sînt mortzi deja, pentru a'i augumenta pe pontosi suficient de mult fatză de liüberalșii lu' mareșahlu', pînă 'ntr'acolo încit să se poatză debarasa de ei fără gretzuri, doar cu mici proptele și atele pedeliste, pentru că pentru mine e clar că e o iluzie neproductiv de improbabilă ridicarea din bube mucigaiuri și noroi a ipoteticului alegător "reformist" ce n'a uitat de tot să facă ce zice taika popa diktatoru' nu ce face el sub cearșaf și sub alte acoperăminte, oricîtă dreptate are el în tot ce spune, ioconomic, sotzial și diktatorial, pen' că urechi care să'l mai auză nu prea se mai ezzistă, fi'nd ele astupate de ceara mă'sii dă treabă și alte împrejurări, asa că bolnavului ne'nchipuit al romunichii cu zurgălăi degeaba'i prescrie doftoroiu chiomb să se lese de tras în pept fumurile useliste, el pîna n'o s'o patză pă pelea lui belită și amarnic de jigarită n'o să se 'nvetze minte.

c'așa'i în penis: unii furăcioși sau presupuși furăcioși car'au gubernat înflorind pe vremuri crizate se dovedesc acuma d'o timiditate și'o sfioșenie soră cu moartea politică, lucru care trebe că'i pune pă gînduri pe populenii votatori, gen "tre' să fi făcut ăștia, dreptacii presupuși, lucruri groaznice de se simt așa de vinovatzi", nu ca stîngacii care'tzi fură portefeuille-ul privindu'te, adînc, în ochi.

nu va fie frică, rîu, rățușcă, rămurică, ălora natzia le'a iertat, le iartă și'o să le ierte, la infinit, oricîte măgării au făcut, fac si vor făcea

aș vrea să'i văz, că nu mai mintz,
să moară zambilica! 

d'un singur lucru să fie sigur dom' diktatore-ul, că s'a asigurat de niște blesteme vecinice, de tzigancă, cel putzin din parte'mi, dacă reușește, ca urmare a manipulatziunilor lui măiastre, să ni'l aducă, la trii coceni, 'nainte de termen, pă majestuosu' mareșahl al putzii lu' felics!

spui asta cu tot boicotu' pe care, orcum, o să li'l trag la bot, pentru care tot lor tre' sa le fiu recunoscător.

EDITARE TÎRZIE,
mult prea tîrzie:



INTERVENTZIE, DE ULTIMA ORĂ,
A DIkTATORELUI, LA TURCESQIU

 racu' (băsescu e scorpion, deci tot un rac, nu?),
broasca și o știucă. 
(e de pork!)


în care a facut anuntzuri importante pentru țeară

în urma cărora ard-eiștii au desprins neprețuite învățăminte, 
teoretice si practice,
pe care se grăbesc să le puie'n practică, la adversar

11 comentarii:

alarma spunea...

Clasic. Atat pot spune.

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

1. dom' niku_le, mitul urban al diktatorului e un mit. mitul autentic al diktatorului autentic e rural, caci acolo se crede, orbeste, in "tatuka", "boieru' " etc.

2. astia oranjatzii/aranjatzii n-au niciun motiv sa fie timizi, caci sunt ei de dreapta, cam cat suntem noi doi -- mata_le si moi -- de stanga. da', daca vor ei sa se simta rusinatzi si timizi, ce le potzi face, decat sa le spui: "simtiti-va, bre', simtzitzi-va!" ?

al lu matale,

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

io, uitindu'ma in diversele extrase de cont ma descopar, pe zi ce trece, mai stingaci decit rogozanu, asa ca m'am hotarit sa ma predau useleului, in proportzie de 68-70 la suta, la fel ca popo'u' din rindurile caruia fak parte, restu' raminind sa si'l adjudece bancile prin orice mijloace vor gasi de cuviintza.

ma predau boicotind, cum mi'a cerut'o diktatoru' intr'o ocazie anterioara, daca tot nu poci face un pustiu d'abstragere din concretu' campagniei rusinosilor ard-eisti care ar fi trebuit s'o sprijine pa doamna pralong la mine'n coledgi, da' care, fiind asa cum i'am descris, n'o sprijina nici cu o floare, un afisuletz cit un bilet de tramwai, ni-mic!

si daca ei n'o sprijina, eu de ce s'o mai sprijin, ca sa se aleaga cine stie ce alt papitzoi cu ceafa de securist prin procedura prea complexa pentru mine ca s'o 'ntzeleg a redistribuirii?

de altfel, pedeleii sint in curs de asimilare in partidele actualii si viitoarii puteri, dupa cum se vede din gif-ul atașat mai sus

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

dom' niku_le,

1. daca revista "meridian" ar mai fi in viata, as sprijini-o (eu) pe dna pralong. de ce? cand a fost lansat "meridian" si in romania, dna pralong a fost "vocea" din spotul publicitar tv. intrteab-o pe sandra, dfaca nu crezi. ce vremuri!

2. pedeleii au fost intotdeauna in curs de asimilare, caci, cum iti amintesti, asa au aparut: unii, prin "disimulare" din pd, altii, prin "defectare" din pnl. o struto-camila ori ca face pui, ori ca face oua (sa nu i-o vinzi p'asta dlui cristoiu ca precis se pune pe facut o omleta de struto-camila), tot aia naste: asimilabili.

