joi, 16 februarie 2012

"monoloagele vaginului"

doua chestii care tot ne arata cum ar fi cind ar fi sa fie bine

draga domnule si fă, angélico, daca singuratatea te bintuie, iar dumniezo tzi'o luat mintzile intr'o asa mare masura incit sa te apuci sa te 'nfruptzi din margaritarele de spir't de mai jos, afla despre mine ca sint bine si sanatos, care sanatate tzi'o doresc si matale, cu asupra de masura,  mai afla, insa, ca - iaca pozna! - am si anumite lipsusuri, adica am  ajuns in situatzia extrem de mizerabilissima sa'i invidiez cit pot io de sincer p'aceia care sint in continuare minatzi la lupta (lupta, lupta, chefere, ca zapada mult mai e) de convingerile lor politice ferme (ferme, nu ceapeuri, sa fie clar!), fie ele pa partea stinga, fie ele pa partea dreapta; ii invidiez in timp ce'mi  dau ochii peste cap cind asist neputincios la operatziunea comerciala abrupta de radicalizare a taberelor si tarabelor lor, alea care nu sint constituite, doamne feri, din politicieni sadea, cu, sau fara, lulea (sa traitzi, dom' paleolologu! sa traitzi dom' MRU!), adica aia care's, in covirsitoarea lor majoritate, castratzi si castronatzi politic, cu două foarte mici si neinsemnate exceptzii: "dictachioru", convertit (scurt, scurt, ca n'am timp!) pa (extrema) dreapta si bunicutzu' ilici, statornic, cum e el, de la maika lui bine stiuta, pa (cea) stinga; cum spuneam, deci, ca uit de unde am plecat (fir'ai a naibii, limba romuna!), taberele alea ce nu sint constituite din politrucii ce se joaca cu putzurica si curutzu' gol p'in nisipurie miscatoare de pe diferitele dealuri ale patriei ci din "chibitzi" si "chibutzisti" de pe laturile si  lungurile hyperspatziale, bloguri, "reviste", platforme si alte alea, devenite redute ale luptzii (ideologice or iudeologice) pure si dure, duse pina n'o mai raminea chiatra pa chiatra.

cum am mai spus'o, io mi'am petrecut sfirsitu' lumii sotzialismului biruitor asupra comunismului, care n'a mai apucat - saracu! - sa ne fericeasca, refuzind sa intru in partidu' ala "al lor" (singuru', d'altfel) cu promisiunea  c'am sa ma 'nscriu "la ei" atunci cind or s'ajunga'n opozitzie, ceea ce, slava cerului, n'a fost deloc cazu' pin' acum, asa ca m'am badijonat cu gindu' ingenuu c'as fi fi'nd f'un hom cu simpatii pa partea dreapta, dreapta-(taiat)'mprejur, ca doar nu sint chiar ion cristoiu s'ajung sa fac pa nebunu' ca sa ma declar taman acum comunist.

am avut toata "bunavointza", am incercat, cu putzinele mele capacitatzi mentale, sa'mi explic si imaginez cum are sa fie bine cind are sa fie bine, cu statu' palma-barba-cotu' ajuns atit de minuscul si insignifiant incit sa nu mai poatza oprima si suprima creativitatea noastra nestavilita binecunoscuta de la "ză dacs cams from ză tracs", avind, apoi, sulpriza sa constat, ceva mai spre finalu' existentzii'mi efemere, ca ma aflam tot in fatza unei fete morgana, ceva mai curviştina, ca de pe coperta la click or libertatea, pe care ai senzatzia ca, acusi-acusi, ai s'o atiiiingi, o s'o miiiingiiii, o s'o muuuulgi, da' care, a dracu', se 'ndeparteaza cu atit mai mult cu cit alergi mai repede spre ea, la fel ca'n comunismu' ala cu viitoru' lui luminos, unde fata purta pufoaica, asa ca, acum ca atunci, praftica ne omoara si de data asta "organu", chiar 'nainte de intrare (nu! nu 'nainte de intrarea'n ue), o intrare cu multe coturi si teuri, care seamana mai mult cu un labirint sinistru.

