duminică, 28 februarie 2010

oul sau gaina sau datu' la oase pe tema asta

scrie d'l tudoran
Previzibil: eforturile istoriografiei de tip rollerian se întețesc.

Citim: ”…IICCR, o instituție creataă ‘în balans‘ cu Comisia prezidențială pentru condamnarea Comunismului, de pe lângă instituția prezidențială. Era un fel de răspuns al lui Tăriceanu la inițiativa lui Traian Băsescu.”

Cu deplină echidistanță față de cei doi oameni politici - greu de înțeles cum putea IICCR, inființat la 21 decembrie 2005, să fie un răspuns la CPADR, înființată în …aprilie 2006?

caut pe net si gasesc asta, pentru ca'mi aminteam o altfel de desfasurare a evenimentelor:
D-lui TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
19 Octombrie 2005

Stimate Domnule Preşedinte,

Conform celor declarate de dvs. - în cadrul interviului realizat la data de 4 iulie 2005 de Rodica Palade publicat în Revista 22 din 12 iulie a.c. - condamnarea comunismului trebuie făcută la fel cum s-a procedat şi în cazul condamnării Holocaustului. Aşa cum aţi afirmat, sub egida Preşedinţiei României va putea fi constituită o comisie validată ştiinţific care va elabora un Raport oficial care va constata crimele comunismului şi va putea avea drept concluzie că trebuie condamnat comunismul. Aşa cum aţi declarat, în baza respectivului document ştiinţific veţi putea fi îndreptăţit să condamnaţi comunismul şi veţi putea cere astfel, în faţa Parlamentului, condamnarea comunismului, la fel cum s-a procedat şi în cazul condamnării Holocaustului, întrucât un număr deosebit de mare de oameni au fost exterminaţi în ambele cazuri de genocid.

În acest context facem prezenta propunere pentru un viitor Raport oficial necesar condamnării comunismului, propunere care sintetizează caracterul nelegitim şi criminal al regimului comunist. Textul este propus de asemenea atât opiniei publice cât şi viitoarei comisii care va elabora Raportul oficial.

Textul propus reprezintă în cea mai mare parte un grupaj rezumativ de fragmente preluate din materialul documentar al Memorialului victimelor comunismului şi al rezistenţei de la Sighet, iniţiat în 1994 de Ana Blandiana şi realizat împreună cu Romulus Rusan şi cu o prestigioasă echipă de istorici care au elaborat în ultimii 11 ani un vast material documentar.
Menţionăm că în 1995 Memorialul de la Sighet a fost luat sub egida Consiliului Europei, iar în 1997 Parlamentul Romaniei l-a declarat ansamblu de interes national. În 1998 Consiliul Europei îl considera ca fiind printre primele trei locuri de păstrare a memoriei continentului, alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia. La seminarul internaţional de la Weimar din 2004, dintre toate memorialele fostelor ţări comuniste, Memorialul de la Sighet a fost considerat cel mai obiectiv şi cel mai elaborat din punct de vedere ştiinţific.
Memorialul victimelor comunismului şi al rezistenţei a fost realizat de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Fundaţiei Academia Civică. Din Consiliul ştiinţific fac parte personalităţi recunoscute: Thomas Blanton (National Security Archives, George Washington University, Washington D.C.), Vladimir Bukovski (Cambridge), Stéphane Courtois (Centre National de Recherches Scientifiques, Paris), Dennis Deletant (London University), Helmut Müller-Enbergs (Oficiul Federal pentru Studierea Arhivelor STASI, Berlin), Acad.Şerban Papacostea (Bucureşti), Acad.Alexandru Zub (Institutul ”A.D.Xenopol” Iaşi).

În spiritul idealurilor de Dreptate şi Adevăr ale Revoluţiei anticomuniste din Decembrie 1989, idealuri în numele cărora aţi fost ales Preşedinte al României, vă solicităm să acţionaţi astfel încât condamnarea oficială a comunismului să aibă loc la data de 22 Decembrie 2005, când vom aniversa 16 ani de la căderea comunismului şi totodată, vom comemora 16 ani de la reprimarea Revoluţiei anticomuniste din Decembrie 1989. Subliniem că, spre deosebire de celelalte ţări din Europa unde căderea comunismului a fost posibilă fără victime, România a fost singura ţară în care înlăturarea comunismului s-a făcut cu vărsare de sânge. Numărul deosebit de mare al victimelor din decembrie 1989 - peste 1000 de morţi şi peste 3000 de răniţi - vorbeşte de la sine despre caracterul criminal pe care l-a avut regimul comunist din România.

Cu sinceră încredere,

SORIN ILIEŞIU, iniţiator al Apelului pentru România din iunie 2005 (semnat de prestigioase organizaţii non-guvernamentale din România), membru al Consiliului Director al Fundaţiei Academia Civică.


intr'adevar, daca e sa iei strict cronologic, institutu' lu' oprea a fost creat inainte, da' DOAR din cauza ca tariceanu, la sugestia lu' oprea cred, a incercat sa profite de nervozitatea din opinia publica dupa apelul intelectualilor pentru condamnarea oficiala a comunismului.
pentru a'l pune pe basescu in defensiva si a'l decreta, oficial, aparator al comunismului si comunistilor, securismului si securistilor.

intrecerea lor neghioaba pe seama prioritatzilor continua (in loc sa se bucure, eventual, ca s'a obtzinut condamnarea asta oficiala) cu toate ca putzin le pasa si unora si celorlaltzi de asta.
isi dau fiecare in cap cu firmele institutelor si comisiilor pe care le/le'au conuc/condus.
nu mai urmeaza decit sa se deschiza un nou institut de cercetare, privat de data asta, cum ne si amenintza d-l oprea, si care sa fie arondat trustului intact, daca d-l patriciu se fofileaza cumva, cum a facut si un alt feroce anticomunist ramas fara servici dupa perioada nastase (ciuvica).
"cacatzii" astia de la pedele s'au comportat cum ne asteptam !

sa vedem replica "rahatzilor" de la penele...
------------------------------------------
sint curios daca se atinge cineva de institutu' lobilutziei creat de ilici pentru iordache, ca si ala era somer !

3 comentarii:

George spunea...

Dom.Niku,ALEA IACTA EST si nu ma refer la barbut, Pitzurcilor:http://www.hotnews.ro/stiri-politic- 6970880-emil-boc-demis-marius-oprea-dinu- zamfirescu-inlocuitorii-lor-sunt-ioan-stanomir-vladimir-tismaneanu.htm Sa inceapa congresu'pnl:cine da primu' shase-shase,pleaca-n excursie cu Ogica si Andrei Gheorghe ''ratacitzi in PANA LOR''(de idei...)

Neinfectat De Comunism spunea...

prea putin, prea tarziu...comunismul traieste bine merci in capetele multor romani, condamnat sau nu...vivas la revolucion des puercos socialistos...

George spunea...

Am sa fiu oleaca obraznic...Ca sa eliminam puercos ori rinocerios din gandirea unor romani, d-nii Voinescu si Preda sa faca time-out la... coatele spre varful sceptrului PDL,sa lase Piatza Romana un pic si sa urce tzara unde se agatza harta-n cui:Sighetu Marmatiei,Carei,Dorohoi mai la dreapta,etc si sa-mprastie la popor noile idei prin ziarele locale(ex,legea Invatzamantului a lu Funeriu e excelenta,se imputzineaza orele,nu mai indoim spinarile copchiilor cu manuale tembele)samd astfel ''Conu Leonida'' nu mai sta dupa perdea, nu-si mai pune plapuma-n cap si zice:''Uite Zitzo,ASHTIA(PDL-ul)-S ALTFEL,da-i in mama lor de comunisti si penelei ciolanari,patricieni tembeli!'' Am zis si io,n-am dat cu paru...

Trimiteți un comentariu