miercuri, 28 septembrie 2011

intre scaune

pentru ca, printre (mult prea) multe altele:
ieri, 27 septembrie, la propunerea PDL, profesorul Gheorghe Iancu a fost numit de Parlament in functia de Avocat al Poporului. Un psihopat care spunea prin 2010 unui student ce dorea lamuriri cu privire la nota mica primita: “Hai, valea! ... Du-te, bă, d-aici, că n‑ai nici un drept!" (vezi video). In 2006, cand era director general al Autoritatii Electorale Permanente, Gheorghe Iancu, suparat pe un sofer care l-a claxonat in trafic, se da jos din masina si ii sparge parbrizul cu pumnul. O imagine profesionala dezastruoasa in lumea academica si povesti horror ale studentilor insotesc profilul acestui individ; paranoia ca in salile de curs sunt infiltrati jurnalisti, jigniri la adresa studentilor, carti copiate sau cu un continut mizerabil sunt cumparate obligatoriu de studenti; toate completeaza imaginea personajului. Doar un alt ticalos. 

si, inca:
La fel, ieri, 27 septembrie, Parlamentul l-a numit ca presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pe Constantin Buzoianu. Din 2006 era vicepresedinte al CSA. A fost unul dintre principalii sponsori persoane fizice ai PDL in anul 2008, el cotizand in acel an cu suma de 80.000 lei, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. A absolvit ASE in 1971 si, dupa ce a lucrat cativa ani ca economist, a intrat in Ministerul de Interne. Incepînd din 1976, a fost ofiţer la Miliţia Constanţa, iar după 4 ani a fost promovat şef-birou. Trece în 1987 la Regionala C.F.R. Constanţa, ca şef-serviciu la Miliţia Transporturi. In 1992 devine inspector-sef la IPJ Constanta si director general la Directia Generala de Pasapoarte, Politie de Frontiera si Straini. In 1997, a fost trecut in rezerva, iar peste un an a fost angajat la Omniasig, pe postul de consilier al directorului general. Agentia Nationala de Integritate (ANI) i-a aplicat in 2011 amenda maxima prevazuta de lege de 2.000 de lei, pentru completarea inexacta a declaratiilor de avere. Are trei terenuri si trei case, 500.000 lei si 70.000 euro in conturi bancare. Pe langa veniturile de la CSA, el primeste si o pensie de 39.000 lei pe an de la Ministerul de Interne. Asta a fost optiunea de ultima ora a PDL, desi in BPN se votase o alta propunere, absolut onorabila: Cristian Constantinescu, un profesionist in domeniu care a condus 16 ani Allianz Tiriac Asigurari. Ceva s-a intamplat insa in comisiile reunite de finante-banci, unde candidatura acestuia a fost sabotata chiar de parlamentarii PDL care au votat negativ validarea acestuia, preferand un militian calare peste o piata de asigurari de circa doua miliarde de euro. 
sint doo din motivele pentru care privesc cu mare nedumerire demersu' pretenilor mei blogeristi, in frunte cu "binefacatorul meu"   Theophyle, cel care ma "copleseste" periodic prin trecerea anumitor posturi d'ale mele la categoria "blogosphera saptaminii" (lucru ce ma face "sa rosesc", de fiecare data, si sa spun, fara falsa modestie, ca n'am nici pe departe calitatzile care m'ar indreptatzi sa figurez acolo), de a sprijini un demers "subtzire", si "la propriu", care nici macar nu face un minim efort de a pastra aparentza de distantzare fatza de o grupare care guberneaza din ce in ce mai abulic, dindu'i un credit pe care ma abtzin sa'l caracterizez.

n'am sa insist in a'i semnala slabiciunile (sint sigur c'or s'o faca "pretenii" de alte "orientari doctrinare"), pentru ca nu vreau sa'i ranesc prea tare pe cei pe care'i pretzuiesc prea mult, plus ca nici n'am la ora asta o predispozitzie  "analitica"  prea mare.

totusi, imi dau sama, cu fiecare zi care  trece, ca gastile politice e bine sa fie "vinturate" periodic, asa cum s'o'ntimplat, cu consecventza, de la momentu' declansator al democraciei noastre "originale", pentru ca, in lipsa de asa ceva, gubernantzii'si pierd mintzile.

pina la un moment dat credeam ca e o pacoste pe tzara asta ca nu exista posibilitatea ca un partid sa'si poata pune in aplicare programele de'a lungu' a mai multor legislaturi consecutive, fiind nevoitzi  ca de fiecare data  "s'o luam de la capat" (si "in mina"!) cu altzi "nehalitzi".

nu mai sint atit de sigur ca "popo'u" greseste tot schimbind maiourile intre ele, oricit de jegoase ar fi astea, ca "de spalat" vaz ca n'are chef sa le spele, nici sa'si "confectzioneze" altele nu poate.

daca albazapadistii madamblogarysti "se cearta ca chiorii" (!), iar, cind nu se cearta, au "dileme" de felu' asta:
Nu toate posibilele locomotive s-ar băga într-un nou partid iar cele care s-ar băga nu ar face-o fără să aibă acceptul lui Băsescu.
io ce po' sa mai zic?

revenin' la "manifestu" d-lui neamtzu, singuru loc unde s'ar putea sa nu fie de  acord cu el "grangurii" pedelisti e aici:
Doar o participare în masă la alegerile din 2012 poate dejuca planul celor care aujefuit și care ruinează România 
din motive de la sine intzelese, aceleasi care'i mina in lupta si pe penelistii-pesedisti care se chinuiau sa descurajeze participarea la voturile pentru legislative si referendumurile lu' basescu, inainte de alegerile din 2008.

o recomandare din acelasi document risca sa puna in pericol integritatea corporala a "activistilor" care s'ar gindi s'o puna'n aplicare:
Discuţiile de la vecin la vecin au o importanţă crucială. Vei vedea care sunt limitele puterii tale de convingere, deficienţele de comunicare ale dreptei, dar vei putea devoala totodată intenţiile ascunse ale stângii 

intr'o  alta recomandare, ca pentru copii prosti, semnatarii docomentului "ii demasca" pe citziva dintre giurnalistii care nu le sint inamici viscerali, in genu' "demascarii" proclamate de petrica roman atunci cin' il urca pe coposu' in tab:

Îţi recomandăm să urmărești comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info,TVR, B1TV, 10 TV, precum și intervenţiile unor jurnaliști credibili de la Revista22, Kamikaze, România liberă și Evenimentul Zilei.
sintetzi siguri, bre, ca le'atzi  facut f'un bine prin asta?

si voo v'atz facut f'un bine?

uite, io, n'aveam nevoie de "recomandarile" voastre, cu muuuulta vreme 'nainte de a le face!

asa stind lucrurile, prevad ca iar "o sa cad intre scaune", cind si tabara "ai'lalta" are astfel de preocupari pidosnice!

11 comentarii:

Shadow spunea...

Matale ai "banat" voxputzulica, antena si irealitatea dar nicidecum blenoragica, revista 22(asta de rit nou ca aia veche a murit), contributors sau evzmeul de partid pdl. Esti de "coma".
Sunt sigur ca ai toate informatiile ca sa "giudeci" singur singurel in deplina "constiinta" de cauza. La asta adaugi si "paroxismul" cu cas la gura al lui neamtzu si m-ai dat pe spate cu "manualele de lupta" ale "republicii" de "placinta".

Zau nea nickule parca nu ai fi citit Caragiale. Dar deh daca-ti place sa devii si personaj de "opera" de ce nu.

niku_elektriku spunea...

@shadowe

banez pe cine am chef!

ok?

matale uita'te la badea'n continuare, ca vaz ca'l imitzi cu succes, mai ales c'am auzit ca i'a bagat in pusculitza f'o sapte bulioane lu' barosanu.

ma lesi?!

Shadow spunea...

@nikule

pai ce eu am scris ca nu ai dreptul sa-ti "faci pohta" ce-ai poftit? Nope. Eu am subliniat ca tai "informare" care se mai gaseste si prin tona de mizerie din "toata" presa.

eu pe badea nu-l zaresc nici de frica. N-am decat tvr international. Ii mai vad pe aia de "tac filozofic" dar la tvr international nu tac sunt in verva.

Te-ai dat de gol acuma. Ai citit din alea de ziceai ca sunt "banate" :-) cu alea 7 bulioane. Smecher niku asta.

Te "les" dragule, io sunt doar "vocea constiintei" matale(sau diavolului depinde cum o iei).

niku_elektriku spunea...

@shadowe

ntz!

am citit p'hadevaru', care'i "de partea buna a trebilor" de cind shafu' s'o'ntzeles cu mogulu' oilic!

iar, in postura de jiminy cricket, nu tzi'e frica c'o sa "te calc", ca's cam solid de felu' meu (eufemism, bine'nteles, pentru "gras")?

Shadow spunea...

@niku

tot cu mogulii umblii ai? Acolo e "informatia" deh. Nu mi'e frica de calcatura ca nici io nu's "pirpiriu" de fel :-)(eufemism ipocrit bine'teles, pentru "nu prea slab").

jderu' spunea...

Mie îmi pare, Domn'niku, că Mihai Neamțu, Theophylos&co au încercat să se salveze, în ultima secundă, din ridicolul în care i-au înfundat cei de la Blogary.

niku_elektriku spunea...

@shadowe

ce sa'i fac, bre?
sint lash precum marea finantza internatzionala!

fug d'acolo unde ma simt agresat!

niku_elektriku spunea...

@jderu'

urmarindu'l pe neamtzu imi dau seama ca n'au scapat definitiv de ridicol, desi mie "baiatu' asta" imi placea pe vremuri, fiind capabil sa ma cert cu dom' tudoran pentru el!

chiar, ce'o mai face dom' tudoran?

sper sa fie sanatos

jderu' spunea...

Da, Domn'niku, dar măcar este ricolul lui. Ce vână avea omul ăsta când a scris "Bufnița din dărâmături"...! Pe de altă parte am rămas impresionat de ziariștii care se aflau în cele două studiouri.

niku_elektriku spunea...

@jdereu

nu cre' ca'i rau intentzionat, bre, da' mascheaza cam rau teleghidaju' transformindu'se intr'un personaj rizibil care trebe mereu sa se justifice inca 'nainte de a se fi apucat de ceva (altceva decit "docomentu" ala de tot rahatu!)

esti tare, nene, daca i'ai citit cartzile lu' tipu!

io n'am terminat cu campionatu' de oldboiz din rusia!

jderu' spunea...

Le-am citit ca pe Psaltire, Domn'niku, de trei ori pe zi și o data la 12. Mi-ar fi plăcut să-l văd ministru al culturii în guvernul de tehnocrați condus de Lucian Croitoru. Ce imagine ar fi făcut amândoi recitând poezii brutelor din Parlament!

Trimiteți un comentariu