drept urmare, un anume panseu d'al batrinului tzutzea (“cine, la 20 de ani, nu este de stânga, nu are suflet! cine, la 40, mai este de stânga, acela este un imbecil!”) ma face sa'mi duc, deseori, in ultima vreme, mina la cap, pentru ca ma surprind ca 'ncep sa 'ngurgitez ceva mai usor unele din zicerile venind dinsp'e directzia lu' d'alde rogo&"tavaraşcii" (asta desi incerc din rasputeri sa "ma tziu tare", adica sa intru cit mai rar pe voxpublika si mai deloc pe critzikatak) decit cele dinsp'e blogary si "in linie dreapta" (daca linia asta e atit de dreapta incit izvoreste direct de supt rochitza "duduchii").

cum mama dracu' sa fii atita de patetic dreptac cin' tocmai ce vezi ca se prabuseste sulii de suflet ditai capitalismu' in tzarile alea care'l fac de niste sute d'ani, fara intrerupere, si nici patriciu nu se simte prea bine, c'are anumite mic(ro) greutatzi (daca afacerile nu'i mai stau in semnatura si stampila unuia de la statu' pe care vroia sa'l desfi'ntzeze!)?

nu prea mai am argumente pentru a susstzine cu aceeasi tarie lupta alaturea (nu alaturi) de bliiin axinte/base/laza/duduca/hâncu&oltean, care'i si intrece, daca pina si modelele si modelii nostri s'or stafidit si ei de tot (de bine de cit ne'or supt pe noi de substantza vitala, cum - bine? - zice - uneori!- alt comunist, comunistu' ilie serbanescu), cum n'am nici criterii de a cintari "binele cu fortza" (cine hotareste care e "binele" asta?) altele decit o sanatoasa diktatura "ca'n russia".

s'o facem, atuncea, pentru cei, sa zicem, 150 de mii  (presupusi dreptaci) care or fi reusit sa'si faca ceva afaceri personale care sa nu capusheze statu' (desi, am vagi senzatzii, ca si din astia sint destui care ramin"visatori" cin' se uita la dreapta asta!), la care s'or adauga, inca altzi fo 50 de mii care il capuseaza virtos, si care, indiferent c'or fi fost securisti/comunisti/ceapisti infocatzi, sint "foarte de dreapta" acuma, dar doar in privintza protejarii agonisealii lor cu mitraliera, plus "aia" de la multinatzionale (or mai fi si altzi "ratacitzi" care, in ruptu' capului, nu depasesc un 10 la suta)?

ramine cum am stabilit ca stinga se andreseaza resentimentarilor, prosti, da' al naibii de (cam) multzi (lucru pe cale de "ameliorare" - a se vedea rezultatele recensamintului!), asta nu'i 'mpiedica si pe citziva "dreptaci" sceptici, ca mine, ca tine, sa vaza cum le'au crescut urechi de magar cind au constatat ce reprezinta "dreapta" aia facuta "cu stingacie" interesa(n)ta, cu privatizarile ei izbavitoare pentru care mult ne'am luptat noi.

intzeleg sa'tzi "privatizezi" resursele donate natziei de bing bangu' originar al lu' "barbosu", chiar daca o faci in beneficiu' unor compagnii cit se poate de stat, unele chiar de stat(e) care traiesc de pe urma gloriilor trecute, da' macar sa stii contra ce o faci.
ok, s'a dovedit ca "noi" nu sintem capabili s'administram, ca trebe "musai" sa cedam tot si toate, da' nu putem, draku', sa stabilim, io si rogo, s'o facem mai "dashtept"; d'o pilda, ne vretzi auru'? - pai, atuncea, n'atzi vrea voi sa ne facetzi, la schimb, doua autostrazi: una nord-sud, alta est-vest, la cheie, plus doua magistrale  feroviare de mare viteza ashijderea? fara sa ne mai datzi "participatzii la beneficii" iluzorii sau redeventze de doi lei... ca poate va preocupatzi sa le scoatetzi mai ieftin decit "noi", fara comisii si comisioane!

