joi, 10 ianuarie 2013
















un uomo finito?
cu mască, fără mască

un uom, cu mască și fără mască, atît de slăbit încît circumferintza unuia dintre membrele inferioare nu pare mai mare decît aia a unui biceps de 'telectual nu prea dus "la sală" (nu pe la vreo sală de lectură), dar care uom mai are puterea să'i zîmbească imortalizatorului anonim.


lu' dinu patriciu nu'i este rușine nici (măcar) acum.


fostu' "cel mai bogat romun", sau, mai bine zis, fostu' mandatar al caracatitzii pe care atît de plastic tot el o desenase zbenguindu'se p'o coală dalbă de hîrtie alături de altzi cîtziva rechinași în fenomenalu' film document al lui solomon cu retzeta lor secretă.


acu' cic'ar fi singur și liniștit, cu dificultătzi în a'și achita nota de plată la clinica în care se află, fără colectzia de trofee cinegetice pe care și'o achizitzionase la un moment dat.


probabil ca pretenul lui cel mai bun, președintele romuniei, la (re)alegerea căruia a contribuit decisiv, l'o fi sunat să'i ureze sănătate, cu recunoștința celui conștient că boala de ficat s'a nimerit să nu'l lovească tocmai p'ăla pe care legenda urbană îl indica ca fi'nd cel mai expus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu