marți, 28 iunie 2011

concurs cu (mult) public:
cum o sa'l caracterizeze traian basescu
pe emil boc

DUPA? 

in calitatea mea de "oranjgutan", stau si ma 'ntreb, dupa proaspatu' episod cu regele mihai, in ce mod o sa si'o ia'n freza mult iubitu' si sti(g)matu' boc de la repede varsatoriu de vorbe grele/mirlanii/grosolanii  basescu, atunci cind "piticu" nu va mai fi deoloc, sau chiar mai 'nainte de asta?

pentru ca, dupa cite'mi aduc io aminte, putzine sint personalitatzile, cu ghilimele sau nu, care au avut cit de cit tangentza cu omu' basescu si care sa fi scapat de rafalele sficuitoare ale invectivelor slobozite, cu rost sau fara, asupra lor.

parca doar petrica roman si udreasca or scapatara pina acu', din motive diferite, insa.

fatza de petrica o avut permanent o retzinere, indiferent ca l'o dat glorios gios de pe jiltzu' pedist (dupa episodu: "petre, esti cel mai bun!"), chiar si atunci cin' petrica nu s'o abtzinut sa'l porcae in mai multe rinduri, pentru ca i'o ramas profund 'ndatorat (cel putzin in strafundu' fiintzii lui meschine) din motiff ca l'o scos din anonimatu' gradului, mai mult sau mai putzin acoperit, propulsindu'l in ipostaza de ministru.

in ce'o priveste pe duduca, doar posteritatea ne va raspunde care'i chichirezu' cu ea (ce grad si fonctzie are/avea)!

basescu  l'o promovat pe bocutz din cauza apetentzei pe care o are in permanentza  pentru respectu' ierarhiilor de tip  militar (asa cum zice toata lumea), in care subordonatu' executa 'ntocmai si la timp ( "sa traitzi, shefu'!"), fara comentarii ("comenteeezi???"), asta neasigurindu'i, insa, subordonatului vreo garantzie ca sefu' il si respecta.

ba dimpotriva!

boc, daca nu vrea sa sfirseasca asemeni multitudinii de personaje penibile de pe asa zisa "scena politica romuneasca" care au disparut in neant, ar fi bine sa ia in consideratzie un inceput de delimitare fatza de initziativele evident hazardate si haotice, cum o fo' aia cu regionalizarea facuta "pocnind din bici pe linga boi",  deoarece risca sa piarza cel putzin pe doo planuri (si 'mpreuna cu el - gashka numita "partid") pentru ca, pe linga ca augumenteaza inutil ura deja existenta'n  populatzie (explicabila), il determina si pe "conducator" sa'l deteste si mai tare ca n'o fost capabel sa'si struneasca "ostile" si aliatzii - de conjunctura si adunatura - pentru a'i "transpune'n fapt" "viziunile reformatoare".

de altfel, basescu se 'ndreapta vertiginos spre glorioasa postura a sefilor de stat romuni care au terminat p'in a'si uri si dispretzui supusii, pentru ca "nu i'ar fi meritat", serie din care fac parte, de la razboi 'ncoace, cam jumatate din ei (asa ochiometric privind), exceptziile fiind reprezentate de regele mihai si iliescowitch (hai sa'l pun si pa gheorghiu dej - car' o sfirsit'o destul de subit - cu ajutoru' "fratzilor" de la soare rasare - si n'o avut timp decit sa decimeze "putzin" "dusmanu' de classa"!).

regele e clar de ce nu cred ca ne uraste/nu ne'a urit (mai mult "noi" pe el!), pe cind ilici nu cre' ca ne uraste pentru ca el "iubeste" in absolut popo'u' clasii muncitoare (desi o contribuit esentzial la disparitzia lui/ei) care staruie d'a pururi in mintea lui 'mputzinata de dogma, asa ca, dac'ar mai fi putut, ne'ar/l'ar fi condus inca pretz de citeva (bune!) mandate, fara gretzuri.

