marți, 4 decembrie 2012

ultimu' cartouche
al lui titi duru

nu știu pentru ce masinatziuni și malversatziuni se mai pregateste dom' diktatorele, da' tziu sa'i atrag si io  atentzia,  in modu' cel mai serios cu putintza, chiar daca nu pentru a 8793, 8794, 8795 oara ca altzii, alaturi de onorabelii  basiști înrăiți pora, turturika sau sultanoiu, ca risca, intr'o măsură nerezonabel de mare, sa'si traga ultimu' cartouche în picior, daca nu chiar in alte diverse părț moi.

Nu PDL în sine e important în acest context (deşi cred că după alegeri plasarea în opoziţie va ajuta la separarea apelor), ci minimalizarea efectelor acestei dictaturi a majorităţii care se profilează la orizont. Cu toate astea, nu sunt de acord cu cei care susţin că preşedintele e obligat să „întoarcă rezultatul alegerilor“, dacă acestea vor fi clar de partea USL, refuzând să-l numească pe Ponta premier şi să nu respecte astfel spiritul Constituţiei. Principalul atu al acestui electorat din „mica Românie“, care este împotriva USL, este tocmai faptul că a rămas solid ancorat în legalitate, etică şi decenţă. Că e capabil să discearnă între bine şi rău. USL e răul cel mai mare, desigur, dar principiile sunt binele cel mare. Doar ele vor pune presiune pe toţi. Şi doar din ele se va putea naşte alternativa. 

zice madam pora, dom' tudorane!

oare diktatoru' o sa tzie sa se joace, putzin, cu spir'tu' constitutziunii? 


tare mi'e ca cartouche-u' care se zice ca i'a mai ramas, chiar dac'ar fi d'argint sau din alte materiale mai mult sau mai putzin nobele, dac'o fi sa fie tras dupa procedura ruletii rusesti, n'o sa'i mai lese loc nici macar la un damn age control

12 comentarii:

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

dom' niku_le, le zice bine aici dna pora. problema e ca "radikalii" sunt oamni care au in dotare urechi fara timpane, ochi fara nerv optic etc, iar pe deasupra sunt si plini de nervi.

al lu' matale,
dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

eu, de cind o urmaresc, cu mult dinainte de a'si fi capatat faima de basista, madam pora spune unu' si acelasi lucru, plicticos de consecvent.

la fel si tapalaga, chiar si d-na colonel culcer (nu'mi reamintesc exact perioada pe care a avut'o la radioevropafm, sau cam asa ceva, ca nu ascult).

ne este "pretin" basescu, pin' la un punct, da' mai pretin ne este adevaru' literal si hartistic!

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

dom' niku_le, bag sama ca citim autori si poheti diferiti, adicatelea - la mine, in cartea de cetire, doamnele pora & culcer si dl tapalaga suna altfel decat suna tripleta cu acelasi nume la matale, in cutia aia de rezonanta. adevaru' (nu cel primordial, ala al lui dinu patriciu) este ca, da, dansele & dansul suna si la mine foarte bine. dar, ori se dezacordeaza dansii prea repede, ori mi se pare (lu' mua) ca reacordarea tine cam mult, fiindca e dizarmonie multa...

acelasi,

dt

niku_elektriku spunea...

@ dom' tudorane,

fiecare cu perceptziile, cultura (nu e cazu' meu!) si informatziile lui, nu'i asa?

mai ales ca, luindu'ma par examplu pe mine, am incercat sa "tziu dreapta" cit am putut de tare si apasat, incercind sa acord circumstantze oricui promitea sa ma duca, cu tzara cu tot (ca io nu m'am putut imagina niciodata expat, mai mult din lene ancestrala) spre lumea care nu devenise caduca a occidentului cu covrigi in coada, care covrigi, constatam acum (si nici nu stitzi ce eforturi fac sa'mi reprim pornirile de a'mi pune intrebarile pe care si le pun un dezideriu dudas, or, sub forma extrema, acum, un ilie serbanescu) devin precum comunismu' care se indeparteaza pe masura ce incercam sa ne apropiem de el.

am luat, patetici, rau' cel mai mic în bretze de fieșcare data, fara prea multe iluzii ca sa nu suferim deziluzii (asta e o formulare de p'aici de pe la noi ce i se atribuie, in mod ironic, da' cu multa simpatie, lui emerich jenei).

persoanele care or "rezonatara" cu ce voiam eu s'aud fara a'mi zgâlțâi prea tare certitunile se numeau, in cazu' asta (de catre altzii, nu de catre mine), "pupinibasisti", care pupini vor continua sa'mi legene senectutea si dupa ce diktatorele o va sfirsi in vreo insula din caraibe or la puscherie.

cu conditzia sa nu se vinza si ei (cre' ca astia trei pe care i'am amintit nu au impreuna o zecime din averea corinei dragotescu, de'o pilda).

