marți, 21 august 2012

cum, nu mai trăim în romunia,
acolo unde asta ne ocupă
tot timpu'???? 
(diktatore, dă'te prins!)

autodenuntzu' de mai jos nu vine din partea personajului colectiv badea-gîdea-si-ciutacu, nici din  partea lu' ciuvică, fostu' detzinut politic de pe vremea lu' născase, care, aflăm cu mîndrie acum, face apel la messele, largi, popolare, "măcar 35.000 de oameni, câți au fost la Lady Gaga, să vină în piața Constituției marți să facă presiune pe CCR“

Autodenunţ. Un interludiu
Subsemnatul (...), cetăţean român, cu domiciliul la o adresă pe care o cunoaşteţi foarte bine, apelez la Parchet şi la serviciile de informaţii ale statului – singurele instituţii care, în afara intelectualilor de curte şi a presei aservite – au rămas fidele Comandantului Suprem, cum îl numesc ele, lui Zeus, cum îi spun acoliţii, respectiv lui Trăienică – Mort – De – Frică, cum, în nemernicia mea, nu mă pot abţine să-l numesc eu, au rămas deci fidele în aceste dificile împrejurări ale suspendării mandatului prezidenţial, să ia act de prezentul auto-denunţ.
În perioada campaniei pentru referendum, în loc să rămîn în ţară şi să militez pentru boicotarea acestuia, după îndemnul democratului exemplar care este Comandantul Suprem, m-am refugiat într-o bază militară americană, ca să fiu protejat de efectele furtunoase ale periculosului oximoron pre numele său „lovitura de stat parlamentară” sau, cu formula excepţională a unui brav intelectual de ogradă, „puciul parlamentar”. Mai mult, am rămas acolo şi în ziua votului, ca să mă sustrag în mod ticălos de la boicot. Nu mai spun că am avut gînduri la fel de murdare, regretînd că nu sînt în ţară, ca să votez DA la referendum, deci pentru demiterea de către popor a preşedintelui numai suspendat de forul deliberativ de putere. Aş socoti, totuşi, acest fapt drept o circumstanţă atenuantă – chiar dacă nu din toată inima, ba chiar cu mari păreri de rău, am boicotat referendumul, chiar dacă în cotumancie.
Rog, prin urmare Parchetul şi Serviciile, singurele instituţii ale statului rămase fidele pînă în pînzele albe Domnului 11 Procente, să ia act de ticăloasele mele fapte, gînduri şi intenţii şi să mă pedepsească fără cruţare. Oricum, după întoacerea, previzibilă, a Suspendantului pe tronul prezindeţial, atmosfera din România va deveni irespirabilă. Pînă la urmă, mai bine o moarte rapidă decît una prin sufocare lentă. Aceasta îmi este declaraţia pe care o susţin şi semnez propriu, (...) – la 19 august 2012, în Iaşi.

ce întzelegem noi din toate astea?

întzelegem că, într'adevăr, diktatoru' scelerato-suspendat a fost un mare reformator, în sensu' c'a făcut măcar cîteva institutzii sa functzioneze, "Parchetul şi Serviciile", în conditziile în care, era și este binecunoscut, fonctzionarii mai tutulor structurilor din tzara asta își iau un bine-meritat "an sabatic" în anii electorali, în așteptarea momentului cînd vor cădea, pe sase-sase, poarta'n cassa, zarurile de partid și de stat, ceea ce este mai mult decît remarcabil (pentru ca n'am cunostintza, pîna la ora actuala, de defec(t)ari majore la dușman), în ciuda vagoanelor de bani care circula, dovedind indubitabil ca sinistrul personagi ("Trăienică-Mort-De-Frică") pastreaza puteri ezoterice de nepătruns asupra "aparatelor", cu toata plasarea lui strategico-caraghioaza în garaju' lu' onaca - de care fac mișto totzi ciumpalacii - chiar daca, prin asta, aceste "aparate"  își cam neaga esentza auto-conservativă, prin însăși aceasta forma de conformare voluntara, pentru că, e mult prea bine stiut, "aparatilii e lașe", c'altfel n'ar supravietzui tutulor schimbarilor de rejim.

