luni, 10 martie 2014

două victime perfecte,
blaga și antonescu,
care, văd,
nici măcar nu bănuiesc
ce li se pregătește

de multa vreme mă pregătisem sufletește să continui să boicotez orice forme d'alegeri care se vor mai desfășura în viitorul previzibil și accesibil mie, adică în ăla mic și negru în care mă mai lasă bărbosu să mai bîntui p'acilișa.

pentru alegerile evroparlamentare de anu' ăsta mă gîndisem să fac o mică exceptzie, pentru a'mi aduce prinosu' de recunoștintză la adresa monichii macovei, cea care, deși se dovedește, pe zi ce trece, o politrucă foarte slab înzestrată (tocmai pentru că nu e o politrucă), pe plan evropean își face treaba de la exceptzional în sus, fiind singura dintre evroparlamentarii romuni care'și merită banii cu vîrf și îndesat.

pe lînga dorintza de a'i recunoaște meritele monichii, mai eram mînat în lupta și de dorintza de a'i turti fesu' domnului diktator și sinistrelor lui pupile și pupili de la mișcarea inimaginabil de populară a dînșilor, care mișcare continuă mișcările cele mai abominabile din timpu' gubernării pedeliste, dintre care dexteritatea de a detecta cu cea mai mare precizie posibilă a tuturor trădătorilor și maculatzilor din fostul partid al primarilor e cea mai benignă.

la toată intentzia declarată și la toate actziunile întreprinse din ce în ce mai hotărit de către un președinte constitutzional în functzie și dă ciracii domniei sale, gașca de castratzi a pedeleului răspunde cu miorlăituri timide, dacă nu direct prin preluare de initziative nătînge, cum a fost și aia cu sesizarea curtzii constitutzionale în privintza gubernului ponta3, initziativă care a prilejuit o nouă mare împăcare intre cei doi coabitaci și sapă, care ne dovedește noo, înc'o dată, că tzircul teatrului la microphon continuă neabătut-laptebătut spre cele mai înalte culmi de tzivilizatzie și radioprogress, care culmi ne vor da ocazia să vedem, după apropiatele și apropriatele alegeri, un pedeleu supt mișcarea populară și un peneleu supt cele mai pesimiste prognoze, mișcare foarte populara atît în rindu' martorilor lui băsescu cît și în rîndu' celor ai lui ponta, că le va aduce, unora, un pedeleu revenind, în coate și genuntzi, la picerele diktatoriale, iar celorlaltzi, un peneleu așijderea, revenit în matca uselimii, pocăit și cu crin pă pept, nu la conducerea partidului.

drept pentru care, acuma șed și cujet, că parcă văz că eu o să vreu să votez monika și tot duduka cu eba ese.

 ************

în încheiere, cîteva impresii după cîteva ocheade aruncate, ochiometric, pe posturile televiziei nazzionale:


  • am văzut, cu uimire, un nistorescu mult mai putzin nervos și chiar mai putzin antibăsist decît mine!
  • am văzut genericul unei emisiuni a lui iaru, care era mai abundent, în numărul celor angrenatzi acolo, decît genericul unui film romunesc cu bujet normal și care aspiră să cîștige nu'ș ce premii internatzionale.
  • l'am revăzut pe bogdan ghitzulescu, un pik (cam mult) supraponderal, recomandînd, în finalul emisiunii pe care o prezenta (și al cărei profil doar mi'l imaginez, că n'am văzut'o), viatza sănătoasă într'un corp sănătos, prin mișcare și alimentatzie ratzională. 
  • l'am revăzut, de asemeni, pe dinescu, tot cu vajnicul grigore leșe, povestind cum a reușit să hrănească vreo cin'șpe japoneji cu un singur ficat de gîscă, reclamă excelentă la restaurantul lui suficient de scump și, probabil, plin de gîndaci. el era acompaniat tot de o trupă de lăutari, dar nu de mambo siria, care, la fel de probabil, au devenit mult prea "scumpi" pentru scîrtzanu' de dinescu. 
 ************


6 comentarii:

carol aldo ilea spunea...

Eeeeeh, elektrikule, ...asa-tz trebuie, na, ...cand lumea te-nvatza de bine, tu, nu si nu, ...ca duduka..., ba ca diktakioru' ca, sanki, se lupta cu pontacu', ...degeaba nene, era teatru scurt de dupa-amiaza cu fesenisti si securisti, asa, ca pentru zapacit fraieristi din public.

...si tot nu tzi-a trecut de-a binelea, c-o ai inca de icoana p'a lu'macovei, alt personaj in misiune de lupta (care o arde pe matrafox cam tot asa ca si comandantu' suprem, ca deh, afinitatz elective, recte comune, aceeasi scoala de gandire, deci, de baneasa).

"Vedetzi-va de treaba, fratzilor... !"(corleone dixit), pui la suflet degeaba si consumi neuronul in zadar, mai bine apuca-te de altceva in timpul liber, par d'egzamplu pictura, ...na, pictura naiva, perfect, ...aici ai deja si ceva meciuri in picioare in totzi anii astia, ...parereamea.

niku_elektriku spunea...

edwarde,

ce sa'i faci, nene, nu e totzi dasteptzi ca matale, sa ne lasam trecutzi strada cind vor altzii!

lasa'ne s'o trecem, cu mai mult sau mai putzin talent, cind ne scapa pe noi înșivă (stii deviza liberarilor romuni "prin noi, înșivă"?), chiar dac'o facem, in cele din urma, sau in cele din urna, pe rosul cel mai intens, ca stegu partidului, riscind sa producem, in sfirsit, si acea pictura naiva indicata, chiar daca natura moarta, p'asphalt.

Revedem faza... spunea...

@ postul dela 16:54 (pastilor si ...)
...stiu, dom'nikule, mi-ai spus mai demult despre necazurile int^mpinate de matale.
Bine, atunci, trecetzi dumneavoastra cand avetzi timp, ...altfel, oricum, cu fortza (Ciuvicaaaaa !) nu v-a luat nimeni, chiar ar fi pacat sa consideratzi alminteri, io reiteram doar ideea, ca la sport, de a nu pierde aiurea timpi pretziosi, ...in rest, pace si prietenie !



PS : ...si banuiesc sa ne scrietz cum atz ajuns, musai, nooo ?

niku_elektriku spunea...

edwarde,

bre, ca complic cu modul meu asa zis de exprimare, care s'a vrut de la n'ceput o forma de protest in contecst la adresa romunilor si'a limbii lor de cicat, lasata prada politrucilor si cacodemicienilor cu normele lor ortographice cu tot, imi dau sama ca manierismu'i boala grea, cu toate ca n'am avut pretentzii de "creator" si n'am scris la veatza mea legata cu atza macar o poezie, ca orice romun care se respecta, asa ca intzeleg din ce in ce mai greu ce vreau sa zic eu insutzi, ma mai chinui si tu?

niku_elektriku spunea...

am fost suficient de anacolutic, ca tot il avem spirt tutelar pe moliceanul din poza de mai sus?

niku_elektriku spunea...

tzutzelar, am vrut sa zic

Trimiteți un comentariu