joi, 12 septembrie 2013

zioa cea mai lungă
și ștanga cea mai scurtă



Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Tribunalul Bucuresti se pronunta joi in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 12 septembrie 2013, 8:32 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
 Tribunalul Bucuresti se va pronunta joi in dosarul lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). 

La ultimul termen, procurorul de sedinta a cerut instantei Tribunalului Bucuresti condamnarea la o pedeapsa cu executare pentru spalare de bani in cazul liderului conservator Dan Voiculescu, in dosarul privind privatizarea ICA, aminteste Agerpres. Procurorul a pus in vedere instantei ca pentru infractiunea de folosire a calitatii de presedinte de partid in vederea obtinerii de foloase necuvenite a intervenit prescriptia, in timp ce pentru infractiunea de spalare de bani acest termen nu s-a indeplinit si a cerut condamnarea cu executare plus retinerea sumelor de bani obtinute din savarsirea infractiunilor.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Incendiar! Rechinul imobiliar Patapievici i-a țepuit pe Gâdea și pe Ponta


lolek si bolek
Ponta și Gâdea, o să rămâneți proști când veți citi asta: Rechinul imobiliar Patapievici are un metru pătrat în Roșia Montană! Simbolic!
Gâdea și Ponta i-au prins pe rechinii imobiliari din Roșia Montană. Patapievici e printre ei. Are un metru pătrat. Simbolic. Pata, dă-te prins! Știm cu toții că dintr-un metru pătrat poți obține câteva milioane de euro. Ia să-l căutăm și la Bursa din Toronto!
Sinteza zilei, 11 septembrie 2013. Mihai Gâdea față în față cu Victor Ponta. Subiectul: Roșia Montană. Spre final, Gâdea ia o față de Hamangia și începe:
ps:

tribunalu' bucuresti?

hmmmmmm!

chiar degeaba sa'si  fi dat dimisia varanu d'atitea ori?

ps2:

dac'as mai avea stomah sa'l urmaresc, tare as fi curios daca banciu, printre "dezvaluirile" privind finantzarea de catre soros a protestelor anti rmgc va "baga" si ștanga asta cu patapievich.

hotarit, banciu a devenit aproape la fel de odios precum badea, cum labe unu a devenit o copie palida si saracutza a antenii3!

ps3:

preiau de pe blogu' lu' "biju" morar un drept la replica al lu' patapievich si mihaies:



În emisiunea „Sinteza zilei” din data de 11 septembrie 2013, a canalului
de televiziune Antena 3, realizatorul Mihai Gâdea, care ne urmărește de ani de zile cu ura sa nedomolită, a pus în circulație încă o manipulare: și anume, că am fi „proprietari de terenuri în Roșia Montană”. Pluralul „terenuri”, utilizat abuziv de dl. Gâdea, și asocierea numelor noastre cu o entitate despre care am auzit pentru prima oară chiar din gura moderatorului, Greenpeace Ungaria, reprezintă o clară intenție de criminalizare. 

Pe site-ul Antenei 3, titlul nu lasă nicio îndoială asupra unghiului din care ne atacă dl. Gâdea: „Patapievici, Mihăieș și Greenpeace Ungaria, proprietari de terenuri în Roșia Montană.” Cu alte cuvinte, alături de unguri, „sugem sângele poporului…” 

Ferindu-se precum Necuratul de tămâie, dl. Gâdea a omis cu bunăștiință să menționeze mărimea suprafaței „terenurilor” invocate. Dacă ar fi făcut-o, se acoperea de ridicol și nu ar mai fi fost manipulare.

Situația de facto este următoarea: în anul 2006, impresionați de rezistența
eroică a asociației „Alburnus Maior” din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, așa cum eram și noi, am decis, alături de alți câțiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității. Faptul că dl. Gâdea transformă o acțiune pur civică, inspirată de generosul exemplu, care a
făcut atât de mult bine României, al protestului internațional de la sfârșitul
anilor ‘80, Opération Villages Roumains, într-un denunț public mincinos, prin care suntem stigmatizați drept potențiali speculanți imobiliari (adică delincvenți), spune totul despre jurnalismul de manipulare și exterminare practicat de Antena 3.

Împrejurarea că acest atentat nedemn s-a produs sub privirile aprobatoare și comentariile insinuante ale primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, care sa remarcat printr-o minciună crasă („Domnul Patapievici e un bun investitor imobiliar”), demonstrează substratul politic al demascării de tip stalinist la care sau dedat protagoniștii emisiunii menționate.Protestăm, așadar, cu vehemență față de acest nou atac la care ne supune Antena 3 și cerem retragerea afirmațiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit
de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiție imobiliară”.

Este o „investiție simbolică”, „1 metru pătrat” — un act de rezistență civică, făcut cu mijloacele statului de drept, față de invazia cianurilor, practicată sub ochii noștri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept. Pe suprafața pe care o deținem la Roșia Montană nu s-ar putea construi nici măcar o cușcă decentă care să adăpostească un singur câine comunitar…

Horia-Roman Patapievici
Mircea Mihăieș

ps4:

pin' la urma  a fost scurta!

zioa!


la mai lunga!

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Tampiti. Patapievici nu poate sa fie rechin imobiliar. E atat de zgarcit, incat ma mir ca a cumparat un metru si nu doar un centimetru de pamant in Rosia Montana.

niku_elektriku spunea...

@Lilick,

las ca's varanu si duduka largi la punga :$

chiar, ce'ar fi fost ca in loc de terenu' ala de la baneasa (sau de unde mama draku e), pentru care este pe cale sa fie achitat zilele astea, varanu ar fi cumparat rosia montana?

ar fi fost mai vesel si puteam sa impacam mai multe capre si mai multe verze...

Lilick Auftakt spunea...

Niku, sa nu te mire daca chiar ceva de genul asta si intentioneaza. Stii ca PC a cerut sa se faca o Companie Nationala de Exploatare cu capital privat romanesc. Pentru cine oare?

niku_elektriku spunea...

@ lilick,

p'asta n'am auzit'o inca, dovada ca sint total rupt de realitatzi (teve), ca la soare ma pot uita, da' pina si labe unu am ajuns sa ba!

:)

sa'i plateasca daone -le lu' ponta, si mai vbim!

Trimiteți un comentariu