luni, 10 ianuarie 2011

ultimele pa's'opt de ore ale unei servitoare proaste

si mahalagioaica pe d'asupra!

ora trei'spe a venit, huomu' negru, in ceru' gurii, n'a binevoit...
sa cedeze 'n fatza ultimatumului maresalului antenescu.
asa sa'i ramiie numele!
acuma, sa spui drept, io credeam ca maresalu' antenescu o sa treaca, in semn de retorsiune, la executarea,  p'in epuizare fizica, in direct si la orele cele mai diferite, si imposibile, posibil, a moderatorilor felicsieni&nuşieni  luatzi ostateci, nu' numa' odata cu semnarea, cu aplauze si ov(ul)atzii, a docomentelor fondatoare ale noii cont(r)op(a)iri (tropaim, tropaim!), uniuni, aliantze, etc.
revenind la servitoarea noast'a proasta, si cu ochiu şui, po' pentru ca sa spui, pentru conformitate, ca nici io nu'i mai gust glumitzele d'autobaza, si chiar n'o'ntzeleg, pe ea, servitoarea, cum dreak isi mai imagineaza c'o sa'si recapete fideii, ca si io i'am fo' fidea, cu derapaje de vocabular asa eftinutze, cin' purcica, orice ar zice, ea, servitoarea, e decedata'n cotinetz, ş'a'nceput sa cam putza, cu boc cu tot.
figurina responsabilitatzii fatza de tzarisoara, pe car' doreste s'o'ntruchipeze, ea, servitoarea, nu mere, neam (din magh. nem), cu lipsusurile astea jucate prost, cin', tot ea, servitoarea, se face ca nu'si aminteste numele preopinentilor politici, oricit de nimurici ar fi ei.
aiasta nu se cade, maria ta, sa te faci ca uitzi cum il cheama pe ditai maresalu' crin antenescu, cel care, mai mult ca precis, tzi'o bintuit, indiferent daca pe drept ori nu, multe noptzi din ultimii doi - trei ani.
sau sa'i zici ca'si vopseste paru' ("baiatu' ala cu paru' vopsit"), cin', s'ar parea, si tu suferi de boala asta, ca nu tzi'am zarit freo şuvitza caruntzica...
poanta, nu ponta! cu porumbelu', porumbacu', o fo' print'e cele mai chinuite, oricit de tare te'ai fi amuzat atunci cin' f'un baet vesel de servici(i) tzi'o fi strecurat'o supt ochi, la singular (e bine asa?).
io zic: lasa'n belea toate poantele astea de jmecheraş de basarabi, si, mai bine, ai incerca sa profitzi de prostia bubuitoare a crinilor, si altfel decit prin cocolosirea ultracompetentzilor tai pedelei, de a caror  indispensabilitate vaz c'ai 'nceput sa fii din ce in ce mai convins.
mi'e ca daca vrei sa "lasi o dira", tu, "servitoare...", nu o vei lasa numa' p'in faptu' ca itzi vei incheia mandatu', in indiferent ce conditzii, nesuparindu'i pe proaspetzii burgheji, de ultradreapta, cu coturi, pedeloi.
nu mai mere, maria ta!
nu de alta, da' (daca tot nu ma mai uit pe canalele ai caror stapini 'ncerci matale sa'i bagatelizezi p'in folosirea excesiva a numelor lor conspirative din dosarele de la secu', cin' infinit mai eficienta e o politetze dusa la extrem in cazu' lor!), ma uitai zilele trecute p'oteve, ca sa'i tzin companie lu' plesu (c'a inceput sa apara si pe oteve decin' cu reclamele la hadevaru!), si vazui o babutza intervievata p'in usa nici macar intredeschisa, si car a sfirsit (interviu') tot c'o referire la mata!
ca sa nu le mai tai penziile, cu toate ca nici macar n'ai reusit sa le tai, nici chiar securoilor (ca justitzica nu se desminte!), da' lumea stie ca le'ai taiat.
asa ca, daca vrei s'o sfirsesti glorios, bre tanti servitoarea, precum un personagi ce'o facut'o cintin' 'nternatzionala, potzi sa continui cu glumitze d'astea spre conditzia de tzap a toate ispasitor, ca maresalu' antenescu'i mai razbunator ca taika ilici, sa stii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu