vineri, 13 decembrie 2013

vineri trei'spe,
pisica alba/pisica neagra:
crepusculi-crepuscula,
romuni,
capu la peste
s'a 'mputzit, deja

sau, despre cum ajunge shandramaoa comunista, jac cristoiu, sa fie aproape ultimu din asa zisa presa romuna pe care sa'l mai potzi citi, din cind in cind, mai ales zilele astea, inainte, sau, dupa caz,  dupa, taerea fratelui pork de pe lista si trimiterea lui, pentru reeducare, in adevarata universitate a infractorilor pe care o reprezinta institutzia ce ne ocupa nu numai cea mai urita si mare cladire din lume a populului, ci si timpu'.


dupa rapsodia de toamna-iarna a galeriilor reunite, de'o parte si alta a troacii cu nesimtzire, am ajuns sa trebueasca sa apelez la un post al domnului nostru tudoran, ca sa pot cita din clasicul nostru presedinte readus la veatza:
“Eu nu spun că sunt un sfânt. Este controversat modul cum am primit apartamentul din Mihăileanu. Legal, dar controversat din punct de vedere moral. Acum, este controversa cu creditul fiicei mele. În mod cert, este legal. Deci, nu vorbesc de pe poziţia unui sfânt, dar lucrurile au limite”.
si, oricit de constient as fi ca produc o impietate care s'ar putea sa'l supere pe domnul nostru tudoran, prin alaturarea numelui domniei sale de numele unuia din turnatorii lui la securitate, imi depasesc scirba din purul si simplul motiv ca nu mai pot cita nici din pora, nici din tapalaga, nici din altzi cei citziva pe care ii mai puteam parcurge pina in urma cu citeva luni, ca sa'l ofer pe magistru cristoa, in toata splendoarea lui, care n'a cazut, inca, in prosternatzie definitiva fatza de la fel de penibilii salvatori care or sa ne treaca strada fara sa ne'o dorim, dupa ce astia de azi or sa'si rupa gitzii, ca niste derbedei timpitzi ce sint:


ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Gangsterii noștri politici se tem doar de FBI-ul care e Occidentul!

Autor: Ion Cristoiu

Marele, inegalabilul spectacol al zilei e dat de deningrigolada din rîndurile Grupului Infracţional Organizat care a pus la cale hold-up-ul parlamentar.
Crin Antonescu s-a precipitat, la trezirea din somn, să se dezică public de hold-up, aruncînd vina pe complicele Valeriu Zgonea. Văzînd că e dat în gît de tovarăşul de jaf, Valeriu Zgonea a scos din chimir iscălitura lui Crin Antonescu pe document. După ce s-a prefăcut că el n-a auzit nimic, pentru că în urechi îi mai sunau, şi la o zi după întîmplare, vorbele lui Obama, aşa cum cocoşul de munte e surd de cîntecul găinuşei, Victor Ponta a deschis gura să zică şi el ceva. Şi nu i-a reuşit decît un soi de şantaj ieftin, de puradel, la adresa ambasadei SUA, ceva gen, dacă nu ne lăsaţi să furăm, nu mai apărăm Chevron de cei de la Pungeşti! Rînd pe rînd, complici sau nătărăi din Armata parlamentarilor de teracotă dezvăluie incredibile amănunte ale hold-up-ului: de la şedinţa secretă, în clădirea pustie ţinută de Comisia juridică, de credeai  că-i sex în grup, pînă la prezentarea drept text de Lege a altceva decît trebuia votat.

Concentrată pe acest spectacol al infractorilor surprinşi în flagrant delict, presei i-a scăpat momentul crucial, încărcat de semnificaţii istorice, al Crizei din ultimele zile:

Intervenţia fermă, de o fermitate neatinsă nici măcar anul trecut, la Suspendare, a Marilor Puteri, prin intermediul Ambasadelor de la Bucureşti.

Ambasadele SUA, Angliei, Germaniei, Franţei, Finlandei, Olandei, cărora li s-au adăugat Comisia UE, liderul Socialiştilor Europeni au ieşit din rezerva diplomatică pentru a lansa unul dintre cele mai severe avertismente Occidentale din ultimul timp la adresa unui regim din Europa Centrală şi de Est. De regulă, astfel de avertismente sînt date ţărilor din afara spaţiului occidental, aflate în derivă autoritaristă.

Iată însă că România se poate mîndri cu o premieră:

O ţară membră a UE şi a NATO, membră a unui parteneriat cu SUA, a fost supusă unor presiuni diplomatice în vecinătatea ameninţărilor cu sancţiunile economice.

Întreaga mea activitate de scriitor şi ziarist mărturiseşte ipostaza unui orgolios naţional, al unui susţinător convins al demnităţii naţionale.

De aceea, chiar şi cînd a fost vorba de ţări bandite, cum le spun americanii, am strîmbat din nas la amestecul occidental în treburile lor interne.

De astă dată, tocmai în ipostaza de naţionalist, nu pot decît să salut intervenţia fermă a Marilor Puteri în ceea ce s-ar numi treburile noastre interne.

Şi pentru prima dată în viaţa mea simt nevoia să exclam:

— Slavă Domnului că ţara mea mai e  o colonie a  Occidentului.

Pentru că, ea, această intervenţie a Occidentului, n-a fost împotriva voinţei poporului român; a fost împotriva încercării unei bande de gangsteri din fruntea ţării de a sfida voinţa poporului român şi a da Penalilor, celor care n-au alt scop în viaţă decît scurgerea bogaţiei naţionale în buzunarele proprii, posibilitatea de a jefui ţara în chip legal.

Numai ea, această intervenţie, a făcut ca gangsterii să dea înapoi.
Intervenţiile lui Traian Băsescu, ale DNA, ale CSM?

Să fim serioşi!

Pentru gangsteri precum Victor Ponta, Crin Antonescu, Valeriu Zgonea, Bogdan Ciucă declaraţiile prezidenţiale şi protestele unor instituţii ale statului de drept au fost ca o atingere delicată pe obrazul gros, ca de şorici de porc, a petalelor unui ghiocel.

Opoziţia Parlamentară?

Haida de!

PDL-ul lui Vasile Blaga e o mămăligă rece uitată în ceaun, nu un partid Opoziţie.
UDMR-ul, încăput pe mîna unui neîmplinit, nu mai există decît ca SRL.
PPDD, partidul bidon, e pe cale să fie golit şi aruncat la ghenă.

În astfel de împrejurări, chiar şi cea mai slabă numeric Opoziţie parlamentară reuşeşte să încurce planurile gangstereşti.

Fie şi făcînd gălăgie, ca gîştele de pe Capitoliu, ca să trezească naţiunea cufundată-n somn.
Aţi auzit dinspre Opoziţie vreun ţipăt, vreun bombănit măcar?!
S-a vorbit în aceste zile, cu chiotele de rigoare, despre rolul presei.

Da, presa românească, presa adevărată, a reacţionat sever la Hold-up-ul din Parlament.
Dar, să fim lucizi!

Putea să se indigneze presa pînă făceau infarct tipografiile: Victor Ponta şi Famiglia mergeau înainte.

Presa adoratoare a lui Traian Băsescu a făcut mare caz de cei o sută de protestari din Piaţa Victoriei, dar mai ales de deplasarea acestora la B1 TV, pentru a-l omagia pe Traian Băsescu surprins în plin interviu.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece!
Manifestarea de miercuri seara e un biet vodevil pus la cale de consilierii prezidenţiali sub acoperirea partidului Mişcarea Populară. 

La incredibila lovitură gangsterească dată statului de drept, normal ar fi fost să iasă în stradă zeci de mii de cetăţeni.

O asemenea Mişcare i-ar fi obligat pe gangsteri să-şi retragă labele.

În absenţa ei, a intervenit forţa de care gangsterii din USL se tem de moarte:
Marile Puteri Occidentale!

Zvîrcolirile regimului Ianukovici – un fel de regim USL al Ucrainei – arată că influenţa Occidentului e însemnată pînă şi-ntr-un spaţiu geopolitic aparţinînd Federaţiei Ruse.

D-apoi la noi!

Cum să nu se teamă ai noștri  de izolarea internaţională, de sancţiunile economice?
La presiunile formidabile ale Occidentului, liderii din fruntea USL au răspuns prin decizia de a reveni asupra modificărilor aduse Codului Penal.

Doar atît!

Amănuntele care apar continuu despre Complotul pentru a se fura legal ne dovedeşte că am avut de a face cu o Operaţiune gangsterească, pusă la cale de Victor Ponta în cîrdăşie cu Crin Antonescu, Valeriu Zgonea şi alţii de teapa lor.

Luni după-amiază Victor Ponta a fost la Palatul Parlamentului unde a ticluit, împreună şi cu tata socru, întreaga mîrşăvie.

După care, cum s-a mai întîmplat şi cu alţi autori de Lovituri, a plecat în Africa de Sud.

Rolul crucial al lui Victor Ponta în Complot mă face să mă întreb de motivele ascunse ale ocolirii acestuia de către Traian Băsescu.

Miercuri seara, Traian Băsescu ne-a oferit, în direct, o demonstraţie de politicianism de doi lei.

A pus întreaga povară a Complotului pe Valeriu Zgonea, scoţîndu-l pe Victor Ponta din cauză.
A doua zi, la interviul de la Adevărul, a susţinut teza că Victor Ponta şi Crin Antonescu sînt doar nişte oameni slabi, incapabili să facă faţă presiunii baronilor locali.

Sărmanul Victor Ponta!

Să-l bocim că baronii îl pun să ticluiască Lovituri gangstereşti!
Da, zic eu, să-l bocim!

Numai că sărmanul Ponta e ditamai ştabul. Cu arnăuţi care-l păzesc 24 din 24 de ore, cu automboil şi avion la scară, cu batalioane de consilieri care-i surîd slugarnic.

Dacă nu poate face faţă baronilor locali, să renunţe la toate favorurile acestea demisionînd!

Cine crede că Lovitura din Parlament, atît de bine pusă la punct, a fost fără acceptul lui Ponta e ori nărod, ori rău intenţionat.

Şi ca să nu se spună că vorbesc în vînt, lansez o provocare.

Dacă Victor Ponta n-a ştiut, e normal să întreprindă o anchetă şi să fie sancţionaţi complotiştii.
De ce e nevoie de a merge mai departe de simpla revenire asupra Legii?

Cînd gangsterii sînt prinşi de FBI, în America, lucrurile nu se încheie cu aducerea înapoi de către gangsteri a aurului furat din bănci.

Gangsterii sînt vîrîţi la închisoare.

De ce?


Pentru ca alţii să nu mai facă la fel.

Dacă ne mulţumim cu aşa-zisa cedare, Victor Ponta şi Crin Antonescu vor încerca din nou să facă un hold-up.

Şi tare mă tem că FBI-ul care e Occidentul ar putea să nu mai intervină!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu