luni, 17 ianuarie 2011

"guvernarea bib(i)lica"

iaca c'asara ('namorezat pina peste urechi de helanca doamnei AMP) cautai 'nfrigurat pe n(i)et emisia de pe a(i)realitatea in care auzisem c'aceasta se'ncontra (cica!) cu domnu' maresal antenescu.
facui acest efort suprem nestiind c'o sa dau tot peste ursu pacalici de vulpea cu tzitze de linga el, si'al carei nume l'am beut, asa ca trecui in goneala mare peste portziunea lunga cit o zi de p(r)ost in care se discuta cu neste indivizi, plus dinescu, care'i si 'ntrece, de nu's ce interceptari de ministra (parca boagiu) in cazu' unei noi furaciuni pedeliste, pentru a ajunge rapid la dezbaterea desp'e bibilici cu protagonistii (l)indicatzi mai sus.
si m'am linistit!
'l aveam in fatza pe viitoru' prezidente al tzarii mele, in fatza caruia pina si apriga mungiu pippidi se uda toata.
un ins degajat, nici pe departe atit de histeric precum ma asteptam sa fie, constient ca ni'ca nu'i va putea sta in calea nobilii nazuintzi d'a ne fi noo baci, asa superficial si jemanfishist cum e el.

 "minuturi" cu dinescu&antenescu
un carnasier in devenire de cea mai buna calitate, cu zgirci si os, caruia amanuntele biografice ale colegului felicsiot nu'i vor sta 'n gitzi, cum nu'i stau nici inconsecventzele doctrinare ale proprie'i grupari, a carei reformare a abandonat'o, dupa cum singur zice, dupa timida tentativa de shadow cabinet, cu marga cu tot, pentru ca n'o fo' 'ntimpinata cu aplauze si ovatzii.
nici macar in partid!
sau mai ales acolo...
dovada suprema a caracterului profund reformator al propunerii antenesciene e ca n'a mai fost propus fosganian drept primu' finantzist al tzearii!
asa ca, daca n'am vrut sa papam ochisor, o sa halim bataturica penele+pc+pesede timp de muuulte mandate d'acu'n colo!
o bataturica a carei gestatzie e'n toi, iar, daca e sa ne luam dupa entuziasmu' afisat de d'l antenescu, nu ne mai despart decit freo doo saptamini pina la slobozirea ei  pe ecrane.
cu toata 'mpotrivirea de opereta a sopranelor tariceanu, fosganian, orban, luca si matei, pardon ! saftoaica!
vom avea, in sfirsit, adevaratu' pater de la patria, d'asupra partidelor, caruia i se va rupe pina si de propriu'i partid, pe care oricum si acu'l considera insufitzient, si insignifiant, pentru a'i garanta ascensiunea.
care partid, 'mpreuna cu alealalte doo, il vor folosi pe crinutz pe post de vehicol de tractziune sp'e jiltzurile scorojite ale puterii, asa cum facura si pedeloii cu baseaua lor, ideal pentru garare pe linia de manevra de pe dealu' cotrocenilor, stiindu'i foarte bine comoditatea 'nascuta, garantzie suprema ca nu'i va deranja pe pe nici unu nici cu o floare.
iar daca, doamne fereste, se transforma si asta in cine stie ce miel turbat, dorindu'si sa devie si el "jucator", apai rachetele de croaziera badea,grecu,gidea&ciutacu sint oricind gata sa'i turteasca fesu' "reformator", plus c'o sa fie 'nconjurat "la sigurantza" cu'n premiere pesedoi si, drept "cel de'al doilea om al statului",  pe cel mai dreptu dreptaci dintre dreptzi, la conserva, motanu' felicsist oricind dornic s'ajunga, print'o rocada simpla (daca "nebunu crin" si'o ia'n cap),  ceea ce merita  în tzara asta de gogomani, unde el e cel d-intii...
asa ca "cartea crin" e, oricum ai da'o, cistigatoare pentru toate partzile, inclusiv pentr'o consistenta parte din pedeloi ce nu vor fi "repartizatzi" in postura de tzapi ispasitori motzocieni, ca sa astimpere pohta de dreptate, si adevar, cu sinje, a populimii.
unde puterea si adevaru', recte: propaganda, fi'vor in aceeasi brinca.
ne'om pune si noi pohta'n cui de prajiturica "halba ca zapada", dupa cum bine ne recomanda dom' aligica,
consimtzind tacit la spalatu' pe miini basist, cu bocu' realesu, la hal nu's' citelea congresu, ala tot aminatu, si'n 'napoi tot ca racu' datu.
cu penele (nu pnl) de bibilica pedeliote tot 'nainte sp'e o gubernare biblica, penele-pece-pesede.
cel putzin p'in lungimea ei, adica...

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Pai Felix ii sta in gat nu mai mult decat a stat Basescu. Asta e simplu. Iar alianta cu PSD n-ar fi mai mult pt PNL decat ce a fost si pt PD: adica "compromisul care nu compromite". Corect? :)

niku_elektriku spunea...

ntz!

Trimiteți un comentariu