luni, 11 iulie 2011

  recurs la memorie  

  si la curtea constitutzionala  


mult stimata si iubita curte constitutzionala, mult iubite si prea stimate consiliu natzional pentru combaterea discriminarii, va somez p'in prezenta sa "luatzi a(l)titudine" in legatura cu recent aparuta situatziune a copchilasilor, or a ceva mai puriilor, aspirntzi la deploma de bacaloriat, in care pitpalacii or fo angrenatzi intr'un essperiment nelegiuit ce'i pune in evidenta inferioritate fatza de toate generatziile care i'au premers.

statu' rumun le'a pus urechi da magar tutulor celor circa o suta de mii de viitori ale(r)garetzi, care trebe acuma sa suporte ironiile alora de si'au obtzinut, indiferent pe ce cale, acele pirdalnice bucatzi de hirtie pe care scrie "diploma".
"piata fortei de munca n-are nevoie de bucati de hartie pe care sa scrie "diploma", ci de oameni pregatiti"
zice insusi marele lazaroa, intre doo premonitzii 'lectorale, zicere care nici macar nu'i prea sigur ca e atit de adevarata, asta daca'tzi arunci ochiu p'in hirtzoagele statului, cel amator TOCMAI  d'astfel de hirtii "neinsemnate", ca sa'i fie lui somnu' mai usheur si ne'ntors.


asa ca, dupa cuvenita tavalire cu nasu' p'in realitatea/antena  imediata a lu' funerica (1, 2, 3 etc.etc.etc), ultima solutzie e inc'o rezolutzie (a cui o fi, a cui s'o gasi) pentru a se afla, p'undeva, cumva, o solutzie absolumente justificabila legal si moral, p'in care cei care au dat/vor da acest (ori de oricare alt fel) examen sa fie declaratzi definitiff si inalienabil admisi/promovatzi, asa cum s'or gasit destule chichitze ca penziile barosanilor sa fie declarate "date de la dumnezeu" si de neatins.

datzi'le, dom'le, hirtiile, chiar d'ar fi sa se stearga cu ele la nas, git & urechi, ca sa nu spun direct la ce regiune anatomica m'am gindit.

ca, oricum, dupa cum reiese din nomenclatoru' meseriilor din romunika citat mai sus, nici la wice nu mai potzi mere fara astfel de hirtii.

din (putzin) respekt!




3 comentarii:

jderu' spunea...

Domn'niku,
Dreptul de a avea diploma de bacalaoreat ar trebui să fie garantat prin Constituție.

niku_elektriku spunea...

@jderu

pai nu vezi, bre, ca nu poci sa cari la roaba pe shantierele patriii fara ca sa fii bacaloriat?

tzara te vrea prost (cu deploma )!

jderu' spunea...

Mi se pare normal, Domn'niku', să-ți trebuiască diplomă de bacalaoreat pentru a căra roaba, din moment ce pentru a vinde la butic îți trebuie diplomă de licență în drept!

Trimiteți un comentariu