3. o rugaminte: boicoteza, dar nu trece de partea usl - ar fi alta pierdere de vreme si consum de nervi.

al lu' matale,
dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

chiar imi pare sincer rau ca mi'am promis boicotu' inainte sa aflu de propunerea de catre plevusca (am senzatzia ca sobolanu' rozaliu al pd-ului, e vorba de d-l videanu e pres interimar la bucale, in locu' duduchii) ard-eista a doamnii pralong ca sa'si rupa corespunzator gitu', in mod demonstrativ.

compatimesc alaturi de domnia sa cu atit mai mult cu cit mi'atzi reamintit de revista d-voastra careia'i facea d-na pralong "publicitate" (ce vremuri!).

imi pare rau ca nu'mi amintesc exact cind am "pus mina" pe ea, pe revista, si nici daca era inainte de rebolutzion sandilista romena sau dupa.

d-na pralong "mai are o sansa" sa ma razgindesc, doar in privintza domniei sale (la ce i'ar folosi???!!!), daca "astia", briganzii uselisti reusesc sa ma 'nerveze foarte tare pina in 09.12, dupa ce ai'laltzi m'or 'nervatara asa de puternic incit astept cu mai mare nerabdare 21.12.2012.

ps:

si domnia voastra, rogu'va, avetzi grija cu eratele alea de pe blog, ca devin, pe zi ce trece, tot mai "virale"!

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

1. "meridian" a aparut in 1990.
2. si cu votul dvs (plus votul meu), sandra pralong n-are sanse prea mari. cum ar vedea ca are, "baietii" ar scoate "la iveala" artileria grea (si murdara).
3. nu am ce gface in legatura cu eratele.

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

o iau si eu "pe puncte":

1. am facut confuzie cu "agora", pe care nu'mi mai amintesc unde am reusit s'o rasfoiesc inainte de rebolucion; sa fi fost pe la BA, sa fi fost pe la f'un pretin?

habar n'am!

2. domnia voastra nu vetzi putea vota cu d-na pralong nici sa vretzi, pentru ca avetzi repartizatzi cu totu si cu totu altzi catindatzi, acolo'n america.

am intzeles ca nici macar pe d-na ionela prodan, cintareatza din frunza verde a pesedeului, soacra de antrenor la steoa-bucalesh-symbol-natzionala actualimente, deci e de incredere maxima si notorietate asemenea, n'o putetzi vota in locu' doamnei pralong, pen' ca ar catinda la cd, nu la senat, ca d-na pralong.

3. evident ca nu avetzi cum proceda in legatura cu eratele, cum nici eu nu am, ceea ce'mi ocupa ras-timpul.

autorilor de erate nu le ocupa, se vede!

niku_elektriku spunea...

@ alarma

scuzama ca te 'ntreb asa de tirziu: e "de bine" sau e "de rau" ce zici, cu alte cuvinte, ce faci, ma injuri?

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

1. Da, "Agora" a intrat in Romania, ilegal, intre 1987 si 1990. Dupa, pana in 1993, legal.

2. Stiu ca nu o pot vota pe Sandra; era un fel de-a zice. Pe-aici nu stiu nici daca pot vota William Branza sau Gelu Kashkaval, dar nu conteaza, adica nu e mare brandza.

3. E-he, he! O stiu pe dna Ionela Prodan de pe cand, parca, era o debutanta. Am state vechi: elev fiind, am facut un revelion cu dna Maria Tanase. Mi-o amintesc si pe foarte tanara debutanta Maria Dragomiroiu. Despre surorile Mia Braia-Ioana Radu, ce sa mai spun: un frate al mamei mele a stat la Canal cu o ruda a surorilor, parca frate, daca nu ma insel. Cand "a iesit", am fost cu uncjiul meu sa ducem un mesaj uneia dintre surori: parca in Vatra luminoasa, pe langa stadionul 23 August.

4. Succes in ramura!

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

ehehei, daca stau bine si ma gindesc la felu' in care arata parteneriatu' strategic intre romunia lu' ceashka si america bratzilor ford, carter si chiar regan si bush, mai ca'mi vine sa'mi bag si eu piceuru' in ea de cadere a comunismului, inclusiv din pct de vedere a disparitziii embrioanelor de presa libera pe care le'au reprezentat cele doua reviste ale d-voastra, etaloane neegalat pina'n prezent si cu mici sanse de a fi egalate, in calitate, in viitoru previzibil, al romunichii demo-cacocratice.

asta a fost unu' din cusururile noastre majore, se vede: n'am stiut nici atunci, nu stim nici acu', sa ne reprezentam viitoru', ca, dac'am fi stiut - si daca am fi avut posibiltatea sa alegem intre, de'o pilda, radio FE, BBC, VOA, RFI de pe vremuri, si antenele si antenii din zioade azz - mi'e tare teama ca io unu', cel putzin, as fi cazut serios pe ginduri.

si daca tot as fi cazut (closca), atunci, de ce sa nu "ma predau", azi, ca pina si diktatorele o sa fie nevoit sa'nghitza porci, la prima ocazie, broastele raminindu'i mici?

green spunea...

si concluzia...ps noi am ales, aceiasi cloaca ce bbc ce europa liber...viva antena

Trimiteți un comentariu