marți, 21 iunie 2011

sintem nebuni?

magistru' cristoa remarca asera (am inceput sa'l citez cam des de cind s'o transformat in "basist") ca noua/vechea nenorocire care ne'o lovit, aia cu licitu'/ilicitu, e, de fapt, opera mult iubitii opozitzii post op'zecisinoo, sustzinuta de'o buna parte din presa noastra (fosta) de ziare, care, fripta cu ciorba ilicitului ceausist, o tzinut neaparat sa sufle si'n iaurtu' smintinit moshiliescist.

l'a dat parexamplu' pa dinosaurus predescus, actualu' nemuritor si rece component al echipii de calushari, cu zurgalai ("si clopotzeii... stii, imi tziuie grozav... grozav imi tziuie..."), ai curtzii (curat) constitutzionale.

 zicea ca asta, pre vremea dezbaterilor pentru prima constitutzie iorgovana, atragea atentzia asupra aiurelii cu "caracteru' licit al dobindirii averii se prezuma", in contradictzie cu mai toata lumea "buna" ce se cantonase in dezbateri infinite pe tema sexului ingerilor, recte "statu' ocroteste or garanteaza dreptu' la proprietate", ca "proprietatea" o ia tot cine trebe, lasindu'i pe fraerii care nu aveau dupa ce bea apa sa lupte pentru dreptu' celor care se pregateau sa se 'mbogatzeasca (mai  mult decit erau, deja)  inclusiff p'in strecuratu' acestui paragraf constitutzional ce ne scoate AZI peri albi.

putea sa zica cine ce'ar fi zis, sa ne fluture tramwae pa supt nas, nime' nu reusea sa ne scoatza din capatzini faptu' ca ilici si ai lui o sa vree sa ne 'ntoarca la comunismu' care, la un moment dat, o sa ne confiste amaritu' de cavou de beton in care vietzuiam, si mai vietzuim (unii), si ala construit p'in munca 'ntregului popo'.

pun pariu ca p'atunci andreea pora (personaj generic, draga de ea!) i'ar fi rupt beregatzile lu' ilici (din punctu' asta de vedere nu prea s'a schimbat!) daca ar fi propus eliminarea aceastei "garantzii constitutzionale".

si - uite asa! - post-comunistii si'au  facut treaba "cu mina noastra", ei urmind indemnu' lu' petrica roman (or mai fi fost si altzii - io pe el mi'l reamintesc!) "imbogatzitzi'va, baetzi!", dintr'una din inregistrarile "subversive" ce circulau p'atunci (sa fi fost la "soti"? nu stiu daca aparuse pe vremea aia!),  inregistrare de la o sedintza "cu activu' de baza" fesene pe care, foarte ciudat, n'am mai vazut'o niciodata redifuzata p'undeva!

si "baetzii" s'au conformat, inclusiff "orientatzii" din tabara aparent opusa (ca doar patriciu & taricelu or fo' printre primii milionari "pe bune", zic ei!).

in timp ce noi prindeam fluturi (si zdranganeam chei!).

acuma', mortu' de la groapa nu se mai 'ntoarce, orice am face, pentru ca e o imbecilitate, ca sa nu'i zic mai rau,  c'o sa "se reuseasca" (asa, impersonal!) sa fie eliminata prevedérea asta din constitutzica noastra, mamitzica noastra, draga (mai draga!).

cel putzin pina la prima rebolutziune cu cel putzin tot atitzia decedatzi cum o fo' aia a lu' ilici.

si NU, n'o sa devenim NICIODATA nici macar un "paradis fiscal" al infractorilor de pretutindeni, precum ne  caina "nico" savin ("uluca - sau ţambra, cum se zice prin prahova - raşchetoare"):
"Iată un excelent motiv ca americanii şi europenii să renunţe la cetăţeniile lor, să ceară cetăţenie română şi apoi să se apuce să comită ce infracţiuni le trec prin minte. Numai să nu fie prinşi şi bani să iasă. Constituţia îi ocroteşte şi averile lor nu vor putea fi confiscate în veacul vecilor."
nici macar infractorii transnatzionali cu lantz si crucifix d'o tona la gitzi nu sint atit de prosti incit sa'si 'ngroape bogatziile 'ntr'o tzara care e pe cale sa faca de rusine mult hulitu' "model sud-american" de sotzietate, in care nici nu stii ce sa mai zici de 'mbogatzitzii care prefera sa'si imparta mediu ambiant cu mafomistii ce tot le misuna printre picere, desi ei insisi si'au depus demult "icrele" in alte zone "mai calde", continuind sa ne mai tzina "tovarasie" doar pentru a'si satisface micile hachitze: sa ne stropeasca cu noroi din goana gipanelor, sa ne striveasca sub opulentza castelelor lor de neamuri-proaste, sa mai puna, din cind in cind, badigarjii si rottweilerii pa noi, atunci cind le violam intimitatea.

