joi, 16 iulie 2015

doua vesti bune, cadou de la greci

eu personal, dar si accelerat, nu am nimic cu grecii, nici cu grecia, ca tzara.

din acest motiv, dar si pentru ca, in ultimele zile, am fost coplesit, fara dorintza mea expressa, de tot felul de luari de atitudine, excesiv de angajate si ideologizate, venite din partea unor persoane, altfel deosebit de stimabile, dar care nu se afla in nici un fel si in nici un caz pe lista persoanelor pe care creatorii feisbuc m-ar incuraja sa le denumesc "pretine", pe teme ce tzin de grecia si de conducatorii ei vremelnici, care luari de atitudine mie imi evoca perioada luptii antifasciste si anti-imperialiste a anilor '50 ai secolului trecut, ma vad nevoit, folosindu'ma de instrumentele oferite cu generozitate de catre d-l zuckerberg&co, sa fac doua fapte bune pe ziua de azi, dintr'o singura miscare.

adica  am apasat p'un buton (altul decit ala pe care tot astazi am aflat ca l'am apasat din greseala in greseala/spre victoria finala, pentru a'i cere pretinie lui "mirel" palada, pufosul) care ma scuteste sa'i mai vad contributziile domnului scriitor liviu antonesei, ajunse la mine prin intermediul unor binevoitori, dar care imi permite, totusi, sa'i accesez pagina, din cind in cind, din proprie vointza.

deci, prima fapta buna e ca ma scuteste pe mine, de enervari inutile, dar il fereste si pe dinsul, a doua fapta buna, de a mai scobori, putzin cite putzin, in ochii mei, ca creator.

oare si eu sint un porc?

ca calau al greciei ma ajuta domnul antonesei, daca mai continua, sa ajung...

  Porcii sint animale simpatice!
  Am avut o discutie interesanta cu Gabi, Ilovan Gabriela, legata de capacitatea lui Circe de a transforma dusmanii, oamenii rai etc in animale. Prima data, ne-am spus ca ar fi bine sa-i transforme pe calaii Greciei in porci. Insa, dupa oleaca de gindire, ne-am dat seama ca porcii sint animale simpatice si folositoare. Pe deasupra, sint singurele de la care se pot face transplanturi ale diverselor organe, inima, ficatul, la om. Or, ipochimenii aia nu sint nici animale simpatice, nici de vreun folos. Asa ca, as spune, ca idel ar fi sa fie transformati in guzgani! Ei, la treaba, Circe!
   — împreună cu Doina Popescu şi alţi 18.

  Noutăţi

  Atena - incepe sedinta Parlamentului... Update - Incidente in Syntagma, un link cu transmisie in direct. Din pacate, pentru pentru puristi, de la Russia Today... Nu gasesc nici o televizune vestica care sa transmita! Halal!
  ...Vezi mai mult
  Jacques Sapir - Euro, ratiunea deliranta...
  JS din nou formidabil. Demonstreaza cum acordul care a inceput azi sa fie votat de parlamente e dezastruos pentru toata lumea, incepind cu Grecia si terminind cu cei care l-au impus. Articolul este prea bine scris ca sa-l rezum eu in romana, asa ca voi enumera numai titlurile partilor: 1. Euro inaintea Greciei, Euro inaintea Frantei, 2. Euro uber alles!, 3. Ratiunea deliranta a unei noi religii. Totusi, finalul: „Poti sa comiti o crima politica, dar sa te lauzi dupa aceea ca rezultatul este unul dintre cele mai nesigure nu este semn de mare inteligenta. Este produsul unei orbiri profunde, al unui fanatism ideologic, al unei ratiuni delirante, care vor fi sanctionate la viitoarele alegeri”. Multumesc frate Dietmar Kulcsar, iarasi uitasem sa caut pe blogul omului!
  — împreună cu Doina Popescu şi alţi 62.

  L’Euro, raison délirante Par Jacques Sapir · 15 juillet 2015 Les différentes révélations sur les conditions dans lesquelles a été arraché l’accord, et il vaut mieux parler de diktat entre la Grèce et ses créanciers illustrent bien ce...
  RUSSEUROPE.HYPOTHESES.ORG

  Noutăţi

  Un fotoreportaj incomod pentru Frau Merkel...
  Un blog german antinazist a publicat prima data acest fotoreportaj, preluat azi de acest blog grecesc redactat in engleza. Pozele sint facute in 1992 - 1993, la Magdenburg, in fata unui club Nazi. Unul din tinerii de acolo saluta nazist. Sigur, asta nu inseamna ca Dna AM ar fi profesat vreodata convingeri naziste. In perioada cu pricina, inainte de lansarea in politica mare DSa avea multe activitati de natura civica. Problema este ca s-a numerit intr-un loc nepotrivit, iar cineva a facut poze, care acum apar. Deocamdata pe bloguri specializate, dar, cum cred, va veni momentul cind acestea vor fi exploatate nu doar de tabloide, ci si de presa quality. Nu doar pentru ca toata lumea trebuie sa vinda, dar si pentru nu exista vreun politician care sa aiba numai prieteni. Fie si in propriul partid!
  — împreună cu Wilkins Micawber şi alţi 51.
  Daca mai aud vreun imbecil de politruc aborigen ca se repede ca proasta in tirg cu vorbe despre adoptarea Euro sau despre nu stiu ce imprumuturi de siguranta, ii pun perna mea mica pe fata si-i carabanesc pumni fara sa-i las vinataii! Dar sa-i doara, daca prostia in sine nu e dureroasa... Daca poftesc la sinucidere, sa procedeze individual, nu cu tot tribul! Sint vreo doi-trei frati la care as putea apela cind ma dor miiniile! Sa vedem ce spun - Dietmar KulcsarIlovan GabrielaAlexandre SpahiuDoina Popescu... Daca mai sint ofertanti, e loc, e plina tara de europrosti! Si nu cred ca vor intelege vreodata ca Euro merge manusa numai cu austeritatea! Intr-o privinta, sint de acord cu Guvernatorul BNR - ii urez leului viata lunga...
   — împreună cuFlorin Constantin Stamina şi alţi 44.
  FMI afirma ca programul de salvare a Greciei este calculat pentru esec!
  Si ca e mina lunga si paroasa a lui Schauble! Ar fi avut oarece sanse numai in conditiile reducerii datoriei Greciei la circa 30% din PIB. Fara aceasta, datoria Greciei va ajunge, in doi-trei ani, la peste 200% din PIB. Se spune ca Franta ar fi avertizat asupra pericolului. Analiza Huffington Post considera ca, in fapt, acordul urmareste planul lui Schauble si al Germaniei, un Grexit pentru care Germania sa nu poate fi direct acuzata. Eu am rezumat, cititi textul, sint toate detaliile acolo... Interesant ca pina si calaul FMI isi da seama ca a fost intinsa abusurd coarda. Mare atentie la ultimele doua paragrafe! Multumesc, frate Dietmar Kulcsar pentru link.
  — împreună cu Doina Popescu şi alţi 61.

  ECONOMIE - On ne pourra pas reprocher à Christine Lagarde de manquer de constance. Au lendemain de la signature d'un pré-accord pour un troisième plan d'aide...
  HUFFINGTONPOST.FR

3 comentarii:

Emigrant spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
niku_elektriku spunea...

bai cornele, bai,

pina nu vei fi si aici macar atit de rezonabil pe cit ejdi pe saitu ghedese, eu te sterg, chiar daca manual, ca si lucrul pe care'l faci tu, fara regrete

Unknown spunea...

Bre', m-a omorat dom'Liviu ! A intinat si idealurile sfinte ale prostiei ! Europrostia e un fel de romano-desteptaciune, adica un fel de camila a' la Cluj...De cand ne-a nemurit Dorin Tudoran ca fraieri, nici ca ne-am revenit. Propun "sa-l cumparam" ca sa ne schimbe perceptia globala care nu iese din "casuta" delimitata de el...Dom'Liviu cam are dreptate dar uita ca purceaua-i moarta-n cotet....Mai bine asa decat s-o luam de la-nceput cu guzganii. Si ei se vor stabiliza definitiv ( adica vor muri, vorba lui "YUAN CEL PRAZNIC", cea mai buna stabilizare.... )...A nu se uita ca abia "l-am salvat" pe "Guzganian"....M-am opus re-transformarii cotetului....

Deci Emigrantu', un fel de capitalist pios inteleg, se delimiteaza de bestiea comuniszta Corneliu...Deci nu-i comunist, anticomunist neocon... nici atat, doamne fereste, doar n-o fi om normal ?

INTREBARE PENTRU OAMENI NORMALI : De ce credeti ca "ROMANIA CURATA" nu mi-a publicat comentariul de mai jos, pe articolul Papesei, " Grecia, esecul primei natiuni ortodoxe si ce inseamna pentru noi"

COMENTARIUL "PAPESC" :

" RASPUNSUL SCURT la intrebarea din final :

Pot, dar numai atunci cand tarile “furnizoare de democratie” din zona euro vor cumpara si ele “avioanele” celor “primitoare de democratie”….Sau, cand va fi adevarata democratie, adica fiecare isi va tine avioanele-n hangare…Noi probabil am gresit pt. ca Mihai Gadea a inteles ca e vorba de hambare….

Pentru RASPUNSUL LUNG ( s-ar putea sa “scot din hangar/hambar” si unul mijlociu…) avansez acum doua determinari :
1. Voi citi toate comentariile de mai sus si voi decela perceptia publica in consonanta cu articolul d-nei AMP si cu ideile mele.
2. Voi relationa raspunsul cu un material anterior al meu ( cca. 10 ani…) in care explicam blocajul Est-Vest pe matricea fonduri de investitii clasice ( ale “furnizorilor” clasici, cu “hangarele” pregatite ….) – fonduri de investitii suverane ( care par a incerca sa evite “strategia hangarelor” cu cea a “hambarelor”…). O sa relationez raspunsul si cu celebra formula recenta, “CIOCU’ MIC MUFTIU…”, care poate fi formula de salvare a situatiei, prin introducerea in subiect si a bancilor islamice, un fel de “CIOCU’ MIC …, LA HANGARE”….Cand scriu “la hangare”, nu ma refer la statele dezvoltate, un fel de “General” al ontologiei nicasiene, ci la “noii Generali” care nu mai vin….Nimeni nu ma stie cine a fost Kutuzov, dar de Napoleon ne impiedicam peste tot in “stiintele motivationale”….Si nu “Generalul Iarna” l-a batut pe Napoleon in Rusia….N-as miza nici pe Generali care pot parea (prea) indispensabili…

PS Daca nu-mi va aparea comentariul, nu-i bai ! Intre “hangare” si “hambare” e greu de tinut cumpana echilibrului ! In ultimii 80 de ani Romania a cam exagerat pe cele doua directii. In primii 55, pe cea a “hambarelor”, in ultimii 25, pe cea a “hangarelor”…Pentru noi trecerea de la “hangar” la “hambar” trebuie sa fie biunivoca si continua…E drept, si noi suntem nevoiti sa acordam mai multa atentie “hangarelor”…, asa ca nu putem decat sa ne bucuram cand scapam…."

Trimiteți un comentariu