sau, vretzi gazu', petrolu'?

ia facetzi'ne voi o noua capitala, cu gari, aeroporturi, tot tacimu', tot la cheie, cu controale "la  singe", nenica, sa nu iasa tot din chirpici!

ce sa mai trecem si dijmuim banutzu' prin bugete pina se "depersonalizeaza" si dispare ca apa in nisipu' fierbinte?

poate aranjam si amaritele alea de deficite ca nu mai alocam miliardele pe care nu le avem pe investitzii care nu se mai termina niciodata?

asa as 'ntzelege si io sa fim colonie, ca pina si "parintzii nostri", romanii, ne'or lasatara ceva apeducte, drumuri, castre, cetatzi, tot in schimbu' aurului aluia pacatos, nu capatos!

* vaz c'au renuntzat sa treaca in constitutzie prevederile "tratatului european de guvernanta fiscala" - o alergare cu limba scoasa dupa trenu' euro care se 'ndreapta cu toata viteza spre prapastie - chestie care n'ar fi trecut in veci pururi printr'un referendum, indiferent c'ar fi fost promovat acesta de domnu' presedinte al romuniei, crin antonescu.

ii prevad un viitor luminos altui domn presedinte, tot al romuniei, adica dan diaconescu direct in rect!

**********************
iete ca gotziu s'a gindit sa vinza auru' contra echipii natzionale a lu' "nashu" mircea sandu!





**********************
"O tara care nu-si dezvolta o clasa de mijloc, tehnologie industriala, o armata si institutii puternice se gaseste foarte vulnerabila in fata unui anumit tip de furt, pe care eu l-as numi “extractie”. Asta-i atunci cind o trupa de straini iti debarca pe tarm, cumpara niste sefuleti locali, iti taie padurile, smulg mineralele din subsol, aservesc citeva generatii si intr-un final pleaca acasa, lasindu-si bastarzii la putere. 
Daca ai noroc sa traiesti intr-o mlastina plina de malarie, pleaca acasa. Daca traiesti intr-un loc frumos si primitor te vei trezi adunat in rezervatii amplasate convenabil in cele mai putin convenabile parti ale tarii (bineinteles cele mai departe de apa), pamintul iti va fi luat “prin tratate”, rebelii vor fi macelariti cu mitraliera, supravietuitorii otraviti cu alcool, fetele mai dragutele luate pentru distractie. Dupa citeva generatii, lumea va uita ca ai si existat, afara de citeva amintiri tacute. 
Economiile bazate pe extractie nu depind de-o clasa de mijloc. Nu exista retele de comert. Nimeni n-are nevoie sa invete sa citeasca sau sa scrie pentru a cara rubine afara dintr-o mina de adincime. Clasele de mijloc si oamenii educati cauzeaza probleme. Formeaza sindicate, aleg politicieni capabili si cinstiti, cer preturi juste pentru bunurile lor. Economiile bazate pe extractie nu neglijeaza pur si simplu nevoile oamenilor, ci le oprima activ. Cu alte cuvinte, pentru ca o economie bazata pe extractie sa functioneze, are nevoie sa transforme majoritatea oamenilor practic in sclavi. "

2 comentarii:

costin spunea...

"ma surprind ca 'ncep sa 'ngurgitez ceva mai usor unele din zicerile venind dinsp'e directzia lu' d'alde rogo&"tavaraşcii" decit cele dinsp'e blogary si "in linie dreapta".

chiar si tu, conasule, incepi sa gusti comunismele criticatace? :)

niku_elektriku spunea...

@costin

nici nu stii, puicusorule, cit ma chinui sa ma tziu mai tare ca fularu', pe masura ce'mi cresc tot mai mult urechile de magar pe care mi le'au insamintzatara (probabil ca'n somnu' ratziunii care naste pui vii) politrucii nostri de doo'j de ani, vreme in care ei si'au luat caimacu, iar io o iau tot mai tare'n buba-buba

Trimiteți un comentariu