marți, 15 octombrie 2013

două vești bune de la d'l preda, care nu trebuie trecute cu vederea, zice domnia sa, dar care s'ar putea sa ne afecteze (d-zeu știe la ce mod) alte zimtzuri

d-l "cristi" preda continua sa devie din ce in ce mai plicticos, dupa ce eu insumi il propuneam - in urma cu f'un an sau doi - drept un catindat plauzibil al dreptzii 'mprejur la prezidentziale, cu militantismu' dumisale dezlinat in slujba unitatzii de nezdruncinat în juru' conducătorului suprem.


Două vești bune, care nu trebuie trecute cu vederea

Prima a venit de la Arad: primarul Falcă s-a înscris în cursa internă din PDL pentru preezidențiale, dar nu pentru a-și mângâia orgoliul, ci pentru a pleda în favoarea unificării dreptei în jurul unui proiect politic pentru România anului 2020. E un demers necesar, iar curajul lui Ghiță Falcă trebuie salutat.
A doua veste bună vine de la Chișinău: E. Tomac și MRU au reafirmat acolo dorința de colaborare a unor partide care susțin, la rândul lor, o politică inspirată de doctrina PPE.
Voi sprijini, așa cum voi putea, acțiunea celor trei lideri – Falcă, MRU și Tomac -, care au, de altfel, ceva important în comun, și anume susținerea pentru Traian Băsescu.
Va fi interesant de văzut cum vor reacționa adversarii unificării mișcării de centru-dreapta din PDL, mai ales că aceștia și-au desemnat drept exponent un fost penelist, care a făcut deja un prim pas greșit, așezând orgoliul propriu deasupra interesului public: le-a transmis pedeliștilor că, dacă nu-l desemnează drept prezidențiabil, nu mai vrea să conducă nici guvernul din umbră.
UPDATE
Vă recomand să citiți interviul acordat de G. Falcă pentru ziare.com

ce s'o mai zguduim atîta,
la noi important nu e numai trandafiru',
important e patrafiru'!
 patrafiru' popii de la cotrocatză


atmosphera din avtodeclaratele partide da dreapta îmi evoca tot mai tare pe cea din pesedeaoa ante alegerile din doo mii, cind totzi gugustiucii nevolnici se puneau bine pe linga taica ilici, ca sa'i salveze din foame prin tractarea din nou la putere.

sitoatzie care nu s'a mai repetat pe parcursu' celui de'al treilea mandat, cind bunicutzu-cutzu a început sa fie tratat, supt înaltu' patronaj al lui bombonelu-nelu, el însuși, cu tot mai multa condescendentză, daca nu direct cu milă voit superioară, culminind cu episodu' de la congresu' sau conferintza de dupa înfrângerea lu' bombo, cind  kaghebici a fost umilit în public de o întreagă adunare prin alegerea prostănacului drept prezidente al găștii mafiote zise "de stinga", ipostaza in care kaghebelu' a continoat sa se complaca de atunci 'ncoace, deși, uneori, gura nu'i mai tace, da' cine'l mai baga'n zeama!

pe cind, "pe partea dreapta", cu cit trece timpu', se produce un fenomen invers, tot mai multzi dintre inșii care se revendică de la aceasta zona tinjesc plingacios tot mai tare după soarele care, deși s'apropie vertiginos d'apusu' careerii, este rugat în genuntzi sa urce iară falnic spre zenit.

"dreapta" nu este lăsată (de catre cine? ei, na, acuma!) s'aiva și ea bomboneii, prostanacii si pontosii ei.

asa cum i'o da 'mniezău!

și cum 'mniezău nu bate cu paruuuu'...

bine zice... prietenu' meu, plesu!

4 comentarii:

Scrie opinia ta spunea...

Aoleo Nikule,

Toate bune pana la ultimu' rand cand o facui de oaie cand de fapt e chiar de porc. Pai si matale esti telectual ilustru pupin-basist? Cine'ar fi crezut? He he he...

Plesu' molfaie propaganda basista de multi ani, nu e o noutate articolu', iar "echidistanta" cu care scrie e cantecel de nani-nani in urechile pupariotilor pedeleprosi (sau cristi predosi, asa cum cu astutie ai remarcat si matale ...He he he..)

Acu' unu' (nu zic cine!) nu tre sa fi fost prea cult in cap sa nu remarce asa zisa "echidistanta" a pretenarului barbos. Insa fiecare cu stilu' ori cu spilu' lui.


Scrie opinia ta spunea...

Si'nca'o vorba sa'ti mai spui...

Toata sfada intre viemisorii astia avto-declarati "da dreapta" face parte din ciclu "Hai sa mergem cu cioara vopsita".
Toti sunt basisti pana'n maduva burdihanului si'au rostu sa stranga oastea dezamagita a fostilor pedeleprosi. Care mai telectual decat altu', care cu decolteu, care mai securist, toti producand pentru Jigodia Ordinara din deal.

Insa e misto sa studiezi nuantele pupinbaselii. E o arta si asta:)

Fortza Ciuvica ! spunea...

Scrie-opinia-ta, mosule, nu te mai sforza cu alde nikulae caci e practic degeaba..., "pentru ca dece", nu poate, sireacu, sa se eliberadio, kit ca i-a picat finalmente jetonu si si-a mai lamurit treaba cu alde kioru, e tributar totusi conceptului de b^sis-captivus, recte conceptului "cu driaaaap-ta, 'nainteeee, 'arshhh !", ...deci las'asa cum a cazut ca n-ai ce-i face, ...iar despre aliantza reFOMISTILOR, nu trebuie sa faci altceva in afara de a-i trimite la... (nu, nu, chiar acolo, ...hehe) volumul "Capcanele istoriei" (Humanitas,2011) despre al carui autor tocmai finul gurmand Plesu spunea la recenzie : <>. Eh, asta e comedia 'telectualilor nostri. Iaca, unul precum Banciu stie si-n somn ca Kourou, putea sa fie, dar, uite ca nu e capitala Guianei Franceze, daaaa? "...fiindca, b^i fratilor, n-o sa va vina sa credeti, dar io am stiut-o dintotdeauna pe asta, cu Kourou". ...putaine !!!

Fortza Ciuvica ! spunea...

...deci [scuze de mezanplas], iata ce spunea onorabilul domn Plesu la recenzia respectiva : Cartea lui Lucian Boia abundă în informaţii năucitoare, surprize şi subînţelesuri. E un document esenţial pentru cine vrea să înţeleagă istoria naţională, mintea cărturarilor şi, mai ales, conştiinţa lor. Nu vreau să judec pe nimeni. Aş trage o singură concluzie: ar fi bine ca intelectualii să se gîndească de zece ori înainte de a emite sentinţe „deştepte" şi înainte de a adera la un crez sau la un personaj charismatic. În rest, vorba lui Alecu Russo: „Dumnezeu să ierte trecutul!".

Trimiteți un comentariu