marți, 7 aprilie 2015

explorînd gradina cea mare a maicii domnului

intrucit, iacata, zac, in sucuri prop'ii, d'o saptamina, pe baza d'afectziuni si infectziuni, diverse si adverse, care m'au impiedicat, in multe momente, pina si sa am energia necesara sa dau drumu la laptoape, limitindu'ma doar la o manevrare haotica a telecomenzilor amplasate strategic prin mai toate cotloanele vastelor mele apartamente, nu am o imagine prea clara a celor intimplate in respectiva perioada de timp.


totusi, mi'au ramas in nas, gitzi si urechi niste piedici in calea uitarii, dintre care spicuiesc, in mod aleator, citeva:

 1.
pentru ca l'am auzit, zilele trecute, pe stelica tanase ca iar a facut o cerere cu dop pe adresa sereiului, cerindu'i prestigioasei institutzii sa'si retraga acoperitzii din tevere, mi'am adus aminte ca, absolut intimplator, il vazusem, cu citeva zile inainte, pe individul din imaginile de mai jos, al carui nume nici nu ma mai straduiesc sa mi'l reamintesc, pronuntzind niste fraze memorabile, in companiei domnisoarei fosta ministra de finantze, acualmente nu mai stiu ce pe linga cabinetului de stomatologie al p.m. ponta, al carei nume chiar nu mai conteaza.
bag sama ca discutasera ei nu stiu ce si nu stiu cum despre celebrul cod fiscal, sau cam asa ceva, ca n'am urmarit, cind, la un moment dat, tovarasu' gradu' respectiv zice ceva care m'a trezit din nesimtzire, citez cu aproximatzie:  "bine, doamna, dar masurile astea sint cerute de atita vreme, inclusiv in aceasta emisiune, de catre domnul profesor voiculescu, actualmente aflat in detentzie grea si nemeritata!".
nu mai stiu ce a raspuns doamna respectiva, sau daca a raspuns ceva, pentru ca eu, sub socul momentului, ma aburcam sa'i niemuresc prin citeva instantanee, sa nu mi se para apoi ca am visat. 

interes general, nici maior,
nici colognel, sa va fie clar!


2.
desi duduca se afla, inca, la tzuhaus, continua, necontenit si netulburat, campagnia 'mneaei cu frunza din gradina crapatzilor, ceea ce imi intareste convingerea ca valoare invinge, in cele din urma, indiferent de vicisitudini.



3.
mese (tot mai) putzine

"dopo" festival, aseara


orcane, a plecat, taica, jupinu'?
n'a lasat si el de'o ciorba?


4.
inexorinooo, te pup pe portofel!
iar a ramas inexorina fara servici, impreuna cu omidutzul prisecariu, ceea ce dovedeste, fara tagada, ca indiferent cit ai pupa, niciodata nu este prea mult, magistru cristoa stind chezasie perena a acestui fapt.
chiar saptamina trecuta o zarisem, printre morminte politice, cum stergea pe jos cu radu feldman alexandru, arucindu'i in fatza acestui excelent dramaturg, de un numar neprecizabil de ori, ca "atzi furat, atzi furat, atzi furat!", incercind sa'i pue astuia in spete toate furaciunile regimului basescu, desi respectivul domn chiar ar fi fost ultimul care ar fi putut fi acuzat, el fiind singurul, dupa stiintza mea, care a renuntzat, pentru ca "nu doreşte să destabilizeze majoritatea coaliţiei guvernamentale", la o sinecura sigura, de shese ani, la cna, fapt despre care nu stiu daca domnul feldman alexandru a facut vorbire, dar oricum nu cred ca o interesa pe inexorina, ca ea era pornita sa'l inocentizeze pe "va pup, domnule presedinte"

5.
200 de ani de cultura romena <  profunzimile philosophice, si nu numai (tocmai am vazut un episod unde erau prospectate profunzimile hilarei clinton), atinse in cele optispe sezoane ale unui serial de cartoane animate.

6.
pentru ca tot l'am amintit mai sus, in contexte nefavorabile, pe stelica tanase, imi avtoadresez, in final, si eu o intrebare: cit de dus cu pluta potzi sa fii ca sa te uitzi duminica seara, in jurul orelor 20,00 trecute fix, pe tevere trei?




3 comentarii:

Anonim spunea...

Haaaideti dom.Niku ,in primul rand multa sanatate si palinca de Satmar, mai am eu ceva prin beci de la Paula Vass...
Nu , nu e pe gustul meu, v-am spus, eu o iubeam "in secret" pe cea mai dragutza tocilara, printzesa usturoi, dar acum e "adjudecata" dom'le, am inteles ca l-a "vrajit" pe printul Nicolae...
Chiar asa, viitorul Regat al Romaniei, Regele Nicolae si Regina Usturoi , uiiii ! :))))

Tristetea e alta, dom.Niku : Pahontu iar a uitat sa scrie playlistul si le-am pierdut... Stiu doar ca are muzica minunata si dimineata si serile de vineri seara...
Ia incercati sa luati legatura cu dansul, sa le publice undeva...
Va trimit un mielut....
Nu de la Marian Milut, fost penetecedist de vaaaza :))))

Cristian

niku_elektriku spunea...

@ cristiane,

cu palinca am incercat si eu, mereu, dar, de data asta, fara bombonele n'a mers!

eu cu pahontzu nu mai am nervi sa discut, iar playlisturile mi le fac singur.

dar de copiii astia pe care i'am vazut duminica pe tvrtrei nu auzisem, dar tare mi'au placut!

am inregistrat cu telephonu fragmentzelul ala ca sa nu uit sa'i caut, dupa.

asa zici cu printzu' niku?

nu'i rau, ca, parca, auzisem ca si fata aia e fata lu' tata, tovarasu' gradu, asa c'o sa avem, si dupa episodu' duda, prima famiglie regala integral sotzial-demolata

hai, "sarbatori fericite", ortodoxilor (il paratrazez pe rebenciuc cu al lui "la munca, ortodoxilor", parca nu tzi'ai da seama si singur!)!

niku_elektriku spunea...

Alexandru Dan Mitache
35 de minute · editat ·


Tuturor drept-credincioșilor ortodocși (nu „ortodoxi”, cum zice doamna Grapini) le urez PAȘTE FERICIT și o ÎNVIERE la fel de magică precum aceea de acum 1982 de ani!

Trimiteți un comentariu