duminică, 17 iulie 2011

steaua, dinamo si rapid


 se  ♥   ♥   la infinit
a naibii potriveala, taman cin' se pregateste felceru' sa tae pamblica la mult scumpitu' stadionu' natzionale doo'si trei august unamienoosutepatruzecisipatru fix "lia manoliu", atunci se nimerira ca toate cele trei "mai mari" cluburi de folbal pa nasturi din bucalesh sa'si incheie socotelile, si sa se deschiza "la socoteala", cu vechile stadioane pa care'si tirau existentza de multe zeci de ani de impliniri semetze.

fiecare din ele dind senzatzia ca convietzuirea pasnica cu vechile arene nu mai e posibila.

berbecalu' isi ia cu el si "jucariile" (constind din instalatzia de nocturna, lifturi, termopane, scaune, mese, scrumiere, chistoace si pahare), lasind in urma ovalu' da beton "golash", cu gazonu' napadit de buruienile atit de greu aclimatizate pe meleagurile noastre (n'am intzeles daca'si "trage" - ca pe niste spaghete bine fierte - si tzevaraia de sub gazon, cea care reprezinta asa zisa instalatzie de incalzire). zice c'o sa le depoziteze pe toate in pipera, pe unu' din nenumaratele terenuri intrate in proprietatea famigliei sale. si mai zice, ca dupa ce totu' o sa se paragineasca sufitzient, lucru ce este deja in plina desfasurare accelerata, o sa astepte venirea la putere a unui ministru "intzelegator" care sa'i vinza lui baza sportiva, da' numa'   cu conditzia ca s'o faca musai "p'un euro". asa cum s'o 'ntimplat si cu ocazia celebrului schimb de terenuri cu meapeneu' de la sfisitu' ultimului deceniu al mileniumului trecut, actziune care sta la baza inexplicabil de maricicii lui averi, si in legatura cu care s'o cam pus recent cruce - cu dosar de urmarire aproape penala cu tot

berbecalu', cu siretenia caracteristia, aia care'l apropie de alt voevod al neamului 'ngropat si el aproape de tot de stadion, spera sa dee mai multe lovituri p'in miscarea asta "maiastra".

crede ca'i pune cu botu' pe labe (nu pe "labe unu", c'acolo's altzi "stelisti de frunte") pe membrii galeriii ("pleaca di gheeenceaaaa!"), de care se poate dispensa linistit in conditziile in care "noi sintem romuuuni" abea dupa ce sintem, in proportzie covirsitoare, o "natziune de stelisti" ce ne meritam deplin soarta.

cu dinamovistii'i alta mincare da peste.

din pletora de "finantzatori", ce tot roit'a p'in juru' echipii militziei popolare, or ramas doar doi - trei, si aia cu arici la buzunare, ca trebe sa'si "finantzeze" si amantele 'ntre timp.
si pe ei ii contesta cei citeva sute de spectatori ratacitzi p'in tribunele ultracentralului stadion, asa ca - ce'si zic baetzii? - valoarea sentimentala a apartenentzei de ministeru' de foarte interne (chiar p'in filiatzie directa cu "ion teleaga") nu'i sufitzient de puternica incit sa nu contribuim plenar la aparitzia unui nou maidan in buricu' tirgului, mai ales ca n'o sa tzie criza asta o mie de ani, iar metru o sa fie mai patrat ca acu', nu?

si gheneralii lor cre' ca's d'acor!

cu rapiduletzu', desi, zice-se, cade stadionu' (giulesti) pe ei, zvonu' cu mutarea a aparut ultimu'. cica au datorii la "chirii si intretzinere", fapt care ar face p'orcine sa riza cu gura pin' la urechi, stiindu'i "antecedentele" lu' copos utecistu' minune.

fraer sa fii sa crezi ca toate astea's coincidentze "nevinovate". se pare ca in "laboratoare" s'a ajuns si la intrebarea "avem un stadion, cum il procedam?".

functzia creaza organu' or vicevercea?

asa c'au pus totzi "brinca" la crearea cooperativei agricole de produs ocuparea stadionului emblema, care, intre noi fie zis, nu'i nici pe departe de valoarea banilor care s'au dat pa el..

au vrut sa bage "cuplaje" ca pa vremuri, da' s'or mai razgindit intre timp, ca'si dau sama ca se lasa cu sinje pa peretzii proaspat varuitzi.

nu stiu ce or sa faca pin' la urma, da' tare mi'e teama ca, dupa o perioada, la inceput, in care lumea o sa vie "ca la urs" sa vaza "minunea", o sa avem parte tot de cei doo-trei-zece mii de injectatzi pierdutzi in haul tribunelor "tarcate" (au fost prevazatori baetziii!).

si cum costul intretzinerii magaoaiei o sa fie cit se poate de bine crescut, ca tot ce rasare pe aceste binecuvintate meleaguri, si pentru ca, mai ales, "astia" vor sa dee stadionu' spre administrare cine stie carei firme (mira'm'as sa nu "iasa" tot f'una d'apartament, d'a  "noastra"), ar creste sufletzelu'n mine, peste un numar de ani, cind si de actualele "lor" "arene" s'ar alege prafu', sa aflu ca "patronautzii" berbecalo-copos-borcealiotzi s'o cam ee in mina de malineanu, adica sa le puie "administratorii privatzi ai proprietatzii intregului popo" niste pretzuri de sa'i cocosheze de tot.

cum tot sper, ca fraeru', ca macar cu atit sa ne alegem din capitalismu' asta decrepit: sa vie dracului odata capitalistii aia verosi "adevaratzi" ca sa'i tunza la zero pa jmecherasii nostri de iarmaroc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu