joi, 19 decembrie 2013

"nea" nitza daltitza
va avea
(se sparie gindu!)
un reactor,
si nu'i va folosi,
cel mai probabil,
la nimica.
dom' stelica,
va avea, si el,
un televizor
(daca va avea!)
si nici lui
nu'i va folosi
la ceva!




Constantin Niţă: Vom construi un nou tip de reactor nuclear in valoare de 1 miliard de euro

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 18 decembrie 2013, 18:32 Economie | Energie


Constantin Nita
Constantin Nita
Foto: AGERPRES
 Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat miercuri, ca va fi demarata o investitie in valoare de circa un miliard de euro in vederea construirii unui nou tip de reactor nuclear in domeniul energetic, informeaza Mediafax. Investitia va fi derulata pe o perioada de 15-20 de ani la Mioveni.

Proiectul va fi realizat din fonduri europene. "Guvernul sprijina acest proiect si speram ca in perioada urmatoare sa gasim sursele de finantare, atat interne, cat si din fonduri europene", a declarat Nita intr-o conferinta de presa.

Proiectul va fi realizat de Regia Autonoma de Tehnologii pentru Energia Nucleara - Sucursala Instititul de Cercetari Nucleare Pitesti, Ansaldo Nucleare si ENEA.

"Ansaldo a lucrat pentru U1 si U2 si sunt convins ca vor avea o contributie importanta si pentru U3 si U4. ENEA are un rol important in progresul celeia de-a patra generatii nucleare. Tehnologiile aduc progres. Romania isi pastreaza optiunea pentru energia nucleara", a mai spus Nita.

****************

Portretul unui ex-prieten: Stelian Tanase, TVR si noul Agitprop

Vladimir Tismaneanu decembrie 19, 2013 CulturaPolitica & Doctrine,Reactie rapida
1 comentariu 252 Vizualizari





Stelian Tanase a citit texte esentiale ale traditiei marxiste si stie ce intelegea Antonio Gramsci prin “intelectual organic”. La ora actuala, asemeni celor mai multi dintre cei care au semnat acea penibila scrisoare catre UE, Stelian Tanase este un intelectual organic al USL. Sub conducerea sa, TVR va deveni o reincarnare a Agitpropului, sectia de agitatie si propaganda a regimului pontocratic. O admitea chiar el atunci cand scria, pe propriul blog, in urma cu doua zile: “Cine va conduce TVR in 2014 va trebui sa sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai si prezidentialele din decembrie.”

****************





BĂTĂLIA PENTRU TVR

3 Comments

TANASE 24



Sunt mai multe mize legate de cine va fi șef la TVR. Una imediată este controlul televiziunii publice in anul electoral 2014. Legea după care fcț TVR face să aibă un CA identic cu algoritmul din Parlament. Asta face ca orice Guvern sa aibă sub control TVR. Cind nu îi convine ce se intimplă acolo, majoritatea parlamentară respinge raportul și demite conducere TVR. S-a intîmplat și se va mai întîmpla atîta vreme cît actuala lege de organizare și funcționare a TVR rămîne valabilă. Politicienii români nu dau semne că ar dori o televiziune publică independentă redacțional, ci dimpotrivă - că își doresc una care să se supună intereselor celor care dețin puterea.
Ne amintim repetatele scandaluri din TVR  pe această temă. De fapt de cite ori se schimbă deținătorii puterii, în TVR au loc numiri, demiteri, dispar/apar emisiuni și realizatori. Partidele se grăbesc să plaseze la virful TVR și în grila de programe oameni de partid. Cei care lucrează acolo s-au obișnuit cu această situație si se lasă aserviți de guvern, parlament, președinție. Este un oportunism, o adaptare la mediu, care îi ajută să supraviețuiască în TVR. Efectul este o dramatică scădere a credibilității, și – ca efect- a audienței. La TANASE 23un buget de 150 mil. euro/anual, TVR face audiențe sub multe posturi private care au bugete si de 20 de ori mai mici. Originea acestei situații paradoxale este subordonarea TVR politicului.
Cine va conduce TVR in 2014 va trebui să sprijine activ campaniile electorale ale USL la europarlamentarele din mai și prezidentialele din decembrie. Aceasta va fi misiunea pentru care va fi numit X sau Y director-președinte al TVRv de către majoritatea USL. Declarațiile publice care dezmint acest adevăr simplu pe care il cunoaștem dintr-o lungă experiență fac parte din acel dublu limbaj și dublu standard cu care deja ne-am obișnuit. În esență aș vrea să văd că USL face azi ce spunea referitor la libertatea de expresie, la independența massmedia, la rolul presei atunci cînd se afla în Opoziție. Dar întotdeauna politicienii au un tip de discurs în Opoziție și o practică pe dos cînd ajung la Putere. Nimic nou.
STELIAN TANASE

****************

acuma, oricit as incerca sa'l intzeleg pe domnu tismaneansky - si oricit mi'ar fi stelica de lemn tanase de antipatic (si imi e! mai ales dupa experientza tragica tanase&dinescu!), ceea ce scria stelica, inainte de nominalizare, erea "de bine", ceea ce nu inseamna ca, daca va ajunge sa fie investit, nu va face tocmai ce ii imputa domnu tismaneanu ca va face, desi el zicea tamnan pe invers.

de parca ar conta....
****************
pentru ca au mai ramas doar doo'spe zile pina la marea tragere in pept a rebelionului, poate va grabitzi si dumneavoastra, doamna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu