marți, 28 august 2012

teatru radiopfonic pentru copii:
să boicotăm, bine,
și la toamnă/iarnă!

SENATUL EVZ. Din nou, blat la PDL

Autor: Sorin Ioniţă


PNL-aripa Antonescu calcă tot mai apăsat în străchinile lui Vladimir Jirinovsky, care conduce tot un partid liberal – sanchi – ce se zborşeşte la Occident.

Asta deja nu mai e o noutate, ci doar un motiv de eventual ambarasment pentru intelectualii din jurul lui Chucky – cei care nu-s aşa total stăpâniţi de bilă şi ranchiuni private ca să nu vadă în ce direcţie îi târăşte interimarul. Cum o fi să fii un distins clasicist precum prof Zoe Petre şi să trebuiască să cânţi în cor alături de naţional-socialistul Dogaru, moştenitorul ceauşismului de anii ’80? N-am idee.

De asemenea, la o sută de zile de la instalare, premierul Ponta se zbuciumă războinic, dar în realitate continuă disciplinat politicile lui MRU împotriva cărora a perorat în gura mare. Nu doar oameni şi politici cheie au fost păstraţi (ex şeful ANAF cu strategia impusă de MRU; sau ministrul Cepoi cu legea sănătăţii, exact aceeaşi din ianuarie, când cu zavera);

Ponta s-a sucit chiar pe cele trei teme din moţiunea de cenzură. La UMF Tg Mureş nu s-a schimbat nimic; privatizarea companiilor naţionale continuă; iar fondul de rezervă pentru alimentat preferenţial primării tocmai a fost suplimentat zilele astea. Singura diferenţă e că agitaţii de serviciu nu mai au liber să se indigneaze ca acum şase luni.

Ca atare, e mai interesant noncombatul conducerii PDL (al câtălea?!), ai cărui baroni abia-abia s-au abţinut să desfacă şampania la numirea Anei Pauker în fruntea ministerului Justiţiei. Nici Relu Fenechiu, nici Mazăre nu puteau fi mai zâmbăreţi decât Ioan Oltean la ieşirea din şedinţa BP al Camerei ţinută joi, unde s-a hotărât ca citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul să fie amânată pentru luni. Doar-doar i-o înlocui dna judekător peste weekend pe detestaţii Kovesi & Morar.

Şi ce dezamăgire cruntă luni, văzând că mişcarea nu s-a petrecut iar iubitul conducător, pe care îl adulează în public dar îl înjură în privat, revine la Cotroceni înainte ca dna Pivniceru să apuce să domesticească procurorii. Ce mişto ar fi fost pentru leadership-ul PDL: Ponta să le rezolve problema cu DNA, care le-a greblat oamenii prin teritoriu de doi ani încoace, iar ei să stea deoparte şi să pară partidul fresh, anti-corupţie şi pro-modernizare. Vreţi să vedeţi ultima dovadă de blat, în care PDL s-a purtat ca găina din bancul ăla în care fugea de cocoş, dar se tot împiedica, doar-doar o fi ajunsă din urmă? Păi hai să citim împreună regulamentul şedinţelor comune ale camerelor.Art. 39 zice că "în toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere". Atât şi nimic mai mult.

Or, la citirea deciziei Curţii nu se votează nimic, necum legi sau moţiuni, deci e un mister de unde a apărut ideea eronată că în Parlament trebuie cvorum, idee repetată nu doar de USL, dar acceptată blândovin şi de PDL-iştii membri ai birourilor permanente, iar după ei, de toată presa. Ca atare, un fals suspans: e prea devreme vineri, hai s-o lăsăm pe luni, dacă nu chiar marţi etc.

Mai mult, nici în birourile permanente nu era necesar cvorum, fiind suficientă o convocare a camerelor de către cei doi preşedinţi. Desigur, Zgonea şi Filip nu erau fraieri să sară în ajutorul lui Băsescu; ce e mai greu de înţeles e tăcerea asurzitoare a oamenilor PDL cu funcţii, care s-au retras în vârful picioarelor din războiul procedural, fără luptă. Nu m-aş mira ca în noiembrie să vedem o nouă campanie electorală blătuită de vreo aripă sau alta, cu frâna de mână trasă, ca la localele din iunie.


******************* 

PLUS: UN NEAMTZ  CU COAE!

Mihail Neamțu, președintele Partidului Noua Republică, îi cere Elenei Udrea să se retragă din politică pentru că face parte din clasa politicienilor compromiși.

Atacul lui Neamțu la adresa Elenei Udrea vine ca urmare a declarației pe care aceasta a făcut-o cu privire la Traian Băsescu, despre care a zis că este singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani şi ar putea repara răul făcut României de acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept.

"După ce ne-a anunțat că se gândește să se retragă din politică, Elena Udrea revine. Și nu oricum, ci cu o declarație excesivă: >Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani și pentru europeni<.

Ca o concluzie logică, se înțelege că nici Elena Udrea însași nu este un actor politic credibil al Romaniei. Atunci de ce mai face declaraii?", a scris Mihail Neamțu pe contul său de Facebook.

Președintele Partidului Noua Republică menționează că schimbarea clasei politice se va realiza când politicienii compromiși se vor retrage.
"Noua Republică, spre deosebire de alții, spune lucruri logice. Atunci cand spunem >schimbare<, atunci asta vrem: o adevarată schimbare a clasei politice. Politicienii compromiși trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntara. Iar pentru ca d-na Udrea să nu aibă dificultăți în interpretarea acestui enunț simplu, precizăm că ne referim și la dânsa", a precizat Neamțu.

2 comentarii:

Dorel Onaka spunea...

Da deci ai noroc, haules baules si jeos comunizmu plus sus capitalizmu deci care pa caletatea me-a da caconsiler deci care comfirmez care Neamtzu are coae deci care duamna Urdea care va treboi sa face pasu inapoii pa tocuri deci sa inpune ca sa intelege ca face parte da pa partea politeceniulor corputi si treboe sa sa retrage pa tuata durata capaniei elactorale si da alegeri asfel incit elactoratu da drapta reformizda bugetara bursera sa puate sa voateaza cu tuata icrenderea cadindatii Pedele deci singoru partyd curat ca argeantu stracorat.
Care dupe ce cijtighem alegerle Neamzu cu coae puate sa sa retrage la ua anbasada unde sa organizeaza urmatuarale alageri da 2 vontatnti pa secunda ear duamna Nuty puate sa sa intuarce la gguvern pa poztu da prim minsitru reformzid si antycomunizd.
Asa sa n-a ajuta Dunmezeo si sa traeim bine dupe merit si coefecientu da creer dan capu da sus, da exgenzpul Niku Elektrokutatu care creeri are da carakteru vazut la raza Ixs are cosisntenta da fekala, ceia ce nui probema ca chear azta cautam: linbisti talentati si cu carakter maro.
Haules baoles!

niku_elektriku spunea...

@ nea dorele,

dacă n'ai călca așa de des apa, noi doi cre' că ne'am intzelege destul de bine.

dacă_nu_nu!

Trimiteți un comentariu