cu sau fără legatura cu autodenuntzu' de mai sus, ca și cu alte "autodenuntzuri", noi mai aflam, cu aceeași surprindere, ca, pe timpu' grelii diktaturi, ce e pe cale sa se sfîrseasca acuma abrupt, ca toate diktaturilii, a fost rezolvata una din obsesilii natzionale, care ne seca pe totzi la lingurica, aia cum ca lobbyu' romunesc, de pe linga înaltele curtzi & și mai înaltele portzi, e admirabil, sublim, putem zice, dar lipsește cu desavîrsire, spre osebire de lobbyurile bulgărești, cehești, poloneze, albaneze sau ungurești, asta din urma fiind chiar cel dintîi care ne producea coșmaruri ude de fieșcare data.

am rezolvatără obsesia natzională, da', totodată, aceasta lucrătură  mîrșavă a lui "Zeus", care pre multzi "i'a scos din mintzi", a produs subit și spontan solidarizări implauzibile și suprarealiste, gen cea intre "intelectualii lu' crin" și ceata melopoica a colonelului(r) dogaru.

intelectuali ai lu' crin care sint gata să  îmbrace camesoiu'  luuung, de noapte, al mortzii ("mai bine o moarte rapidă decît una prin sufocare lentă"), alaturi de preferatu' lor ("Traian Basescu si acesti oameni de mine nu scapa, decat daca ma omoara"), care 'telectuali, unii dintre ei, chiar au si "solutzii":

La final, două declaraţii. Liberalul Relu Fenechiu: „Ferească-i Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 milioane de români pe ei, atunci va fi război civil!" Şi Daniel Barbu, consilier prezidenţial interimar: „Guvernul ar trebui să reducă bugetul DNA cu 80%".

*********************
fără legătură cu toate astea (deși, potzi sa mai știi?):

Irina Jianu interviu 1

interviu Jianu 2

*********************

si, tot fara legatura cu cele de mai sus, se pare ca dom' tudoran a avut iar dreptate!

pesedeu' a tradat!

diktatoru tre' sa plece!

(sau sa cheme un elicopter mai mare!)
Atribuţiile Curţii Constituţionale vor fi transferate către Sinteza Zilei?



in sfirsit, o sa aiva cine sa anuntze noile tăieri de salare si penzii din 2013,

pe care le anuntza, pe vremea cind era in opozitzie, actualul D-l prim ministru Ponta:

 "Dacă se majorează acum salariile şi nu se iau celelalte măsuri care înseamnă mai multe locuri de muncă, venituri suplimentare la buget, în 2013, practic, nu ai de unde să le plăteşti" 




COLONELE DOGARU(r),
PATRIA ARE, IN CONTINUARE,
NEVOIE DE TINE!

dupa cum spune 
DOMNUL (INCA) PRESEDINTE(i)
MARESHAL ANTONESCU
(il putetzi urmari diseara p'antena3):

Dragi romani care vedeti azi votul vostru batjocorit, manifestati-va si aparati-va puterea de cetateni. Respectati legea si Constitutioa, dar faceti-va simtita prezenta.


asta in timp ce'l baga'n pista ma-sii si pe mugur isarescu,
dupa ce i'a bagat, anterior, p'aia de la ue
si din sua, care n'or avutara de lucru!

TRANSMITEM LIVE DIN STUDIOURILE
NOASTRE DE LA BALACEANCA:



din pacate, ascensiunea lui arturo ui de tulcea/isaccea
a fost, momentan, oprita!

3 comentarii:

m. codrut spunea...

@ Numai dupa ce am intrat pe blogul dv. mi-am dat seama de unde aţi luat citatul inclus in comentariul facut pe blogul meu.O!

niku_elektriku spunea...

@ m. codrut,

chiar dacă mă enervase destul de puternic (printr'o postare anterioară) încît sa-l scot din blogroll, pe domnul antonesei îl citesc, în continuare, "din scoartză în scoartză" (virtuală)!

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

ai de gind sa incetezi, odata, sau macar o data?

ca nu esti atit de prost si ticalos cit vrei sa pari.

hai, curaj, nu'i greu!

Trimiteți un comentariu