Anonim spunea...

@ niku elektri_ku

pe bune, intzeleg.
la corinna dragotescu am incercat sa ma uit de vreo doua, trei ori. dupa doua, trei minute am abandonat. asa ca, pentru mine, tot raul e spre bine: bine ca s-a retras dna dragotescu in averea-i personala, bine pentru mine ca nu trebuie sa mai incerc sa o urmaresc nici doua, trei minute.

dt

Scrie opinia ta spunea...

Persoanele respective (fatiporele, ulcer si tapalaba) n'au nici o taina cu adevaru' ori printzipurile.
De fapt felul in care citeste Basescu Constitutia nu este ilegal, el merge pe principiul legalist(nu legal, atentie!), raporteaza orice text ca obligatii sau nu fata de pesoana sa. Vrea sa faca o necomisa? Se uita unde in Constitutie scrie textual ca presedintele nu are voie sa faca o anumita chestie. Scrie undeva ca presedintele nu poate urina in direct la ora de varf in fata natiunii? Nu scrie! Deci pasul urmator este ca Basel TREBUIE sa respecte Constitutia si sa urineze in direct in fata natiunii. Daca asa i s'a pus lui pata.

La fel si cu numirea lui Ponta ca PM. Scrie undeva in Constitutie numele lui Ponta ca PM? Nu scrie, Deci Basel cand isi incordeaza muschii TREBUIE sa respecte Constitutia si sa nu'l desemneze pe Ponta, pt ca nu scrie numele lui acolo.

Deci legalist Basel le da suficiente motive fatiporelor, lui tapalaba si chiar si tie sa'l sustineti in continuare.

La nivel de muschi incordati si fanei lobotomati toate se leaga cum se spune si toata lumea e fericita.

Sigur ca Basel nu e chiar atat de dobitoc sa treaca de la incordatul muschilor la urinatul in prime-time. El stie ca tot jocul asta e doar ca sa'si gadile egou' de musculita alpha, insa deranjul unui parlament potrivnic si mai ales cosmarul unei noi intoarceri la popor il vor aduce rapid la realitate.

Insa faneii il pot sustine in continuare cu aceeasi indarjire. Doar lupta pentru Statul de drept, interes national, reforma si de ce nu, chiar democratie. Am uitat vreun sablon?

Dezideriu Dudas spunea...

Principiile sunt binele cel mai mare ? Suna destul de bine...
Principiile cred ca sunt acelea care totusi disting complet perioada de 4 ani 2000-2004, de ultima perioada de 7 ani ( 2005-2012 ). Atunci ( 2000-2004 ) nici macar nu se mai apela la ele. E drept, in 2005-2012 s-a apelat la ele mai mult de forma, dar, pana si asta e un progres....
Din pacate, „forma” din 2005-2012 devenise atat de perfectionata ( in mintea unora ) incat “s-a crezut” ca poate deveni vesnica....De unde, revenirea USL...
Ma bucur ca cineva imi da ocazia sa-mi reamintesc ceea ce conteaza acum. Nu cred insa ca USL sau ARD au vreo treaba cu principiile....Au doar putere mai mare sau mai mica de a le „rechizitiona” (fiind la putere sau in opozitie...)...Au insa altii legatura cu principiile si ma bucur ca sunteti si dvs. printre ei, chiar daca „structura” acestui „front” este foarte complexa si greu de inteles...
Dupa cum va mai scriam, sper cat mai curand sa va dau si vesti bune. O sa intelegeti de ce totul dureaza asa mult...Unul din „vinovati” este si d-nul DT care nu ma lasa de niciun fel sa „ma sinucid”...., ”in unanimitate”....
ERATA ( sper ca astea sa nu va mai sparie...) :
Nu inteleg insa partea cu „ eforturile” de a va „reprima pornirile”...Eu nu fac mari eforturi pentru a-mi pune respectivele „intrebari” ( cred totusi ca Ilie Serbanescu joaca in liga „distopica” nu in cea utopica in care eu sunt „ biciclist sef „ – dl. Mihai Rogobete cred ca e tot la cea distopica, acolo unde are intr-adevar maretie „functia” de BICICLIST SEF... ). Din contra, simt ca ma descarc de balast si-mi ramane „gandirea fara rest „....Nici rest de Stanga, nici rest de Dreapta...Nu ma refer la notiunile originare care nu au patruns in realitatea romaneasca in manifestari practice...Ci la cele propagandistice pe care le gasim pe toate drumurile.

