joi, 19 august 2010

razboiu' de tzesut saracie


un doctor de la spitalu' de copii grigore alexandrescu (acolo un' or fo' internatzi copchilasii aia arsi) a folosit aseara o expresie foarte plastica (din pacate tot pe otv, locu' un' ma mai "relaxez" in asteptarea noii orinduiri dan diaconesciene), referidu'se la cum arata structura tzesutului uman atunci cind are loc o incizie dintr'o operatzie chirurgicala; sub actziunea bisturiului sint foarte evidente caracteristicile organismului trait in pauperitate, carnea unui astfel de organism fiind mai putzin ferma (nu'mi amintesc daca asta'i cuvintu' folosit)  chiar decit cea a unui cadavru supus disectziei. 

tzesut de saracie ii zicea doctoru'...

in urma operatziei, indiferent daca pacientu' maninca ziare (la modu' propriu, adica ingurgiteaza, nu c'ar fi amator de tabloide...)  sau caviar, organismu'ntzelege sa'si refaca structura cu materialu' clientului, cu ce gaseste p'acolo. 

apare iar vorba aia batrineasca bine cunoscuta cu nemincatu' bananelor la timpu' lor, si merita sa ne'ntrebam cin' o sa se termine povestea asta cu bananele, ca, deja, or trecut doo'j de ani de cin' se gasesc cacalau pe toate drumurile.

oare bananele depun "tzesut de bogatzie" pe trupu' uman ? culegatorii de banane folosesc atuul asta ?

sau asta'i alta angoasa natzionala transpusa in asa zisa 'ntzelepciune ?

ce'i ingrozitor e ca io nu stiu sa existe studii stiintzifice pe directzia asta, care sa constate, intr'un mod organizat, tovarasi, dincolo de constatarile empirice ale unuia sau altuia, chiar doctori fiind ei, si care sa ne spuna si noo cum stam, de fapt, acuma, nu acu's o suta de ani, si ce s'ar mai putea face (poa' sa fi existat pe vremea lu' ceashka, ca atunci se bagase alimentatzia ratzionalizata stiintzific, nu ?).

am putea explica asa evidenta degenerescentza a poporului roman ? 

ne miram totzi cum drak de aproape fiecare intrecere gen  jocuri sportive, cu indivizi apartzinind altor natzii, se remarca prin handicapuri majore de vigoare in defavoarea alor nostri.

si, uneori, de inteligentza...

cum ne place noo sa glumim: ne'am nascut obositzi !

numa' la performantze sexuale ne dam noi rotunzi, cum c'am fi buricu' pamintului,
din fericire nu exista campionate nici mondiale, nici evropene, nici macar balcanice la capitolu' asta...

c'ar mai trebui s'o si dovedim :(

hai ca iar am inceput sa philosophez aiurea...

======================

pac la razboiu !

incepe razboiu' frate ?

ca parc'am zarit un titlu'n metrou.

si daca mai zice si kireak...

“Israelul va ataca”

Analistul Bogdan Chireac este convins că vom avea un război cât de curând: “Dacă Iranul ajunge în situaţia în care încarcă combustibilul nuclear în centrală, Israelul va ataca pentru că preşedintele Iranului a declarat public că scopul său este să şteargă de pe faţa pământului Israelul. Dacă însă Israelul va ataca după 21 august, se va produce o catastrofă care ar putea periclita viaţa a milioane de oameni inclusiv din Rusia sau Europa. Un nor radioactiv are nevoie de 24 de ore să parcurgă peste 2.000 de kilometri în orice direcţie”.



kireak puiule, sa nu cazi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu