sâmbătă, 30 mai 2009

ctp'u refuza !


doamne, mi'am zis, ce s'a 'ntimplat cu fetzele acestor doi mari comentatori ai neamului romanesc ? astea or fi "fetzele cotidianului" ? ce cataclism(a) le'o fi trecut pe la nivelul fruntzii parca lovite de tren ? nici daca meteoritu' tungus  i'ar fi survolat la 5 cm de nas n'ar fi adoptat asa o mimica...
dar nu!  nu se'ntimplase nimic din toate astea... le trecuse, doar, basescu pe la nici o mie de kilometri de deontologie !
hurezeanu si'a facut, pe'ndelete, autobiografia eroica, scotzind, ca pe'o circumstanta absolut de netagaduit, perioada europa libera... ca si cum faptul ca ai trecut batrinelele strada in copilarie te scuteste sa devii ticalos la batrinetze ! a rezistat, zice el, cintecelor de sirena ale tuturor serviciilor care i'au dat tircoale, iar daca basescu are dovezi in sens contrar, il invita, ca de la ofitzer deplin acoperit la ofitzer doar acoperit, sa scoata dovezile pe masa, stiind ca asta n'o sa se'ntimple niciodata pe lumea asta.
ctp, cu expresia adinc studiata in lungile momente de stat nu numai in fatza oglinzii, sau in fatza ecranului  pe care se proiecteaza capodopere ale cinematografiei, ci  chiar pe buda, urmare a unei constipatzii istorice, ne'a anuntzat, neinvitat de nimeni, nici macar de eventualul preopinent, ca n'o sa mai accepte niciodata sa stea la aceeasi masa (nu sa minince piine cu sare) cu derbedeul de basescu ! chiar cu riscul de a'l mai avea cinci ani la cotroceni !
n'o sa'i treaca niciodata incruntatului ctp supararea ca basescu a fost singurul  care l'a pus in crunta inferioritate, si de mai multe ori, spre deosebire  de crin antonescu cel ce s'a lasat umilit in limba franceza;  antonescu pe care l'au scos presdinte cei de la realitatea catzavencu acum citeva minute (basescu pe locu' patru !)...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu