miercuri, 25 februarie 2015

trofeul calitătzii fatză cu trofeul cantitătzii
pentru unii ciumă,
pentru altzii cutumă


sa vedem ce mai zic si organili, prin reprezentantzii lor liber alesi:

”Procurorii DNA au acuzat că în anul 2004, înaintea alegerilor prezidenţiale din toamnă, ISC condus de Irina Jianu a organizat un simpozion intitulat "Trofeul Calităţii în construcţii", unde au fost invitate mai multe firme şi persoane fizice, contra unei taxe de participare.
"În realitate, simpozionul reprezenta un cadru în care, prin instituirea unor taxe de participare, se masca strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a inculpatului Adrian Năstase", au susţinut procurorii.
Persoanele fizice care au plătit să participe la eveniment "erau fie membri PSD cu funcţii importante în cadrul unor instituţii publice (Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA, Agenţia Naţională Sanitar Veterinară, Compania Naţională a Lignitului, Complexul Energetic Turceni, Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), fie lideri de partid locali, primari şi preşedinţi de consilii judeţene".
Firmele participante au fost şi ele constrânse moral, au considerat procurorii, pentru că invitaţia adresată de către inspectorii ISC (cei care le avizau activităţile comerciale) de a participa la simpozion era însoţită şi de cererea ca răspunsul firmelor să cuprindă şi o copie a ordinului de plată a taxei de participare la "Trofeul Calităţii".
Taxele de participare erau de 5 milioane de lei vechi pentru persoane fizice şi de 15 milioane de lei vechi pentru firme. ISC a strâns, din taxe, aproape 67,5 miliarde de lei vechi, bani care nu au ajuns însă la bugetul instituţiei, ci la patru fime care s-au ocupat de organizarea evenimentului, deţinute de soţii Popovici, Bogdan şi Marina: MEDIAGLOBE INVEST SRL, URBAN CONSULT SRL, AXA MANAGEMENT SRL şi CONTUR MEDIA SRL.
Ulterior, susţin procurorii DNA, banii au fost transferaţi, prin operaţiuni specifice spălării de bani (cesiune de acţiuni, majorare de capital, contracte false de vânzări de terenuri şi prestări servicii), în conturile altor firme deţinute de soţii Popovici - MEDIA ON SA şi FORUM INVEST SA şi Fundaţia Invest şi AROND SRL, de unde o parte au ajuns în conturile SC Eurografica SRL, deţinută de Vasile Mihail Cristian.
Din această sumă, inculpatul patronul Eurografica a plătit contravaloarea materialelor de propagandă electorală - caiete, fulare, tricouri, calendare, pliante, brichete personalizate cu numele şi imaginea inculpatului Adrian Năstase.
Prin aceleaşi procedee, Năstase ar fi obţinut bani pentru materiale electorale şi de la firma Vertcon din Bacău, unde şefa ISC Irina Jianu fusese acţionară.
Potrivit rechizitoriului DNA, ISC a fost prejudiciat cu aproape 70 de miliarde de lei vechi. În 2012, instituţia a solicitat majorarea prejudiciului la 75 de miliarde lei vechi.”
75 de miliarde de lei vechi înseamnă 7,5 milioane de lei noi. Adică cca 1,7 milioane de euro.
Situația lui Băsescu e următoarea.
Trei dintre principalii urmăriți în dosarul Microsoft, Pinalti, Cocoș și Gabriel Sandu, au recunoscut faptele și au declarat că parte din șpăgile din dosarul Microsoft erau folosiți în finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu.
Cred că-l înfundă DNA-ul și fără declarația Elenei Udrea însă declarația ei ar simplifica mult ancheta. ”Numitul Băsescu Traian, sau Țuțu, cum îmi place mie să-i zic, știa de banii din campania sa electorală.”
Adrian Năstase a fost condamnat pentru că taxele de participare a unor firme la un simpozion au fost folosite în campania sa electorală. A fost condamnat ”pentru folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.”
Simpozionul nu a fost organizat de Adrian Năstase sau la ordinul său explicit. Însă taxele au fost cheltuite în campania sa electorală.
  • Lui Iulian Comanescu, lui Radu Buzaianu, lui Razvan Martin şi altor 9 le place asta.
  • Mirel Valentin Axinte Mă aștept ca mîine-poimîine procurorii să disjungă ”Finanțarea campaniei din 2009” de ”Microsoft”.
    9 ore · 1
  • Mirel Valentin Axinte În Trofeul Calității era vorba de cca 1,5 milioane de euro parcă. Aici se discută de sume mult mai mari.
    9 ore · 2
  • Iulian Comanescu Numai Gala Bute e 2 milioane, cam așa ceva. Și nu are sens ce spune DNA, că Elena Udrea "și-a făcut imagine" de ei. Banii au ajuns la Rudel Obreja, pe care doamna l-a prezentat ieri ca singurul băiat bun, care n-a turnat-o și care d-aia rămâne el în arest.
Un excelent articol al lui Cristian Cîmpeanu din 25 noiembrie 2014.


Alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte deschide calea, judecând după entuziasmul cu care a fost primită vestea alegerii sale în Germania, unei apropieri mai...
ROMANIALIBERA.RO

etc, etc, etc...







il f. in g. pe ady


pisi cu breichin niuuuz!

Cavalerismul n-a murit! Băsescu o apără pe Elena Udrea până la capăt: “Nevastă-mea a furat”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu