miercuri, 12 ianuarie 2011

лека нощ деца doi

n'as fi crezut c'o sa fiu freodata d'acor cu leka, chit ca doar in proportzie de op'zeci la suta, ca maresalu' antenesc n'o sa poa' sa'l egaleze pe basesc, cit ii asta de ghiolban, nici daca o sa aiva sapte vietzi, ca motanu'... felics.
o sa iesplic alta data de ce!

Crin Antonescu, un Basescu in formare 

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 12:00
Sursa: Ziare.com
Autor: Iulian Leca

In ultimul timp Crin Antonescu a devenit tot mai nervos si mai suparat pe presa. Insa nu doar jurnalistilor insista sa le spuna cum sa-si gandeasca strategia editoriala sau ce titluri sa dea articolelor pe care le scriu, ci mai nou s-a hotarat sa ia masuri impotriva criticilor din interiorul partidului.

Pe lista neagra a lui Antonescu ar fi, potrivit unor surse din PNL, Ludovic Orban, amenintat cu sanctionarea in Biroul Politic, si Adriana Saftoiu, care risca sa fie chiar exclusa din PNL. Ceilalti doi rebeli, Calin Popescu Tariceanu si Varujan Vosganian, pot respira usurati pentru moment - gestul lor de mefienta la adresa liderului "Che" a trecut nepedepsit. Inca.

Tendinta lui Crin Antonescu de a-si imparti colegii de partid care nu au aplaudat incuscrirea cu antenele, in general pe toti cei care i se opun si nu vad cu ochi buni alianta cu Dan Voiculescu, in dusmani de viata si de moarte, este primul simptom al imbatarii cu sentimentul puterii si autosuficientei.

Cand ajungi sa crezi ca esti atat de puternic si de iubit de multime, incat iti poti permite sa sfidezi traditia, istoria, simbolurile si prejudecatile unui popor, atunci este momentul sa te opresti pentru o secunda si sa te intrebi incotro te indrepti. Nu devii cumva identic cu cel pe care vrei sa il inlaturi? Nu devii pe zi ce trece o replica a celui despre care sustii ca este autorul moral al tuturor relelor noastre din ultimii ani?

Pentru ca Antonescu nu mai are timp sa stea o clipa si sa se intrebe ce a devenit, unde l-a manat aparentul succes din Opozitie si cat de mult s-a instrainat de promisiunea "bunului simt". A inceput sa il deranjeze pana si presa. Cel putin o parte a ei. Mai exact, doar acea parte care il critica.

Presedintele PNL nu ii mai suporta nici macar pe jurnalistii care si-au permis sa fie ironici la adresa domniei sale. Nici sa nu ne intrebam ce parere are, deocamdata in gand, despre cei care si-au permis sa sfideze destinul si binele general al romanilor si sa-i critice alaturarea liberalilor cu imaginea lui Dan Voiculescu. Probabil nici nu va mai trece mult pana cand domnul Crin Antonescu ii va numi si el pe unii jurnalisti tonomate, iar pe altii deontologi.

Pentru cine are rabdarea sa il priveasca atent, Crin Antonescu a devenit tot mai mult, in ultimul timp, un politician gol. Un automat care editeaza si descarca zeci de fraze perfecte pe minut. Fara emotiile si autenticitatea de alta data si fara determinarea cu care reusea sa capteze atentia pana acum, Crin Antonescu a devenit un deja-vu de presedinte. Un lider care, daca va rata suspendarea lui Traian Basescu in viitorul apropiat, are toate sansele sa devina istorie.

Este exemplul viu a ceea ce se intampla atunci cand puterea si suficienta iti iau mintile. Intr-un final, ele te pierd.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pana acum, Crin mi s-a parut doar nevinovat, un baietel care se joaca de-a politica, numai pentru ca il lasa barbatii s-o faca.
Dar cum sa te inhaiti mah cu PC?! E atat de papagal, ca in cativa ani o sa dispara de pe scena politica.

niku_elektriku spunea...

@ veone

esti optimist!

n'o sa dispara!

e mai tinar (si nelinistit!)

mai ambitzios

are si multa energie, ca'i hodinit

sinistru, cu alte cuvinte!

si'o sa avem parte de el...

car' om mai trai!

Lilick Auftakt spunea...

In Crin se investeste. Va place, nu va place, e singurul care il putea bate pe Basescu in 2009, si asta o stia si Basescu. OK, strategia nu a fost buna atunci, cu Geoana, nu spun din vina cui, sau cine a bagat cei mai multi bani in el. Asta e. Nu e deloc rau ca Basescu a fost lasat sa tavaleasca in noroi institutia prezidentiala, si sa faca varza tara asta de nu mai intelege nimeni nimic. In plus, poporul trebuia lasat sa "isi consume dragostea" pe Basescu pana la ultimul strop.

Urmeaza noul proiect. PNL cu locomotiva electorala si mesajul, PSD cu masinaria electorala si PC cu trustul media. Si UDMR in coada... Cine a mai ramas? A, UNPR. O parte au inceput sa se scurga prin PC deja.

Ce va face PDL, refuzat pana si de UDMR? Pai ce sa faca? Il vor vota tot pe Boc in martie (azi deja a fost propus acest lucru). Si vor pierde maret si falnic. N-are rost sa mai erodeze pe altcineva...

In rest: Traiasca Regele!

niku_elektriku spunea...

@lilick

pupa'l in bot!

da' nu'nainte sa'l dea afara pe pretenu'tzi (nutzy!) fosganian, pianistu'...

Lilick Auftakt spunea...

Nu da nimeni pe nimeni afara. Si nici nu pleaca nimeni. Cine ar fi prost?

niku_elektriku spunea...

maaa, voi v'atz' 'nvatzat sa mincatz' bataitz' de la "pedelepre"!!!

Trimiteți un comentariu