luni, 6 iunie 2011

mina lunga a sociologului

ciudat!

nici nu s'o instalat ca lumea lazaroa la minister si , deja, apar semne nelinistitoare!

ma culc aseara, spre dimineatza, cu chirtoaca cistigator din primu' tur, nu ca m'as fi interesat prea tare, ca p'orma, dimineatza, sa auz ca'i taman vicevercea, cam la aceleasi procente (cin'j doi si ceva la pa'j doi si ceva) da'  invers.

o cistigat, cica, don(don)u', linistit...

iar un a.mic deja juiseaza ca comunistii i'or tras'o'n bot lu' basecsu, care l'ar fi sprijinit pe chirtoaca, ala care ar fi cistigat fluerin' fara acest sprijin, ca si fara alea un milion de pasapoarte romunesti acordate bratzilor moldoveni.

io nus' de un o fi scos milionu' ala, ca pin' acu' nu crez c'o reusit sa dee mai mult d'o zecime, hai sa zicem o cincime/patrime/treime din aceasta cifra, si asta nu pentru ca n'ar fi vrut, da' birocratzia romuneasca e prea bine cunoscuta privind capacitatea ei de solutzionare rapida a unor atari cereri ca sa ne'nchipuim altceva.

cu argumentu' asta venisera si ceva cancelarii occidentale care'si speriau populatziile cu spectru' milioanelor de moldoveni ce or sa'i napadeasca p'in intermediu pasapoartelor romunesti.

si n'a (prea) fost cazu!

sociologia  pu(b)lika salveaza nu numa' romunia!

tot aseara vazusem p'undeva ceva cu "socialistii portugheji au cistigat alegerile", nu ca m'as pricepe f'un pik la poulitica essterna,  sau ca mi'ar pasa prea tare, ca apoi, tot dimineatza, sa citesc ca socialistii au pierdut alegerile.

mai sa fie!

si la altzii tot ca pe la noi?

ca sa ma dumiresc (greu!) ca socialistii sin', de fapt, sotzial-democratzi, si ca sint "de foarte dreapta", asa ca am  intrat iar in ceatza ca mi'am adus aminte d'o amenitzare de saptamina trecuta, de pe unu' din bloagele "de stinga" ros-galben-albastra (nu mai stiu care), ca sotzialismu' fi'va victorios in evropa, cu exemplu' concret portugalia, si ca "dreapta" o s'o tot ia'n mina d'acuma 'ncolo.

internatzionalismu' lucra puternic, ce'i drept nu numa' pe partea stinga!

martor mi'e riddick!

4 comentarii:

Anonim spunea...

pai nu? don linistit, Maika Rassia lucreaza pentru tine.

niku_elektriku spunea...

@sareinochi
apele astea ale dracu' de linistite sint si adinci?!

Anonim spunea...

adanci - de aceea si curg cotite.
plus c-ar merge afacerea si pe melodia "don, don, sa-naltam!"

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

buna!
:)

Trimiteți un comentariu