luni, 3 ianuarie 2011

ca voda p'in loboda

hazard (u)moral cit 'ncape in nou' "scadal" legat d'aparitzia titanului din gagesti, jack cristoa, reprezentarea teribil de exacta a lu' canutza om sucit, in emisiunea eugeniei voda de la tvr.
oi avea io sensibilitatzile tabacite d'adevaratele grozavii ce se pot vide pe toate canalele, doo'spa' din doo'spa', incit sa nu'i pot vizualiza mental pe majoritatea celor ce semneaza protestu' 'mpotriva blondinei teveriste uitindu'se 'nfriguratzi la ce scoate pe gura nascatoru' de pui vii.
marturisesc spasit ca io m'am uitat, o data cin' se difuza'n premera, si nu prea atent la ce spunea ala acolo, si a doua oara taman in "noaptea dintre ani", cin', profitind de faptu' c'am fo' lasat singur acasa cin'spe, m'am destrabalat pe net, descoperind'o p'o gagicutza ce plaseaza pe iutub tot felu' de bombonele culturnice, indeplinind, astfel, benevol, rolu' unei 'ntregi institutzii gras stipendiate.
intre timp aparuse 'ntreg scandalu', inclusiv "scrisoarea celor zece" (cei ce'i "luau apararea" eugeniei voda), si altceva decit o obida a lu' cristoa ca nu'i luat in serios ca scriitor n'am remarcat.
o fo s'o atingere tangentziala a subectului zelea, ca un apendice la oftica lui ca n'a apucat sa termine cartea pe car' ar fi vrut sa i'o dedice acestuia, da' d'aici pin' al transforma 'ntr'un "mincator de evrei pe piine" e cale lunga.
omu' era sensibil atins ca nus' ce cartzoi de proze satirice (de fo' cin'-sase sute de pagini!) n'a avut succes nici macar cit cel al lu' cartianu, fostu' lui pupil.
ba mai si amenintza ca mai are inca fo' doo mii de pagini terminate!
asa ca e evident disproportzionata toata garagatza creata in juru subectului, facindu'i pa d'alde plesu&liiceanu sa se alinieze in atitudine cu adevaratzii mincatori de evrei, gen roncea brazarz.
liiceanu mai avuse si el parte d'o sapuneala din partea "comunitatzii", atunci cu  "sebastian, mon frere", sau cu prileju' editarii clasicilor nost'ii "dreptaci" (nu mai tziu minte daca si plesu).
d'aia ma si mira cum de dom' dorin, car' avu si el episodu' propriu si personal pe tema asta, se arunca cu atita avint pentru atit de putzin.
chit ca l'o fi turnat cristoa la neicusorii de la securitate (in emisiune neaga c'ar fi avut tangentze cu "baetzii", nui asa?)...

inregistrarile aici 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu