marți, 24 august 2010

lo'l crez !

pe kitik, adik...
ca prea o zice cu foc !
nu l'am vazut la fatza pe respectivu' advocat, ce, aud, o fo primblat ca sfintele moaste, si el, pe la toate canalele.
nu m'am uitat, evident.

tot ce am retzinut e ca fiu' lu' paul cornel chitic, preten cu rosca stanescu, dupa cum marturiseste insusi agresatu', se cazase la casa scriitorilor de la neptun (olimp ?), de un' iesise sa ia o gura de aer ce s'a nimerit sa fie taman in raza de protectzie a presidentului.
sa fie sanatos !

da' nu poci sa nu ma mir ca ditai advocatu' (si posesor de freo opt firmulitze car' n'or fi toate pe pierdere), ce, printre altele, se tare vaita de situatziunea absolut imposibila in care vietzuim, se bucura, ca noi totzi de altfel (daca avem unde, cum, si cu ce), sa profite de statutu' de fiu de "fost" scriitor, scriitor cu ale carui "pese" 'mi aduc aminte ca ne gidilam  simtzurile atunci cin' rulau cu mult subces pe vremea prea maritului impuscatului.

oare'i mai lesnicios la punga sa te cazezi la casa scriitorilor, un fel de gospodarie de partid (acum penele, ca doar vegheaza varujan !), relicva a vechiului sistem in care paul cornel chitic era un fel de mic "nomenclaturist", desi, marturisesc, nu'mi mai amintesc daca operele'i erau proletcultiste au ba.

asa ca si kitik e ca noi, dintre noi, ca base, ca totzi ai'laltzi car' trag d'un kilipir, da's revoltatzi in rest ca ni'ca nu mere, in afar' de faptu' c'ar fi excelent sa ne lipim si noi d'o pleasca, ceva.

asta nu'nseamna ca merita, avtomat, o palmutza de la "shafu" !

care'i, intre noi fie vorba, din ce in ce mai "dus"...



am luat si'o poza de la dan badea, care nu se rabda sa nu plaseze si neste "sopirlitze".
ce'nseamna, dom'le, sa fi trait o grama' de ani printe rechini !

========================================

uite ca Doamna Tia nu'l crede:
Nici preşedintele Băsescu n-a aşteptat liniştit numărătoarea inversă de toamnă şi s-ar fi luat la harţă cu un cetăţean care l-a acostat vineri seara la Neptun în timp ce ieşea de la Cireşica. Potrivit propriilor relatări, avocatul Dan Chitic i-a strigat dlui Băsescu „să-ţi fie ruşine!“ la care acesta i-a replicat „de ce să-mi fie ruşine, dobitocule“ şi a primit lămuriri: „pentru ce-ai făcut cu ţara asta“. Avocatul Chitic a povestit apoi la Grivco TV că dialogul s-a încins iar preşedintele s-ar fi apropiat de el şi i-ar fi dat „un dos de palmă peste gură“ după care cei din SPP l-au imobilizat „la beregată“ în timp ce-i striga dlui Băsescu: „de ce dai, mă? eşti plătit din banii noştri“. Cam acesta ar fi noul episod din serialul TV „pumnul în plex“ intitulat: cine-a dat în noi? Băsescu, pumnul doi. Preşedinţia a recunoscut într-un comunicat că într-adevăr „un cetăţean agresiv i-a adresat injurii preşedintelui în seara de 20 august“ precizând că altercaţia s-a consumat „fără a exista un contact fizic“ între cei doi. A fost, adică, un război platonic. Ciudat este că de vineri seara şi până luni avocatul a tăcut Chitic, că nu există martori (iar cei care există contrazic pledoaria avocatului) şi nicio poză cu telefonul mobil deşi seara pe litoral e mare aglomeraţie de asemenea aparate. Probabil că aşa gândesc oamenii buni: de sâmbătă până luni. Oricum, fiind avocat, dl Chitic a simţit palma prezidenţială mai repede decât voinicul care mâncase bătaie de la dna Monica Macovei în 1980 şi se văita la Antene în 2007. Cine plăteşte CAS pentru drepturile de autor ale acestui scenariu? Tot Roşca Stănescu?

5 comentarii:

Anonymous spunea...

dna. tia serbänescu, este o bijuterie de jurnalist.

Anonymous spunea...

dan badea, fermecätor, cred cä ai dreptate,

le cunoste fiecare miscare.


chiar tot ce a scris dan badea, poate fi adevärat.

cat priveste pocitania de maidanez ciuvicä,

cu sigurantä, umblä cu trädäri

Anonymous spunea...

uite la rahoveanu pe blog, interesant ce activi sunt

petro-liberali.

Anonymous spunea...

Lasa pomanagiu de chitic-al mic, junioru', da' ce ne facem cu madam Mihaela Constantin, martora la destainuiri, declarata cetatean francez, dar la pomana la vila subventionata! Pai, bine, mai fraticule de ginte latina, voi expulzati cersetorii si veniti la noi cu cersitul dupa o cazare si un snitel aproape gratis? Pentru fomistii de scriitori?

niku_elektriku spunea...

TIA'i the best!
========================
DAN BADEA'i la fel, minus o anume indirjire pe car' n'o poci inghitzi, tzinind cont de "valoarea" unora carora le ia apararea.
parerea mea !
========================
o sa intru si la raho mai tirliu, ca acusica n'am vreme !
e fericit ca i s'au adeverit prorocirile in legatura cu boc ?
========================
e vorba, oare, de marina constantinescu ?
ca aia am intzeles ca mere acolo in calitate de fosta nefasta a lu' manolescu ...
e gustos mititelu gratis, nu numa la vanghele !
dac'ai vorba de aceeasi persoana: chiar nu stiam c'a devenit "frantzuzoaica" !
sa'i fie de bine

Trimiteți un comentariu