miercuri, 27 noiembrie 2013

după cum era de așteptat, gubernoiu dimisionează, președintili rămîne pe loc!

pentru ca'i evident ca si la stirea asta s'aplica traba cu cele doua vesti, una rea si una buna, in care aia rea  e evident aia ca nu'i vorba de gubernu romuniii, orice gubern al romuniii, cu atit mai rau ne pare ca n'avem date daca 'nainte de dimisie letonii au apucat sa se faca unu' p'altu, betziv, pisic, mincinos, plagiator, matrafoxat, etcaetera, etcaetera....

BREAKING NEWS. Premierul leton a demisionat, după tragedia de la supermarket

Prim-ministrul leton, Valdis Dombrovskis, a demisionat din funcție, declarând că guvernul își asumă responsabilitatea politică pentru tragedia de joia trecută. Prăbușirea acoperișului unui supermarket, la Riga, la o oră de vârf, a făcut 54 de morţi.
O dată cu demisia premierului, cade întregul guvern, din cauza accidentulului de săptămâna trecută de la supermarket, arată BBC.
Premierul Valdis Dombrovskis a făcut acest anunț la o întâlnire cu președintele leton, Andris Berzins, a relatat presa locală. „Țara are nevoie de un guvern capabil să rezolve situația de urgență”, a spus el, potrivit agenției de presă Delfi.
Președintele Berzins a descris anterior dezastrul de la magazinul Maxima ca pe „o crimă” și a cerut ca experți străini să ancheteze cele întâmplate. Potrivit agenției Delfi, Dombrovskis s-a întâlnit cu președintele pentru o oră și jumătate, timp în care Berzins se pare că i-a cerut să-și asume responsabilitatea pentru accidentul petrecut.
Purtătorul de cuvânt al premierului, Martins Panke, a spus că guvernul își asumă întreaga responsabilitate pentru tragedie.
Incidentul din centrul comercial
Poliția a deschis o anchetă penală referitoare la cauza dezastrului. Experți constructori au sugerat că întreaga clădire s-ar putea să fi fost greșit proiectată și incapabilă să susțină grădina care se afla pe acoperiș.
După analizarea unor fotografii, înregistrări video și declarații ale amrtorilor, un inginer a sugerat că au existat multe greșeli de design arhitectural în realizarea acoperișului, printre altele fiind și un număr insuficient de bolțuri cu care era prins.Materialele foarte proaste folosite și corupția în construcții pot fi alte cauze luate în considerare de autoritățți.
Echipele de pompieri şi de salvatori au încercat trei zile să degajeze ruinele magazinului, ultima victimă fiind recuperată sâmbătă dimineața de sub dărâmăturile de la locul accidentului, în condiţiile în care temperaturile au scăzut la  zero grade.
Accidentul, cel mai grav din Letonia după recâştigarea independenţei sale în 1991, s-a produs joi seara, într-un cartier de la periferia capitalei letone Riga.
Acoperişul supermarketului Maxima s-a prăbuşit la o oră de vârf, când sute de clienţi veniseră după cumpărături, în cartierul Zolitude.
Haos politic
Demisia aruncă în haos politic statul baltic care va adera la zona euro în ianuarie, fiind considerat un exemplu de prudenţă fiscală şi redresare economică după după criza financiară gravă din 2008.
Berzins poate respinge demisia premierului sau o poate accepta și atunci va nominaliza un alt prim-ministru, a cărui misiune va fi să formeze un nou executiv.

Dombrovskis a ocupat această funcție din 2009 și a fost nevoit să facă reduceri bugetare dure și creșteri de taxe, ca și reforme structurale importante pentru a combate criza economică. El a fost numit în acest post de două ori și a fost creditat cu faptul că a evitat falimentul micului stat baltic. 



CE ȚARĂ sau ce TARĂ, domnule, CE TARĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu