marți, 21 iunie 2011




drumurile nuastreee, tuateee... 



In vremuri de criza, cand toata lumea sta cu ochii pe bani, orice eroare costa. Ne costa Dragnea (pesedinte CJ Teleroman), ne costa Mocanu (presedinte CJ Buzau), ne costa Rizea (fost director in cadrul Ministerului Tineretului si Sportului). Ne costa ei, suspectati de deturnari masive de fonduri, dar ne costa si ministrii Guvernului Boc care au dormit lasand banii UE sa le curga printre degete. Lor, Traian Basescu le-a transmis sa se gandeasca daca dupa 30 iunie mai pot face parte din Guvern, dar inca nu-i stim pe cei vizati.

In toate aceste cazuri, televiziunile de stiri, liderii de opinie in general cu doua-trei exceptii (mereu aceleasi) au operat cu dubla masura. S-au scandalizat pana la sufocare in cazul Ridzi, pentru un presupus furt de sub 100 de mii de euro si tac complice cand e vorba de milioane. In cel mai bun caz expediaza subiectul la stiri pe scurt. Intamplator, sumele mari se invart in jurul unor membri PSD (de la cateva milioane de euro in sus: Rizea, Dragnea, Mocanu), cei de la PDL facandu-se de ras cu invarteli de zeci de mii de euro (sotia lui Botis, Ridzi etc). In mod bizar, cazurile mici tin mereu capul de afis, marile tunuri fiind tratate cu o suspecta indulgenta. Or, si unele si altele prezinta interes public major.

(...)

Studiu de caz: Cristian Rizea

Ulimul caz in jurul caruia televiziunile de stiri au ridicat un zid de tacere este cel al deputatului PSD, Cristian Rizea. Oficialii europeni au explicat pentru HotNews.ro ca vor cere inca 2 milioane pana la sfarsitul anului pe langa milionul solicitat deja spre returnare. Pe scurt, din 6,4 milioane de euro, cat a primit Romania intre 2000-2005 in cadrul programelor pentru tineret, aproape jumatate vor trebui platiti inapoi.

E vorba de sume contractate de ANSIT in 2002, 2004 si 2005 cand la conducerea institutiei a fost Cristian Rizea, azi deputat PSD. Dintr-o serie de anchete jurnalistice, rezulta ca banii au fost cheltuiti complet aiurea, inclusiv pe materiale de propaganda, gen Ridzi.

(...)

Cazul Rizea prezinta o multime de mici detalii comice. Ancheta pentru modul in care s-au cheltuit banii europeni a realizat-o DLAF (Departamentul de Lupta Antifrauda) prin 2006. Seful DLAF era pe atunci Tudor Chiuariu (PNL), azi coleg la USL cu Rizea. Chiuariu, in 2006: "Am sesizat PNA-ul inca de miercuri, cand am finalizat actul de control, constatand ca suma deturnata de la proiecte a fost folosita pentru cheltuielile de functionare ale ANSIT-ului, mai precis pentru deplasari in strainatate si publicitate in mass-media". (Citeste mai multe aici: Cristian Rizea, finul fostului ministru Alexandru Athanasiu, pe cale de a fi acuzat de deturnare de fonduri europene)

Alte detalii simpatice: articolul publicat in 2006 in ziarul Gandul despre ancheta in cazul Rizea era semnat de Melania Mandas Vergu, si ea acuzata patru ani mai tarziu de deturnare de fonduri europene. Articolul din Gandul mentioneaza declaratia Dacianei Sarbu (devenita intre timp sotia liderului PSD, Victor Ponta si europarlamentar PSD), care fusese sefa Autoritatii Nationale pentru Tineret. Sotia liderului PSD declara ca stia ca sunt probleme cu cheltuirea fondurilor europene, dar sustine ca era in relatii proaste cu Athanasiu: "Chiar din 2003 stiam de la organizatiile de tineret ca sunt probleme in derularea programului si gestionarea fondurilor, dar Rizea era finul lui Athanasiu si nu ma puteam intelege deloc cu ministrul".(...)

am facut  tot carcaletele asta ca sa'l scotz in evidentza pa dom' PRIM MINISTRU atanasiu, cel in care'm investisem multe sperantze, mici si mijlocii, pe vremea PAC-ului (eheee, ce vremuri! scria si'n 22, era coleg cu crin si manolessscu...), si pe care l'am vazut saptamina trecuta la money ch, avind o prestatzie vadimist-paranoica, ce'i drept incurajat si de sovieticu' de soviani.
ca acuma sa aflu ca'i nasu' lu figurina trista asta de rizea (saru'  mina madam vergu!)

Alexandru Athanasiu (n. 1 ianuarie 1955) a fost un senator român în legislaturile 1992-1996, 2000-2004, 2004-2008 ales în municipiul Bucureşti respectiv Bihor pe listele partidului PSD. În decembrie 1999, Alexandru Athanasiu a fost Prim-Ministru Interimar al României. În 1996 a candidat din partea Partidului Alianţei Civice (PAC) pentru primăria Bucureştilor. A devenit în 1996 Ministru al Muncii în Guvernul Ciorbea şi, mai apoi, preşedintele PSDR, calitate pe care a folosit-o pentru a "dărui" formaţiunea sa politică lui Adrian Năstase, candidând şi fiind ales pe listele noului partid (PSD) vreme de două legislaturi.



drumurile ne omoara!
vorba lu' dan spataru!
or gigi marga? 

2 comentarii:

Anonim spunea...

neamul limbricilor - numai ca astia incep sa-si ucida gazda, nu numai s-o sece de resurse

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

ne'am dat dreaku'cu proba asta a timpului!

citzi d'astia nu ne'au facut ferfenitza "investitzia" in ei?

Trimiteți un comentariu