duminică, 30 iunie 2013

ca pişetu' boului




Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Traian Basescu participa la intalnirea membrilor fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara, la Vila Lac 1



Traian Basescu, intalnire cu Miscarea Populara
Traian Basescu, intalnire cu Miscarea Populara
Foto: Facebook/ Sebastian Lazaroiu



 Membrii fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara se intalnesc sambata, la Vila Lac 1, cu coordonatorii filialelor constituite la nivel judetean, informeaza un comunicat de presa. La eveniment a fost invitat si presedintele Traian Basescu, care va participa exclusiv la intalnirea membrilor.
Temele principale de discutie vor fi stadiul actual al organizarii Fundatiei Miscarea Populara si o serie de aspecte privind organizarea unor dezbateri la nivel regional.

La ora 15.00, la Vila Lac 2, Fundatia Miscarea Populara organizeaza o conferinta de presa, sustinuta de presedintele Fundatiei, Marian Preda.

La eveniment vor participa urmatorii membri-fondatori: Marian Preda (presedintele Fundatiei Miscarea Populara, decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti), Cristian Diaconescu (consilier prezidential, fost ministru de Externe, fost ministru de Justitie), Sebastian Lazaroiu (consilier prezidential, fost ministru al Muncii), Daniel Funeriu (consilier prezidential, fost ministru al Educatiei), Dragos Ciuparu (profesor universitar, fost sef al Cercetarii), Elenina Nicut (avocat Baroul din Bucuresti), precum si Georgeta Condur (lector doctor, prodecanul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea ¬Petre Andrei¬ din Iasi).












Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Traian Basescu, despre esecul Nabucco: Am informat Consiliul European ca Romania isi va redefini politica energetica fara a astepta aprobarea nimanui



 Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri ca a informat Consiliul European, dupa esecul proiectului Nabucco, ca "Romania isi va redefini politica energetica plecand de la propriile sale resurse si fara a astepta aprobarea nimanui".

"Fara a intra din detalii, optiunea e acum, fara niciun dubiu - Romania are obligatia sa accelereze procesele de evaluare si sa treaca la exploatarea gazelor de sist plus evaluare si sa treaca la exploatarea gazelor si a titeiului deja confirmate in Marea Neagra", a mentionat seful statului, la Bruxelles, dupa ce a participat summitul european de vara.

Traian Basescu a spus ca si-a exprimat regretul, in fata sefilor de stat si de guvern europeni, ca un proiect "in care actionarii principali sunt doua companii din afara UE (...) a castigat in favoarea proiectului Nabucco, care era format exclusiv din state si companii ale UE".

In opinia sa, insa, Romania are sansa de a avea "pentru romani gaze de sist cu cel putin 50% mai ieftine, inainte de data la care ar fi fost gata Nabucco, si gaze din Marea Neagra tot la un pret rezonabil", recunoscand insa ca "tot pagubasul isi cauta si ce e bun in ce sa intamplat".

"Sigur ca Romania ar fi avut de castigat daca Nabucco se facea, eu nu sunt la varsta pubertatii sa cred afirmatia ca au castigat amandoi, ca din TAP vom face niste prelungiri ... Am trecut de varsta pubertatii politice. Sunt vorbe de consolare dar Romania trebuie sa-si ia soarta strategiei energetice in maini", a subliniat Basescu.




Gafă a preşedintelui: Băsescu a transmis pe 29 iunie un mesaj de Ziua Imnului, deşi aceasta este sărbătorită la 29 iulie - FOTO

Un comentariu:

niku_elektriku spunea...

In opinia sa, insa, Romania are sansa de a avea "pentru romani gaze de sist cu cel putin 50% mai ieftine, inainte de data la care ar fi fost gata Nabucco, si gaze din Marea Neagra tot la un pret rezonabil"

CE GLUME BUNE!

Trimiteți un comentariu