marți, 14 iunie 2011

asociatzia giudetzelor abuziv desfi'ntzabile

da' s'o vrem si noi!

am vrut sa bag, spre exemplificare, un sondaj d'al oficiosului evezist de ieri, parca, in care freo noo'j la suta din repondentzi erau 'mpotriva  reorganizarii aruncate pe piatza (cre' ca nici el nu stie in ce scop) de basea, da' nu l'am mai gasit pe sait la aia, si nu stiu de ce nu'mi vine a crede ca totzi aia de or votatara or fi fost din batalioanele de asalt uslashe.
cu ocazia asta se alege prafu' de inca o chestie care ar fi fo' buna si necesara, alaturi de aia cu nooa constitutzie si aia cu capitala cu'n singure primare.
pai daca la "amaritele" astea de sectoare o fost o asa de mare razmeritza, cum credetzi c'ar fi in cazu' la atitea si atitea giudetze? fiecare cu mafiile lor multiple, inclusiff in "structurile informative" ale statului (nu numa' ale statului nostru). da' la spitalele alea insalubre cum o fo? parca se legau aia cu lantzuri de portzi!
asa ca nu vaz cum un prezidente avind gradu' asta de "incredere" in rindu' populimii (nu cre' ca mai are un 15 la suta, maximum) se poate arunca la astfel de propuneri fantasmagorice, desi foarte necesare. ma indoiesc ca i'ar fi reusit si daca ar fi avut la dispozitzie coalitzia pesede-pedele "pentru reformarea romuniei", aia de peste sapte'j la suta, pentru care era in stare TRU sa se arunce de pe blog...
odata ce ai create niste structuri, indiferent de ce natura, in care s'au realizat ierarhizari pe plan local, asa numitzii "baroni", de care ajungi sa depinzi tu insutzi, e o nebunie sa'tzi potzi inchipui ca ai sa reusesti sa le destructurezi, mai ales in cadru' democracic original autohton.

pai, altfel, demult ar fi trebuit sa fi revenit si moldova sotzialista la "patria muma".
ce, credetzi ca baronii nostri sint cu ceva diferitzi de numitu' dondon din respublica de peshte prut?
drept exemplificare, un citat luat de la marius mioc:
Din gîndirea politică a lui Igor Dodon, candidatul comunist:
“Susţinuţi din gros,şi financiar, şi ideologic, şi logistic de către patronii politici de la Bucureşti, promotorii lichidării statalităţii moldoveneşti flutură pe străzile Chişinăului steagurile unui stat străin, scandează slogane xenofobe, mărşăluiesc de rând cu grupările neonaziste române şi sfidează în mod obraznic identitatea moldovenească a populaţiei Republicii Moldova. (…)
În orice altă ţară din lume, aşa gen de imixtiuni, anticonstituţionale şi antistatale, ar fi fost sever taxate, iar vinovaţii de subminarea statalităţii şi identităţii ar fi fost aspru pedepsiţi conform legii şi supuşi oprobriului public. Noi însă suntem mult prea toleranţi şi lăsători. ”
http://dodon.md/2011/03/unire-moldoveni/
 si un articol foarte bun (ca de obicei) al lui sorin ionita pe tema asta:
SENATUL EVZ: La ce bun noile super-judeţe?
Autor: Sorin Ioniţă
Era de aşteptat ca marile reforme şi asumări de răspundere să se cam termine şi să se intre în dulcele populism de campanie, când nimeni nu-şi mai asumă alt risc în afară de, cel mult, acela ca biscuitele aruncat în popor să fie un pic uscăţel.
 Unii observatori atenţi ştiau că mai e niţel de garagaţă pe o lege importantă care vine: cea a asistenţei sociale. Aici, Boc poate fi ciomăgit din nou, pentru că legea va restructura (adică tăia) beneficii universale cu care lumea se obişnuise. Dar nimeni nu se aştepta la cutremurul politic produs de propunerea guvernului de reorganizare administrativ-teritorială.
În primul rând, deoarece deranjul este enorm, în toate partidele şi nu numai: nu-i uşor să te atingi de instituţii precum judeţul şi prefectul, osatura statului român modern de un secol şi jumătate. Nu doar că în jurul lor s-au format echipe politice, s-au plătit aconto-uri pentru anul electoral 2012 şi s-au consolidat aşteptări, chiar în sânul PDL. Însă şi oamenii de rând au dezvoltat ataşamente şi mândrii locale, oricât de iraţionale ar fi ele, şi au un disconfort dacă le spui, de exemplu, că municipiul lor nu va mai fi capitală de fief local, ci doar un oraş între altele.
Aştept să văd ce formă isteric-acută vor lua celebrele rivalităţi regionale Iaşi-Bacău, Braşov-Sibiu, Timişoara- Arad, Cluj-Oradea la auzul veştii că doar primele din fiecare pereche vor avea un steag fâlfâind deasupra consiliului ales, iar celelalte vor fi retrogradate în liga secundă, fără preşedinte, prefect şi aparatajul politico-administrativ de rigoare clădit în jurul acestor funcţii.
 continuarea in ziar...
 ***********************************************
ps:
am intrat abea acu' in blogu' dondonicesc, ocazie cu care m'am crucit, dupa ce mi'am dat, din nou, seama de ce nu sintem noi unguri!

  

2 comentarii:

Riddick spunea...

Cine va mai susţine desfiinţarea judeţelor va muşca în ciment la alegeri. Sunt uluit (deşi nu ar trebui) când văd cum PDL se sinucide în direct. Las', că aia cu parlamente si guverne regionale a USL e mai aiurea.

Dacă încep baronii referendumuri judeţene, e cam nasol pentru PDL.

niku_elektriku spunea...

@ riddick

de data asta sint de acord cu tine suta la suta :)

nu ca n'ar trebui sparta buba!
n'ai cu cine!

asupra fibrii genetice puternice a popo'ului m'am re-convins citind primele perlutze plasate in josu' postarii dodonetze, ceea ce'tzi doresc si tzie !

Trimiteți un comentariu