d'aia s'or fi  si "reconciliat" la senectute regele cu ilici?

in categoria "acritzilor" ii pun p'ai'laltzi: ceausescu (asta, desi astepta si el tot "classa muncitoare" - romuneasca, nu internatzionala! - sa vie sa'l salveze de la tirgoviste, a terminat cintind "internatzionala"  nu "desteapta'te/iubescu'te romune!"), constantinescu ("acritura stafidit-martziala") si, evident, basescu (pe care'l obsedeaza "istoria" - nici geografia nu prea vrea s'o lase'n pace! -  in care tzine neaparat sa "lase urme" de nesters)

nici viitoru' nu pare mult prea roz, pentru ca, din doi "hodinitzi", antenescu si oprescu (tot escu!), primu' lasa senzatzia ca'i mai determinat si fara scrupule in a'si atinge  scopu', care, odata atins, o sa'l conduca si  pe el spre o temeinica si bine asezata ura, pentru care are toate datele, adica: nici lui nu i'o scapat niminea din cei cu care o avut d'a face si i s'au opus, sub o forma sau alta.

 pouliticieni,  oameni da cultura, ziarijdi.

si cum de bine ce n'are cum sa fie bine, chiar si cu el cotrocenizat, popo'u' o sa'nceapa sa'l  injure si  pe el destul de repede (daca nu'i fac fo surpriza pesedistii!)

iar el n'o sa ramiie dator, cum ne'a 'nvatzat deja.

multe ne vor mai auzi urechile!

in sfirsit, revenind la boc, daca tot e s'o sfirseasca "urit", il sfatui sa scuture jugu' basist chiar 'nainte sa 'nceapa sa'si ia "mui" de la conducator.

pentru ca basescu'i o partida deja pierduta (zic asta desi nu'l urasc precum multzi din 'njuraretzii cu condicutza!) si singura sansa  sa nu sfirseasca extrem de urit este sa'l lasi in apele lui, tulburi, pentru ca e din ce in ce mai rupt (in partzi) de realitate, adica sa'l lasi sa "domneasca"  (daca "sa se domneasca" nu se mai poate) nu sa conduca.

ca n'o mai fi mult si vine libi, speram ca nu ca'n libia!

tu'i crushea ma'sii de viatza!

si tzara...

***********************

tzin la rece doo doze de bere pentru ala ce'o sa ghiceasca momentu' "cind incepe"!

4 comentarii:

Anonim spunea...

io zic ca scena din Hamlet cand Basea va tine-n mana (c-a pe-un pocal mai mititel :)) harca lui Boc, te-ar edifica la c-am ce-ar zice cu privire la (o fi fost, n-o fi fost?) ce-are sa zica, daca are sa zica. poate s-o abtine si ne-o dezamagi chiar pe toti oranjgutanii (care este).

Anonim spunea...

Problema e legata de IQ: nu prea e.


JUNE 28, 2011
A Smarter Elite Makes for a Better Economy

An increase of 1 point in the average IQ of a country's intellectual elite—the smartest 5% of its population—raises the country's per capita GDP by an average of $468, according to an analysis of IQ scores from 90 nations by Heiner Rindermann of Chemnitz University of Technology in Germany and James Thompson of University College London. The elite's cognitive ability influences national excellence in technological progress, the authors say. IQ has similar effects on an individual level, a previous study showed: In sibling comparisons within families, 1 extra IQ point produced an extra $810 of income annually by age 35.

Source: Cognitive Capitalism : The Effect of Cognitive Ability on Wealth, as Mediated Through Scientific Achievement and Economic Freedom

http://pss.sagepub.com/content/22/6/754

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

mira'm'as sa se abtzie!

niku_elektriku spunea...

@anonime

si io care credeam ca'i legata cu atza, fi'r'ar ea de viatza!

Trimiteți un comentariu