DD

niku_elektriku spunea...

@ scrie opinia ta,

esti sigur ca ai intzeles bine?

desi nu'mi convine deloc victoria previzibila a useleului, cum nu'mi place de nici o culoare perspectiva unui ponta viitor pm,nu sint de acord ca un basescu, indiferent de pretexte, sa nu'si lese popo'u' sa'si duca crucea, cu alesii lui cu tot, sa le fie de cap (din toate taberele, sa fie clar!)

si nici pora, turturica si sultanoiu nu zic altceva, parerea mea!

niku_elektriku spunea...

@ dom' dudas,

cind va citesc pe d-voastra parca'l recitesc pe Dostoievski, fara urma de misto!

e aproape incredibil ca existatzi.

de aceea va astept cu nerabdare vestile (si bune pe deasupra!) in calitate de "biciclist" cu distopie (oculara, in cazu' meu).

niku_elektriku spunea...

@ scrie opinia ta,

uite ca nici tapalaga nu'i mai intzelege jocurile si joculetzele lu' basescu, asta poate intzeleg si cei indragostitzi de gidea si badea ce inseamna un jurnalist adevarat

Scrie opinia ta spunea...

Scuza'ma insa am o alta parere despre "noile schimbari" de atitudine din partea respectivilor. Mie imi pare ca respectivii o fac din aceleasi motive pentru care si bleen si gasca de ultrasi indemnau la boicot peste ceea ce declara Basel la inceputul referendumului.

Este ideea foarte pragmatica si deloc principiala de a'ti vedea interesu, care poarta, nu'i asa fesu'.:)

Un Basel care nu ar fi indemnat la boicot macar si pe final de campanie de referendum era un Basel demn, dar invins. Caci si acolo poporu' a votat ceva, nu'i asa? chiar in proportii covarsitoare. Daca tot eram principiali si democratici ascultam de atunci vocea poporului si nu ne agatam de morti, plecati sau pur si simplu dezinteresati.

Ei, la fel si in cazul de fata, respectabilii ziaristi se tem de orgoliul lui Basel sa nu fie pus la mare incercare si'n linia umilintelor pe care le va ingurgita sa nu cumva sa nu'l numeasca pe Ponta. Caz in care intoarcerea la popor e ireversibila si Basel gone. Deci pericolul democratic al intoarcerii la popor e cu mult mai mare decat recunoasterea democratica a unei majoritati parlamentare.

Atat bleenii cat si fatiporele urmaresc ca Basel sa ramana acolo(de ce anume nu are rost sa detaliem acum), indiferent de votul popular. Daca Basel poate sa i'o traga lui Ponta fara a'si risca pozitia, e perfect(indif de votul popular, ca la ref), daca insa risca sa o piarda, mai bine renunta la muschiuleti.

niku_elektriku spunea...

@ scrie opinia ta,

eu mai pastrez inca doze de idealism in privintza unor, putzini, giurnalisti, pe care nu i'am surprins inca, eu personal, cu tocitele mele simtzuri, cu ratza'n gura.

un astfel de giurnalist a fost, odata, nistorescu, dar care a dat primele semne ale 'mburgezirii si ale interesului care poarta fesu' atunci cind o redactzie intreaga (din care facea parte si tapalaga) a parasit evezeaua din motiv de 'ncalecat sau descalecat politic nastasian, iar el a ramas pe loc, sa'si incaseze "clauza de reziliere", sau cam asa ceva.

tu chiar crezi ca un om, nu un politician, ca basescu poate stirni dragoste, in asa mare masura, la un om cit de cit normal la cap?

basescu a fost "tovaras de drum", pentru asa zisii indragostitzi - care si'au creeat un surogat de lider macho care "sa'i treaca desertu" (si acum se vede, odata cu inevitabila lui plecare, ce vid lasa in spate) intr'un grad mult mai mare decit isi inchipuie el c'au fost altzii pentru el, atunci cind i'a folosit.

din pacate, tarele personale, pe linga multele'i calitatzi (care se limiteaza la o pereche de coae), l'au tradat - calitatzi pe care pina si mareșahlu' i le recunoaste (nu intzeleg cum potzi umple o broșura - asa parca a zis antonescu ca poa' sa scrie o brosura despre calitatzile alea ale lu' basescu - cu niste coae. poate un borcan!), pentru ca avea o sansa mult mai mare decit altzii sa faca ceva.

despre bliiin axinte sint in mare dubiu, mai stau un pic cu mina "la falca", precum ginditoru' de la hamandgia, poate'mi reviu si ma dumiresc!

Trimiteți un comentariu