nici macar daca ar baga madam udrea in "brandu de tzara" masca de spargator plus pontoarca stilizate n'o sa reuseasa sa'i atraga pe marii devalizatori cu gulere negre ai lumii: aia si "cind muncesc" sint seriosi!
d'apai cind e vorba se'si plaseze "la loc sigur" agoniseala...


ce'mi pare caraghioz e cum "unii dintre noi", unii chiar foarte "spalatzei", 'ntre care se afla si dom' antonesei, "de buna voe si nesilitzi de nime", continua sa le tzina partea "burjuilor" de burta-verde, doar pentru ca "odiosu' diktator" a bagat, cam in doru' lelii, o "shopirlica" in propunerile lui de modificare a costitutziii.
 
inseamna ca ambasadorii aia  ne iau, iarasi, de prosti, vinzindu'ne gogosi!

stie dom' antonesei mai bine:
"Garantarea proprietăţii, statuarea caracterului licit al averii şi prezumţia de nevinovăţie sunt piloni esenţiali ai funcţionării statutului de drept de factură democrat-liberală. Nu cetăţeanul trebuie să dovedească statutul licit al averii sale, ci statul, prin instituţiile specializate şi printr-o decizie a Justiţiei, trebuie să dovedească eventualul caracter ilicit. "
"marele secret" e ca si lu' dom' diktatore i se cam filfiie de eliminare licitului etern si fascinant din constitutzie, el doar  a mirosit eventualele cistiguri electorale de pe urma tambalaului ce l'o creat. ca, daca il vroia eliminat, propunea o noo constitutziune, una a lui si numa' a lui, nu modificari ce contravin stipulicilor aleia vechi, nu?

oare nu'si da seama ca'i e prea tirziu, chiar si pentru el, ca  sa'i mai mobilizeze pe pitpalaci, pentru ca, in privintza confiscarilor, pina si dan diaconescu e mai credibil (si  mai  "proaspatzel")?

eventualele cistiguri pe care le'ar avea (io nu crez!) sint anihilate de propunerile de desfiintzare a judetzelor, care pur si simplu o sa zgindareasca patriotismu' local pina si printre romuni,  nu numa' la unguri, nici vorba sa'i intarite pe hominizi doar inspre cntzii  si baronii locali, cum crede el, si  asta o sa'l cam trinteasca cu nasucu'n tzarina.

mai ales daca s'apuca si uslasii de referendumuri locale (fara "aprobarea" prefectzilor gubernamentali), ceea ce 'nseamna deja semnalu' asteptat de hungurime, ca doar ei demult tot amenintza cu referendumu' pentru avtonomie, si unde mere avtonomia, mere si 'ndependentza, nu'i bai!

imbatzosarea asta a baselului e rau prevestitoare (nu sint la curent ce s'o mai 'ntimplat intre timp), cred,  pentru ca lumea e plictisita si obosita, iar asteptarea lui de "renastere" a "spritului 322" e absolut aiurea.

lumea, daca ar fi sa aleaga pe cineva (si putzini mai vor s'o faca) ar alege acu' pina si un catir mahmur ca oprescu (asta'i mahmur chiar daca nu bea! avantaj el!), ca sa nu zic dan diaconescu, numa' pe el (diktatorele) si pe ai lui nu, mai ales prin cramponarea asta de  micu' boc si gubernu' lui uni-cat.

care degeaba vrea sa tot pozeze in "ana ipatescu" a reformismului, ca 'ndaratnicia asta a lui tot a o pura si simpla cramponare pa piciorele dinapoi arata.

si ungurii, uhuhuuu! ungurii!
abia 'ncepe si ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu