vineri, 16 septembrie 2011

wolframaniaci

in timp ce unii, sau altzii, vomeaza sinje din cauza de vizita presidentziala la licu' suprem, io il auzeam la radiou pe unu' ce 'ncerca sa lumineze natziunea in legatura cu adevaratu' subect, si obect, al vizitii, si anume: cedarea nelegiuita a inestimabilelor rezerve natzionale de shisturi bitumibashinoase, din care, cica, s'ar putea extrage nu'ş ce gaz, n'am habar  daca lampant or ba (lampa, lampa, iar n-ai gaz ?!), pe care imperialistii'l vor transporta la ei in tzara cu ajutoru' rachetelor (cu trei trepte: incet, incetisor si pe loc, pe loc, pe loc, sa rasara busuioc) de la deveselu, noo lasindu'ne, bine'ntzeles, doar privilegiu' de a ne spurca apele fre(c)atice, urmare a complicatului procest de productzie.

tot ce se poa', ca si ceaşca parca avu ceva intentzii in directzia asta (si uite ce bine o ajuns: ii difuzeaza astia interviurile pe canalele socializd-capitaliste), materializate, de altfel, p'intr'un ditai combinat in virfu' muntelui, sula calului, care n'o reusit sa produca altceva decit vinturi, precum si alte gaze ilariante.

fara sa vreau, mi'o fugit gindu' la alte ocaziuni cind diversi insi anuntzau ca sintem pe cale, fara doar si poa', sa devenim ceva situat putzin mai jos c'o palma d'ombilicu' pamintului si, ca urmare, ne'o pus d-zeu mina'n cap, dupa ce tocmai iesise de la wice fara sa se spele pe miini

pe vremea cind mai exista prestigioasa revista expres, parte a trustului cu acelasi nume, sub aripa unui nistorescu ce nu'si  pierduse inca mintzile, avindu'l ca redactor sef pe ilie serbanescu, actualu' anti-globalist "turbat" (sa nu'i zic "comunist", pentru ca termenu' e rezervat de to'arasu' cristoa!), a aparut un anuntz pe prima pagina ca s'au descoperit pe platforma continentala a marii negre zacaminte de petrol care i'ar fi facut de rusine pe arabi, venezueleni, nigerieni, congolezi si rusi luatzi impreuna.

au trecut cel putzi cin'spe ani d'atunci!

au mai descoperit si "alte vinturi" dizolvate in apa marii negre, supt forma de hidrogen sulfurat, care, daca nu descopera dinu patriciu o modalitate sa fie extrase (si sa asigure astfel avtonomia enerjetica a tzarishoarii pe urmatoarea mie de ani) risca sa ne arunce marea in aer, daca'si scapa cumva f'unu chishtocu' aprins atunci cind se plimba cu skijetu' p'intre capatzinile mafomeilor, aia car' se scalda facin' slalom tot 'ncercind, si nu totdeauna reusind, sa evite felurite obecte plutitoare greu identificabile, asta daca n'ai neaparat in memorie anumite subproduse excrementale.

in ultimele zile am devenit cel mai mare producator mondial potentzial de wolfram (si uraniu!), si, daca ar fi sa ne luam dupa filiera p'in care sint puse in circulatzie, tot "baetzii de pe cale victoriei" sint la originea tutulor pirtzurilor astora trase'n vint, chestie care ma face sa ma'ntreb: cum dracu se face ca baetzii astia, care e'n toate, e'n cele ce sint, si'n cele ce miine vor ride la soare (sa traitzi, tovarase capitan soare!), de cel putzin şai'j de ani, daca tot sint asa de "patrunsi" de patriotismu' asta deşalat, de ce n'au avut ei grija ca bogatziili solului si suptsolului sa nu fie 'nstrainate in halu' asta pin' acu', de nu mai avem dupa ce ne bea apa plata cu multa lamue?!!!

mi'e ca grija(nia) lor cea mai mare o fo' sa nu care cumva sa fie redusa resursa natzionala de nerozie...

2 comentarii:

Anonim spunea...

mi-am pierdut profilul de goagal pe undeva asa ca-mi permit sa te inoportunez cu cel de fata.
nu-i fain ca la noi sau cacat (ce cuvant urat! pardon, poate ne citesc si don'soarele libelale, revin: defecat) toti dinozaurii si brontozaurii planetei? cred ca Marea Neagra a fost un fel de closet in fundul curtii Pleistocenului, Miocenului si Mezozoicului (pentru alternanta la "enului"). motiv pentru care pentru pipilic si rahatis de dinozaurl lui Flistone s-ar putea sa avem parte de tratament prosper si noi. INTREBARE: daca ne putem permite seici la Marea Neagra? RASPUNS: dar cum va arata jihadul nostru?

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

sheicii nostri s'ar putea sa ne iasa cam somnorosi, ca pin' or aparea ei isi face dracu si imnu' efectu' si se trezesc (mi'e rusine sa zic scoala!)...

asa ca jihadu' n'are cum fi altfel decit o bataie cu perne, ca corb adormit la corb adormit nu scoate ochii.

cum nu cre' s'avem nici chiar atit petrol cit se zvoneste de catre zvonaci, pen' ca la noi dinozaurii din care s'ar fi putut produce oilu' motzaie bine merci p'in toate partidele pe saltele cu banet, iar aia care totusi or murit tot in somn or murit, nici sa se cace nu s'or dus

Trimiteți un comentariu